hur man aktiverar den –

För bara en vecka sedan berättade vi att Microsoft släppte en av de mest efterlängtade händelserna för Windows Terminal: konfigurationspanelen. Fram till nu, för att kunna anpassa de oändliga alternativen som denna programvara erbjöd oss, behövde det göras med kod i en JSON-fil. Detta förvirrade inte bara, utan tog inte heller hänsyn till det stora antalet användare som, eftersom de inte kunde lägga tid på att testa alla dess funktioner, valde att fortsätta använda den klassiska CMD och PowerShell körbara filer.

Nytt användargränssnitt för inställningar tillgängligt för alla med Windows Terminal 1.6 Preview

Windows Terminal erbjuder användarna två versioner. Å ena sidan har vi stabil version , rekommenderas för de flesta användare, och å andra sidan har vi förhandsvisning , en instabil version av testerna, men mer avancerad än den stabila grenen. Båda är helt gratis, öppen källkod och kan laddas ner till Windows 10 från själva Microsoft Store.

Utvecklare: Microsoft Corporation

Utvecklare: Microsoft Corporation

Förhandsgranskningen har precis fått en ny uppdatering, version 1.6. Den här lanserar äntligen sin nya grafiska konfigurationspanel. Tack vare detta kan vi glöm json-koden när du ändrar parametrar , alternativ eller anpassning av utseendet på denna nya Windows-konsol.

Som vi kan se är denna nya inställningspanel mycket liknande inställningspanelen i Windows 10 … Den har till och med sin egen akrylsida. Till vänster hittar vi de olika kategorierna av alternativ som programmet erbjuder oss, och i mitten av varje – alla värden som vi kan ändra. Utöver det kommer vi även att kunna skräddarsy våra egna profiler. ” Baslager “Är en gemensam inställning för alla, och då kan vi anpassa inställningarna för varje profil individuellt.

Vi kommer till och med att hitta intressanta alternativ som programmet erbjöd oss ​​för att göra det unikt, som att aktivera retroläge på olika terminaler eller ställa in en personlig bakgrund för varje terminal. Tidigare behövde allt detta göras med hjälp av alternativ, men nu med ett par musklick kommer vi att konfigurera varje terminal efter vår smak.

Så här aktiverar du den nya alternativpanelen

För närvarande, även om den här nya alternativpanelen är i förhandsvisning 1.6, är den så instabil att den inte är aktiverad som standard. Därför, för att aktivera den och kunna börja konfigurera den här terminalen genom den, måste du använda JSON Parameter Editor en sista gång. Vi öppnar programalternativen med vår favorittextredigerare, och i slutet, i avsnittet Åtgärder, lägger vi till följande:

{“command”: {“action”: “openSettings”, “target”: “settingsUI”}, “keys”: “ctrl + shift +,”},

Ett vanligt misstag är att i kommandot ovan, som är standard, finns det inget kommatecken efter stängningen av det sista lockiga klammerparenteserna. Om, när du sparar ändringar fel Meddelandet visas i Windows Terminal då måste vi se till att vi faktiskt har lagt till kommatecken.

När detta är gjort behöver vi bara använda kortkommandot Ctrl + Shift + Komma för att kunna öppna den nya Windows Terminal-konfigurationspanelen.

Relaterade artiklar

Back to top button