Hur lägger man till ett andra ansikte till iPhone Face ID?

I den här artikeln kommer vi att täcka att lägga till ett andra ansikte till iPhone Face ID för att låsa upp din telefon.

Om du vill att en andra person ska logga in på din iPhone kan du alltid dela ditt lösenord. Det är dock mycket mer praktiskt att låta den andra personen använda Face ID för att låsa upp telefonen. Du kan använda alternativet Alternativ vy i Face ID för att tillåta en andra person att låsa upp din telefon med sitt ansikte.

Guide: Lägga till ett andra ansikte till iPhone Face ID

Face ID:s alternativa vy-inställningär att låta dig få två olika vyer av ditt ansikte. Detta kan vara användbart så att Face ID inte har några problem att känna igen dig när du bär glasögon eller huvudskydd. Du kan dock använda den för att lägga till en andra person till Face ID. Vi rekommenderar att du ser till att personen du ger åtkomst till din telefon med Face ID är en betrodd person. Annars kan du uppleva saker du inte gillar, som att bli lurad eller dela med dig av din konfidentiella information.

Guide: Lägga till ett andra ansikte till iPhone Face ID

Hur lägger man till ett andra ansikte till iPhone Face ID?

    Öppna appen Inställningar. Öppna inställningarna för Face ID och Lösenord. Välj Ställ in ett alternativt utseende från menyn. Ge telefonen till den andra personen och låt dem följa instruktionerna för att ställa in Face ID. Efter installationen bör ni båda kunna för att logga in på telefonen med Face ID.

Guide: Lägga till ett andra ansikte till iPhone Face ID

Om du inte ser Ställ in ett alternativt utseende beror det på att du tidigare har definierat ett nytt ansikte. I det här fallet väljer du Återställ Face ID. Denna process tar bort båda Face ID-profilerna. Innan du kan använda alternativet Alternativt utseende för en andra person måste du först skapa ditt eget Face ID.

Vi hoppas att du gillar det här innehållet när du lägger till ett andra ansikte till iiPhone Face ID. Och även, Touch ID kommer tillbaka med iPhone 14, Face ID kommer att finnas kvar eller Hur man blockerar spårning av iPhone-appar Du kan också ta en titt på vårt innehåll med titeln.

Relaterade artiklar

Back to top button