Hur lägger man till nya typsnitt på iPhone? –

Krav för installation av typsnitt från tredje part

Som vi nämnde tidigare dök detta anpassningsalternativ upp i iOS 13, vilket är iOS 13, och för att använda det behöver du bara uppfylla två krav.

Den första är att installera en iOS-version som är iOS 13 eller högre och det betyder att det här alternativet också är begränsat för vissa äldre iPhone-användare. Här är en lista över iPhones som är kompatibla med iOS 13 och därför kan dra nytta av detta anpassningsalternativ.

 • iPhone 6s / 6s Plus
 • iPhone SE (första generationen)
 • iPhone 7/7 Plus
 • iPhone 8/8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XR
 • iPhone XS / XS Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro / Pro Max
 • iPhone SE (andra generationen)
 • iPhone 12/12 mini
 • iPhone 12 Pro / 12 Pro Max

Därför, om din iPhone finns på den här listan, uppfyller du redan det första av kraven du behöver för att kunna ändra din iPhones teckensnitt i iOS. Vi håller oss till det andra kravet, som är att du behöver gå till App Store för att installera önskat typsnitt på din iPhone. De mest rekommenderade apparna för typsnittsinstallation och deras stora katalog är adobe creative cloud, AnyFont eller iFont, men du kan hitta många andra i App Store, vi rekommenderar att du använder Adobe Creative Cloud eftersom det också är gratis. När du uppfyller dessa två krav är din iPhone redo att installera vilket typsnitt som helst och du kan använda det.

iOS och dess “inställningar”.

Historiskt sett var iOS ett operativsystem som inte var särskilt öppet för mer anpassning, men med övergången av versioner antog det funktioner som gav användarna möjlighet att anpassa, mer eller mindre, vissa aspekter av sin iPhone, till exempel den mest radikala förändringen på senare tid. år som vi sett i iOS 14, men den här funktionen, tredjepartsinstallationsfunktionen, dök upp tidigare i iOS 13, så vi kontrollerar att Apple gradvis vill tillåta sina användare att anpassa sina telefoner, men alltid med vissa restriktioner, restriktioner som finns i det här alternativet …

Otrevliga jämförelser, men om vi pratar om anpassning så ligger Android fortfarande före iOS, till exempel i det här alternativet vi pratar om för tillfället. Men på Googles operativsystem kan du göra systemteckensnittet vad du än väljer, och medan Apple har gett dig möjligheten att installera tredjepartstypsnitt sedan iOS 13, kan du inte använda dem så att systemet kan acceptera dem på din iPhone, kommer bara att kunna använda dem i vissa applikationer som Pages, Keynote …

Så kan du ändra teckensnittet på din iPhone? Ja och nej, du kan installera det och använda det för att skapa textdokument, till exempel från din iPhone med hjälp av Pages, men du kommer inte att kunna få systemet att se ut med detta typsnitt. Och du vet, Apple går gradvis framåt, och vi måste se om de inkluderar detta anpassningsalternativ på senare operativsystem.

Steg att följa för att installera teckensnitt

Tja, när du väl uppfyller de två kraven som nämns ovan och vet att typsnittet du installerar inte kan användas för att konfigurera ditt system, kommer vi att gå igenom stegen du måste följa för att installera rätt typsnitt på din dator. iPhone.

Först måste du gå till den applikation du väljer, i vårt fall Adobe Creative Cloud, och klicka på avsnittet Källor längst ner på skärmen. Sedan söker du efter det teckensnitt du vill ha, klickar på Visa familj och klickar sedan på +-knappen till vänster om teckensnittstypen. Genom att följa dessa steg får du det teckensnitt du vill ha på din iPhone. Du kan kontrollera det genom att gå till Inställningar -> Allmänt -> Teckensnitt.

Relaterade artiklar

Back to top button