Hur laddar jag ner och installerar Google Play Store?

Om du letar efter svar på frågorna om hur du laddar ner, installerar och uppdaterar Google Play Butik, är du på rätt plats. I den här artikeln kommer vi att täcka all information du behöver veta om applikationen Google Play Butik på din Android-telefon, hur du uppgraderar till nästa version och hur du laddar ner och installerar Google Play Butik.

Hur laddar jag ner och installerar Google Play Store?

Google Play Store, applikationsbutiken för Android-operativsystemet, får ofta uppdateringar. Men att komma åt dessa uppdateringar kan ibland ta veckor eller månader. Under denna tid kommer ingenting från funktionaliteten i Google Play Butik att ändras. Men du kanske fortfarande vill ladda ner den senaste och bästa versionen för din enhet. För att göra detta, följ helt enkelt stegen nedan. Här är svaret på frågan om hur man laddar ner och installerar Google Play Store.

Kontrollera din nuvarande version

För att vara säker på att du laddar ner den senaste versionen av Google Play Butik måste du ta reda på vilken version du använder för närvarande. Du kan göra så här:

Öppna först appen Google Play Butik. Gå sedan till menyn Inställningar. Genom att rulla ner på skärmen kan du se vilken version av Play Butik du använder.

Det är viktigt att göra detta eftersom du inte vill ladda ner en gammal version av Google Play Butik av misstag.

Ladda ner Google Play Butik via APK

När du vet vilken version av Google Play Butik du använder för närvarande, vad du kommer att göra är att ladda ner den i APK-filformat. APK är namnet på filformatet som används av Android-appar. Du kan också ladda ner valfri app som APK från en annan webbplats istället för Google Play Butik. För detta skulle det vara logiskt att föredra säkra webbplatser. APKMirror är en av de mest pålitliga webbplatserna du kan välja i detta avseende.

Följ stegen nedan för att ladda ner Google Play Store som APK.

Besök först APKMirror-webbplatsen genom att klicka här. Hitta den version av Google Play Butik du vill ha. Ladda ner den genom att följa instruktionerna på webbplatsen

Tillåt okända källor

För att installera en applikation utanför Google Play Butik på en telefon med Android-operativsystem, är det nödvändigt att aktivera okända källor. Du måste ställa in den här inställningen för att installera APK-filen du laddade ner för Google Play Butik. Följ stegen nedan för detta.

För versioner tidigare än Android Oreo

Gå in i applikationen Inställningar på din enhet, öppna avsnittet Säkerhet, hitta alternativet Okända källor och markera rutan bredvid för att aktivera det. Säg OK till varningen som visas.

Du kan nu ladda ner APK-filer som du laddat ner utanför Google Play Butik till din telefon.

För versioner högre än Android Oreo

Starta installationen genom att trycka på APK-filen du har laddat ner. Systemet kommer att säga att det inte har behörighet att installera APK-filer. Vid det här laget klickar du på knappen Inställningar på skärmen. Ge sedan relevant behörighet från skärmen som öppnas så att APK-filen kan installeras. Tryck på bakåtknappen för att återgå till installationen.

Installera Google Play Butik via en filhanterare

Följ stegen nedan för att installera Google Play Butik

Gå in i filhanteraren och hitta APK-filen du laddade ner för Google Play Butik Klicka på den relevanta filen så startar installationen. Om du tillfrågas vilket program du vill använda för att köra den relevanta filen, välj Package Installer. Efter att ha gett de nödvändiga behörigheterna kommer Google Play Store att installeras på din telefon.

Inaktivera okända källor

Återinaktivera de okända källorna som du aktiverade för att installera Google Play Butik. Detta är mycket viktigt för din telefons säkerhet. För att inaktivera okända källor, följ helt enkelt stegen ovan och gör motsatsen till vad du precis gjorde.

Här är svaren på frågorna om hur man laddar ner och installerar Google Play Butik och hur man uppdaterar den. Nu, genom att göra dessa steg, kan du enkelt ladda ner och installera appen Google Play Butik på din telefon och uppgradera den till den högsta tillgängliga versionen.

Relaterade artiklar

Back to top button