Hur man aktiverar delning, verktyg för webbplatsisolering i Firefox –

Hur man aktiverar webbplatsisolering i Firefox

Som vi påpekade, Mozilla, Webbläsaren har alltid prioriterat funktioner och funktionalitet för att säkerställa säkerhet och integritet. Det är när vi surfar på Internet som vi kan möta det största antalet problem av denna typ.

Den här gången är det dela en funktion som erbjuder funktioner för att isolera tredje parts webbplatser och iframes i en webbläsare. På så sätt höjs både integriteten och säkerheten för användarna.

För närvarande är den här funktionen endast tillgänglig för Firefox Nightly, som vi vet är den version av Mozilla-webbläsaren som ändras först. Vi kommer att förklara hur man aktiverar den i den här versionen, även om den snart kommer att finnas tillgänglig för den stabila versionen också och kan aktiveras ändå.

Det första vi måste vara säkra på är den senaste versionen. Du behöver åtminstone Firefox Nightly 82.0a1. Efter att ha sett till att vi har uppdaterat rätt webbläsare måste vi följa dessa steg:

I adressfältet måste vi köra om: config … Han kommer att be oss om lov, och vi måste låta honom ta riskerna. Det föregående steget är att gå in i konfigurationen.

Senare måste vi söka fission.autostart … Vi kommer att se det inställt på False som standard, så vi ändrar det bara till True. Detta aktiverar i princip funktionen.

När detta är gjort måste vi gå till sökfältet igen och i detta fall söka gfx.webrender.all … Som i föregående fall kommer det att vara False som standard, och vi kommer helt enkelt att ändra det till True.

Efter att ha slutfört dessa två föregående steg startar vi helt enkelt om webbläsaren för att ändringarna ska träda i kraft. Därifrån borde det redan vara tillgängligt att använda den här funktionen.

Hur man tar reda på om Fission är aktiverat i Firefox

Vi kan snabbt och enkelt se om en funktion som heter Fission är korrekt aktiverad i Mozilla Firefox. För att göra detta behöver du bara öppna valfri webbsida i en webbläsare och föra musen över fliken.

Vi kommer att se att, som visas i bilden ovan som vi visar, visas F bredvid webbplatsens namn. Detta betyder att Fission fungerar korrekt.

Var medveten om att Mozilla Firefox kommer att fungera på samma sätt som innan du aktiverade den här funktionen. Vi kommer inte att märka det några ändringar när du startar webbsidor. Naturligtvis förbrukar detta verktyg mer resurser på systemet. Det bör dock inte vara märkbart för användaren.

Vi kan också navigera normalt utan att använda denna funktion. För att göra detta måste vi gå till menyn och vi kommer att se alternativet Nytt fönster utan uppdelning … Vi behöver bara klicka och ett nytt Firefox-webbläsarfönster öppnas, men den här gången utan att använda Fission-funktionen.

I slutändan, genom att följa dessa steg vi nämnde, kan vi aktivera isolering tredje parts funktion webbplatser och ramar i Mozilla Firefox. Som vi har sett behöver du bara följa en rad enkla steg. På så sätt säkerställer vi integritet och säkerhet under visning, och vi kommer inte att ha några problem. Vi vet redan att det är två faktorer som alltid bör ligga i framkant i alla typer av operativsystem och enheter som vi använder.

Relaterade artiklar

Back to top button