Hur Instagram definierar innehållet det visar dig –

Instagram algoritm

Att förstå algoritmerna som avgör innehållet som olika sociala plattformar kommer att marknadsföra mest har varit och kommer alltid att vara ett av de stora målen för många användare på nästan alla sociala plattformar.

För om du kan lyckas ta reda på vilka kriterier eller aspekter de bygger på så kan du “hacka” dem och på så sätt se till att dina egna är mest synliga. Något som du kan föreställa dig kommer att hjälpa dig att växa i form av visningar, gilla-markeringar, följare, etc. Och det, på grund av hur de flesta system för intäktsgenerering fungerar, kommer att leda till mer intäkter.

Därför, om något finns i överflöd på webben, är det artiklar som försöker dechiffrera hur dessa algoritmer fungerar eller ger dig råd som de förstår är en form av “hacker”, en uppsättning kriterier som de använder på varje social plattform för att avgöra vad det är…. innehåll som kommer att visas för andra användare fler gånger.

Men om vi fokuserar på Instagram så har ingen hittills fått bekräftelse på om de faktiskt hade rätt i det som postades om hur algoritmen för detta nätverk fungerar eller inte. Åtminstone inte ännu, för även om det är sant att de inte har analyserat det helt, har de som ansvarar för plattformen för första gången tillhandahållit lite data om hur det fungerar.

Så här bestämmer Instagram vad du ser i ditt flöde

Alla som har den minsta förståelse för urvalskriterier och deras tillämpning på sociala medier kommer intuitivt att förstå att Instagrams algoritm är baserad på “cues” för att välja innehåll som sedan kommer att visas för andra användare, eller snarare för var och en av dess användare. Dessa “signaler” är inget annat än en serie höjdpunkter som hjälper dig att identifiera innehåll som kan vara av störst intresse för dig.

Enligt Instagram-regissören Adam Mosseri är essensen följande. Men först, bli av med tanken att plattformen bara tar hänsyn till en algoritm. Det finns alltså inte bara en som bör försöka “hacka” för att uppnå maximal effekt på det sociala nätverket, utan flera som läggs till andra processer och klassificeringar som i slutändan påverkar detta mål.

Men som vi sa tidigare är det här de fyra huvudpunkterna som Instagram använder för att avgöra vad du kommer att se på plattformen:

  • Publiceringsinformation … Här är ett urval av information som kan sägas vara grundläggande för alla inlägg på Instagram. Det vill säga data som tidpunkten för publicering och platsen (om den har sådan information), varaktigheten om det är en video, antalet likes den kunde få, etc. Det första kriteriet som fungerar som det första klippet är iväg för att avgöra vad som kan intressera dig
  • Information om personen som postat … För det andra finns det all information som påverkar användaren och som också kan hjälpa till att ta reda på om hans innehåll kan relateras till dig i sådana detaljer som användarens ålder, plats, smak och ämnen av intresse, interaktioner som han har uppnått, etc. Det vill säga, om du ser mycket innehåll från en specifik användare kan det bero på att de är mycket mer aktiva än andra på plattformen, och detta är alltid något som vilket nätverk som helst gillar.
  • Din egen aktivitet … Självklart är din egen Instagram-aktivitet också viktig för det innehåll du tänker se i framtiden. Det händer på vilken social plattform som helst, och om du alltid letar efter något relaterat till bilvärlden, som att posta med bilder där bilar dyker upp etc., är det mest normala att du ser relevanta rekommendationer, inte det, hur man gör en kaka. japansk ost. Dessutom hjälper det dig att förstå vad personer med liknande intressen kan gilla.
  • Din interaktionshistorik med andra profiler … Slutligen är din historik av interaktioner med andra användare också viktig information så att du vet vad du ska visa dig i framtiden. Det är inte samma sak – att se innehåll och bara stanna, och interagera genom att lämna någon form av kommentar.

Genom all denna information som Instagram kan samla in medan du använder dess plattform bestämmer de vilket innehåll du vill se i ditt flöde såväl som i Stories. Men hur är det med rullarna, eller till och med fliken Utforska, som teoretiskt sett tjänar till att öppna upp nytt innehåll som skiljer sig många gånger från det vanliga.

Tja, dessa Instagram-sektioner eller innehållstyper har också sina egna knep när man bestämmer vad man ska titta på i var och en. Vanligtvis ser du förslag som har matchats efter din smak och dina vanor, så materialet kan bli mer intressant och engagerande.

Därför bör du fråga dig själv vad du gör på plattformen så att vissa rullar dyker upp mer regelbundet. Du behöver dock inte straffa dig själv heller, för om du ser ett recept eller en dans så beror det på att det också vanligtvis är det innehåll som publiceras oftast.

Begränsar Instagram åtkomsten till visst innehåll?

Slutligen, i detta inlägg som Mosseri postat på plattformens officiella blogg, ville han också göra det klart att de inte undertrycker eller begränsar omfattningen av någon typ av innehåll, men det betyder inte att antalet visningar och räckvidd för varje inlägget förblir detsamma.

Vad mer är, det roliga faktum de tar in från Instagram är att de flesta profilprenumeranter inte ser allt de delar eftersom de flesta användare ser mindre än hälften av sitt flöde … Så om du är mer en kreatör än en konsument på Instagram, bör du fortfarande överväga någon strategi som får dem att komma till dig, komma ihåg dig och söka dig, snarare än att vänta på att algoritmen “magiskt” visar dig alla och var och en av de andra användarna.

Naturligtvis, om vi var tvungna att ge dig råd, förutom hur du hackar algoritmen för Instagram eller något annat socialt nätverk, skulle du älska att göra det du gör. Att använda nya verktyg, trender, hashtags etc är okej och hjälper, men vill man inte bränna sig är inget bättre än älskar handlingen mer än resultatet.