Hur lägger man till extern hårddisk i nätverket?

Om du inte vet hur man lägger till en extern hårddisk i nätverket hjälper vi dig med detta innehåll. Ett av de bästa alternativen för att kunna streama och använda multimediainnehåll från vilken enhet som helst när du är hemma är att ansluta en extern hårddisk till vår router. På så sätt kan alla familjemedlemmar komma åt det innehåll de vill ha när som helst.

För att göra detta kommer vi att dela upp denna process i tre steg. Anslut den externa hårddisken till routern via USB, dela nätverkshårddisken med Windows 10 och få tillgång till innehållet på hårddisken från vilken enhet som helst i hemmet.

Hur lägger man till extern hårddisk i nätverket?

Det första vi behöver göra är att verifiera vilket format vår externa hårddisk har. Du måste följa dessa steg:

Anslut den externa hårddisken till en Windows-dator Sök efter denna PC i sökrutan som finns längst ner till vänster, bredvid Windows-logotypen. Högerklicka på den externa enheten och gå till Egenskaper. Öppna slutligen fliken Allmänt och formatet för vår hårddisk visas i området Filsystem Används av Windows-datorer Eftersom det är ett filsystem är det mest rekommenderade formatet “NTFS”.

Om vår externa hårddisk inte har detta format måste vi ändra det till “NTFS”. Följ dessa steg för denna process:

Gå till den här datorn Leta reda på den externa hårddisken vi vill formatera och högerklicka på den. Välj sedan Formatera När detta är gjort måste vi bocka för NTFS i filsystemet, avmarkera alternativet Snabbformatering och klicka på Start Inom några sekunder kommer vi att se ett meddelande på skärmen att hårddisken är korrekt formaterad.

När vår externa hårddisk redan är i rätt format behöver vi koppla den till vår operatörs router. Du måste ansluta hårddisken till din router via USB.

Först och främst bör du känna till din routers IP-adress. Du kan ta reda på det genom att följa stegen nedan:

Skriv kommandotolken i Windows-sökrutan. När vi klickar på den öppnas en svart skärm där vi måste skriva ordet ipconfig. När vi gör detta får vi en massa data, men det enda som intresserar oss är de som säger Default Gateway, som kommer att vara IP-adressen till vår router.

Hur lägger man till extern hårddisk i nätverket?

När du känner till vår routers IP-adress anger du den i vår webbläsares sökfält. Det är väldigt viktigt att ge innehållet vi vill dela ett namn så att vi enkelt kan identifiera det.

När detta är gjort måste vi skapa en nätverksenhet från vår Windows-dator genom att följa bara några enkla steg:

Gå till filutforskaren och hitta den här datorn på vänster sida och högerklicka på den. Välj Anslut till en nätverksenhet på skärmen som öppnas. Nu öppnas ett nytt fönster där vi behöver tilldela en bokstav till den nya volymen och stänga Mappfält med IP-adressen till vår router och sedan namnet vi gav innehållet att dela i följande format Det öppnas: IP-router + mappnamn I samma fönster, avmarkera Återanslut vid inloggning för att förhindra att andra enheter får problem med att ansluta Klicka slutligen på Slutför och mappen vi delade kommer att visas i filutforskaren som om det vore en annan hårddisk i vår utrustning.

För att komma åt filmer, tv-program, filer eller annat innehåll vi lagrar på vår externa hårddisk via en PC behöver vi bara gå in i vår enhets filutforskare.

Relaterade artiklar

Back to top button