Hur man aktiverar DC-dimning på OnePlus 8T

Med ankomsten av funktionen DC-dimning på de första modellerna skedde kaskadutgåvan: alla de viktigaste tillverkarna har anpassat sig genom att introducera den här nyheten och OnePlus var inget undantag, vilket gav funktionen på nya och äldre modeller. Trots detta har vissa användare märkt en stor frånvaro på den senaste toppen av det kinesiska varumärket. Om du inte kan klara dig utan det, så är det här på vilket sätt do för att aktivera DC-dimning ombord på din OnePlus 8T.

OnePlus 8T: Så här aktiverar du DC-dimning

oneplus 8t

Funktionen finns inte i systeminställningarna

hur man aktiverar dc-dimning oneplus 8tKrediter: OnePlus Forum

där brist av DC Dimming bland alternativen för OnePlus 8T det är något konstigt med tanke på att de tidigare modellerna har det. Dessutom är en stor del av de enheter som för närvarande finns på marknaden nu panelmonterade OLED och många tillverkare har introducerat den här funktionen. De enda nuvarande smartphonesna med OP med LCD-skärm är de allra senaste Nord N10- och N100-modellerna, följaktligen verkar dess frånvaro på den nuvarande flaggskeppsanordningen mycket avvikande.

I allmänhet, för att aktivera DC-dimning på en smartphone av märket, gå bara till , och i . Detta händer inte i fallet med flaggskeppet 8T, vilket också framgår av skärmdumpen ovan. Från det officiella forumet kommer också kommentaren från en av moderatorerna:

Aktivera DC-dimning via ADB

Så, som fabriksinställning erbjuder toppen av sortimentet inte den här funktionen för tillfället. Vi pratar dock fortfarande om Android, så det finns en möjlighet. Så, hur aktiverar jag DC-dimning upp OnePlus 8T? Svaret kommer från en av de mest nördiga användarna på forumet; det är faktiskt möjligt att aktivera funktionen via ADB (SDK-plattformsverktyg kan laddas ner här) genom att köra följande kommando:

am start-activity -a oneplus.intent.action.ONEPLUS_LAB_FEATURE_DETAILS -e oneplus_lab_feature_key oneplus_dc_dimming_value

För de med rootbehörigheter är det möjligt att använda Termux (eller någon annan terminal för Android) och använda kommandot

su
am start-activity -a oneplus.intent.action.ONEPLUS_LAB_FEATURE_DETAILS -e oneplus_lab_feature_key oneplus_dc_dimming_value

Om du inte har någon erfarenhet föreslår vi att du får en uppdatering från OnePlus. I själva verket verkar det som om DC-dimning finns i HydrogenOS av OnePlus 8T (dvs. den kinesiska versionen av varumärkets användargränssnitt), så ankomsten till OxygenOS kanske inte är så långt borta.

Vad är DC Dimming och varför det betyder något

En av frågorna som kan uppstå hos många användare är vad DC-dimning, men framför allt kan man ifrågasätta dess betydelse. Om du är nyfiken på att veta mer, här hittar du en dedikerad fördjupad analys som tydligt förklarar vad den här funktionen tillägnad OLED-paneler är och hur den fungerar. För att förstå allt, i den här artikeln hittar du ett kort klipp som visar effekterna av DC-dimning på skärmen.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button