Hur länge får mobiltelefoner säkerhetsuppdateringar? –

En av de viktigaste frågorna användare ställs inför när de köper en mobiltelefon är hur länge de kommer att ha den senaste versionen på sin enhet, samt hur länge de kommer att vara skyddade från möjliga sårbarheter med säkerhetsuppdateringar … En fråga som inte kan besvaras lika för alla märken, och det är omöjligt att segmentera dem.

För att göra det lättare för dig att ta reda på det har vi förberett den här guiden för att försöka visa dig allt du behöver veta om dessa säkerhetsuppdateringar, och framför allt för att ta reda på hur länge vi kan använda en mobiltelefon med lämplig uppdateringar, även om de inte är designade för ändringar. operativsystem eller anpassningsnivå. Tja, det första vi behöver veta är att uppdateringstiderna för operativsystemet inte behöver sammanfalla med säkerhetstiden.

Vikten av säkerhets- och tidsuppdateringar

Att säkra mobiltelefoner har blivit en viktig fråga för olika mobilmärken, men framför allt för Google som huvudansvar för Android och för Apple med sina iPhones. Så mycket att Google under åren tenderat att kräva erbjudande minst två år av säkerhetsuppdateringar som tjänar till att täcka säkerhetshål i enhetens programvara.

Utan dessa korrigeringar kommer användare att lämnas försvarslösa och använda applikationer utanför Google play, att komma åt webbplatser eller till och med ansluta till ett offentligt Wi-Fi-nätverk kan vara ännu farligare än med de senaste säkerhetssystemen. Googles tvåårsdatum påverkar alla märken som har Android-stöd, och ännu värre. varumärken kan ändra det efter behag och till och med utöka den under dessa två år.

Månatliga eller kvartalsvisa säkerhetsuppdateringar

När Googles regel trädde i kraft att tillverkare måste tillhandahålla säkerhetsuppdateringar i minst två år, säkerhetsuppdateringsfrekvens beaktades också. Utan denna regel kunde tillverkarna leka med det som de vill och bara erbjuda det i början och slutet när enheterna inte var skyddade.

För att göra detta krävde Google att alla Android-telefoner fick en säkerhetskorrigering på kvartalsbasis, eller motsvarande, minst en gång var 90:e dag. Google förbereder i alla fall säkerhetskorrigeringar på månadsbasis och det är tillverkaren som bestämmer om din mobil får dem månadsvis eller kvartalsvis.

Får jag veta uppdateringsfrekvensen för min Android-mobil?

En obesvarad fråga kan uppstå: hur ofta kommer vi att ha säkerhetskorrigeringar på vår mobil är ett svårt svar för de flesta märken. Varaktigheten av förekomsten av modellen på marknaden, antalet användare som har denna modell och sortimentet där den finns spelar en roll här. Av denna anledning kan vi säga att en mobiltelefon med fler alternativ för månatliga säkerhetskorrigeringar kommer att vara den som uppfyller dessa krav.

 • Tillhör hög klass.
 • Miljontals och åter miljoner sålda enheter.
 • Har skickats för mindre än 12 månader sedan.

Även om detta inte är en exakt matematisk formel som gör att vi kan lita på. Vi bör också nämna hur involverat enhetsmärket är, som vi kommer att få reda på senare.

Skillnader mellan säkerhetsuppdateringar på iPhone

De så kallade “säkerhetsplåstren” finns inte på iPhone istället hittar vi systemuppdateringar som också skyddar användare från krascher, sårbarheter eller buggar och i sin tur tar upp andra problem. Som sådan kan dessa uppdateringar inte särskiljas från de som har gått från en iOS-version till nästa.

Naturligtvis finns fördelarna med Apples åtgärder fortfarande i dessa korrigeringar eftersom det inte finns något behov av att anpassa dem, som det gör i Android, för varje modell och märke. Denna hastighet är att den också uppmuntrar dem att utöka sina uppdateringar utöver vad andra märken gör.

Project Treble ändrar Android-säkerhetsuppdateringar

En av de största framstegen inom Android-smarttelefonens livslängd och hotskydd har kommit sedan 2017, när ett projekt kallat Project Treble kom till scenen. Den består av förändring i Android-arkitekturen för att förbättra systemuppdateringar och väsentligt påverkade säkerhetsuppdateringar.

Android Oreo var versionen han föddes i, men tills Android 11 kom in i hans liv vidtog den inga åtgärder och uppnådde vad den lovade; snabbare uppdateringar för användare … För att uppnå detta ansvarade Google för att koppla bort hårdvarudrivrutiner från systemdrivrutiner, precis som det gjorde med appar som kommer förinstallerade på mobiltelefoner, som nu mestadels uppdateras via Google Play eller genom ett uppdateringssystem. att det inte är systemberoende.

Det har avsevärt förbättrat smarttelefonernas livslängd, användarsäkerhet och praktiskt taget allt relaterat till Android-mobiltelefoner, sedan vid ett större fel kan installationen av säkerhetskorrigeringar påskyndas och nå användare över hela världen under mindre väderförhållanden. En betydande förändring som inte är över än, och han vill fortsätta att förbättra sig under de närmaste åren så att han kan motverka iPhone över uppdateringar någon gång.

År av säkerhetsuppdateringar från varumärken

Varumärkes engagemang för säkerhetsfixar är något vi kan veta eftersom fler användare värdesätter det varje gång. Denna förändring i oro har fått många varumärken att göra ändringar i sina förnyelsepolicyer och föreslå säkerhetskorrigeringar för en längre tid eftersom smartphones inte blir föråldrade första gången de ändras. Vi berättar hur länge vart och ett av de stora varumärkena i scenen har fokuserat på att uppdatera sina mobiltelefoner.

iPhone-uppdateringar

Som vi redan visste är iPhone-säkerhetsfixar integrerade i systemet, vilket ger fler alternativ. Med denna metod Apple garanterar uppdateringar i 4 eller 5 år till sina mobiltelefoner. Det betyder inte bara att de kommer att skyddas från attacker, utan också att de kommer att ha den senaste versionen av operativsystemet och dess nyheter.

Google Pixel säkerhetsuppdateringar

Ett exempel på uppdateringar bör vara Google med sina egna smartphones, vilket man har gjort i många år och nyligen utökat till 4 års skydd … Detta gör att terminaler som introducerades 2021 kan fortsätta att vara skyddade 2025 och behöver inte bytas ut av denna anledning.

Säkerhetskorrigeringar för Samsung mobila enheter

En av få tillverkare som kan jämföras med uppdateringar till Apple eller Google är Samsung. I sina senaste ändringar, tillade han 4 år av säkerhetsuppdateringar för sina Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy Ford, Galaxy Z och bästa smartphones i Galaxy A-serien. På detta sätt visar Samsung sitt engagemang för att bekämpa inkurans och skydda mobiltelefoner än andra som man anser vara glömda.

OnePlus-uppdateringar

Den kinesiska tillverkaren har också sin egen väg när det kommer till säkerhetslappar. Detta erbjuder oss 3 år av avancerade uppdateringar som inte inkluderar OnePlus Nord. Andra tillverkare erbjuder också 3 års fixar för sina högpresterande terminaler, även om de inte erbjuder garantier.

Alla andra märken är 2 år gamla

Enligt riktlinjerna från Google tillhandahåller andra tillverkare två års säkerhetsuppdateringar för sina terminaler från det att de börjar säljas. I vissa fall, som vi nämnde ovan, tvingar enhetens popularitet, antalet sålda enheter och andra faktorer tillverkarna att förlänga uppdateringarna längre, men inte i den fastställda takten. Listan över märken som följer denna väg är följande:

 • Xiaomi
 • Riktiga jag
 • Huawei
 • OPPO
 • Lg
 • Nokia
 • Alcatel
 • ZTE
 • Ära
 • Motorola
 • Levande
 • Sony