Hur influencers tjänar pengar på Instagram –

Det har länge varit känt vad som finns på Instagram och att de tjänar pengar på det. Det är dock inte särskilt ofta som folk pratar om hur de faktiskt tjänar pengar. Kan det bero på att influencers inte vill att folk ska veta, eller är det bara något som det sällan pratas om. Vad det än är kommer vi att berätta hur de tjänar pengar och hur du kan göra detsamma.

Vad är en influencer?

Först och främst måste du veta vem influencern är. Det här är personer med tillräckligt stora konton för att få folk att köpa det de köper, eller så tar deras publik deras råd som ett gott råd. Men du kan inte bara vara en influencer. Du behöver auktoritet och en stor publik. Om du någonsin har provat att utöka ditt Insta-konto vet du att det kan vara mycket svårt att växa till ett visst antal följare. Det kan till och med vara svårt för dig att få tillräckligt många likes eller visningar på dina inlägg. Det finns sajter som Famoid som kan hjälpa dig med detta och är definitivt värda att undersöka om du vill bli en influencer.

Hur tjänar influencers pengar på Instagram?

Influencer marketing är ett relativt nytt fenomen som har förändrat hur människor och företag annonseras. Förr spenderade företag mycket pengar på skyltar, radio- och tv-reklam. Men nu ser vi att samma företag betalar individer. Det finns flera anledningar till detta. De kan bestämma exakt vilken publik som passar deras behov och ändå betala mycket mindre. De behöver inte längre betala tiotusentals dollar för att få potentiella kunder. De kan spendera hundratals, kanske tusentals, på riktade annonser eller en rekommendation från en Instagram-kändis.

Det spelar ingen roll i vilken nisch. Det finns så många människor på Instagram att du kommer att hitta en influencer i samma nisch. Oavsett om det är reparation av hushållsapparater, mode eller prylar, finns det människor med en målgrupp redo att tillhandahålla.

Kan du tjäna mycket pengar som influencer?

Det enkla svaret är ja, om du har rätt målgrupp. Faktum är att Financial Times rapporterade att om du har en publik på över 100 000 2 700 prenumeranter kan du debitera upp till $ XNUMX per inlägg! Tänk på det här en sekund.

Redo?

Tänk nu på att det kan ta dig 30 minuter att skriva ett bra inlägg för ett företag som betalade dig 2 700 $. Tänk på något annat nu. Om du har 20 miljoner följare kan du räkna med ungefär 20 000 $ per sponsrat inlägg. Det är mycket pengar med tanke på att du kan få mer än en varje dag.

Vad kan du betala för som influencer?

Du kan ta betalt för nästan vad du vill. Till exempel, helt enkelt nämna företaget du får betalt från, eller lägga upp en berättelse eller till och med ge gåvor till dem. Det finns inget som du inte kan få betalt för. Men som vi sa tidigare behöver du rätt publik att arbeta med.

Dessutom kan du till och med debitera företag när du har få abonnenter, om du har rätt nisch. Du bör dock tänka på att dessa företag kommer att titta på ditt konto. De kommer att titta på varje inlägg, varje kommentar och varje bild. Du måste skapa den specifikt för den aktuella uppgiften. Annars får du med största sannolikhet inget annat än “nej tack”.

Relaterade artiklar

Back to top button