Hur laddar man MacBook Pro bäst och snabbt?

Glöm inte att ladda, det finns finesser i det här jobbet, och i den här artikeln delar vi med dig av det du behöver veta hur du laddar MacBook Pro bäst och snabbt.

Om du äger en MacBook Pro-dator tillverkad av Apple finns det några problem som du bör känna till och vara uppmärksam på när det kommer till laddning. I den här artikeln har vi letat efter svaret på frågan om hur man laddar MacBook Pro på bästa och snabbaste sätt. Här är vad du behöver göra för en snabbare och längre laddning av MacBook Pro.

Hur laddar man MacBook Pro bäst och snabbt?

Tillverkad av världens teknikjätte Apple, MacBook Pros har två olika laddningssystem. Moderna MacBooks tillverkade efter 2016 laddas med en vanlig USB-C-kabel. Om du har en sådan MacBook kan du koppla in din laddare och ladda din dator med valfri USB-C-port.

Om du har en MacBook Pro tillverkad före 2016 behöver du den magnetiska laddningskabeln från Apple. När du för den här kabeln närmare den relevanta delen av din dator, snäpper den automatiskt på plats och börjar laddas.

Om du vill att din dator ska laddas på det bästa och hälsosammaste sättet måste du definitivt använda officiella laddare från Apple.

Om du aktivt använder MacBook under laddning laddas din dator långsammare. För den snabbaste laddningen måste du stänga av datorn eller försätta den i viloläge.

Koppla ur datorn när den är fulladdad. Att lämna en redan fulladdad Macbook ansluten kan minska batteritiden. Detta är en viktig åtgärd du behöver göra för att ladda MacBook Pro.

Hur vet man om MacBook Pro-batteriet är slut?

Om du har en MacBook Pro tillverkad före 2016 kommer ett litet cirkulärt ljus att dyka upp ovanpå den medföljande magnethuvudladdaren. Denna lampa lyser orange under laddning. När batteriet är fulladdat lyser lampan grönt. Om det inte finns något ljus i magnetfältet, se till att det klickar på plats.

Moderna MacBook-datorer som kan laddas med USB-C har ingen laddningsindikator på laddningskabeln. Du måste titta på skärmen för att kontrollera om din dator är fulladdad. Batteriindikatorn längst upp på skärmen hjälper dig med detta.

Om det finns en blixt ovanför denna batteriindikator laddas din dator. Om du inte ser denna markering på batteriindikatorn laddas inte din dator.

Om du är säker på att du har anslutit laddningskabeln korrekt till USB-C-porten, kan laddningskabeln vara trasig. Eller så kan ett fel ha uppstått i USB-C-porten du använder. Genom att prova en annan USB-C-port kan du avgöra vilken som orsakar problemet.

Svaret på frågan om hur man laddar Macbook Pro bäst och snabbt är så enkelt. Genom att följa alla dessa processer kan du inte bara snabbladda utan också göra MacBook Pro mer hållbar.

Relaterade artiklar

Back to top button