hur illa det är –

Verkligheten är att de flesta av oss inte har träffat någon som har upplevt en dödlig episod som ett resultat av denna praxis, men detta betyder inte att detta nödvändigtvis är bra eller dåligt, även om, som allt i livet, mätinstrument och punkter alltid rekommenderas.

Nej, det är bra för hälsan att lämna det på bordet.

Under de senaste åren har vi hört mycket information, inklusive vetenskaplig, om att det finns en mobiltelefon bredvid oss ​​när vi sover, med olika hälsoproblem, från tumörer till hjärnproblem. Men det finns inget längre från sanningen, eftersom det finns exempel som FDA själv, FDA själv, en amerikansk statlig myndighet. hittade inga bevis av denna typ.

Det försäkrar han faktiskt det finns inga bevis för att strålning från telefonen är förknippad med vissa fall av cancer Byrån nämner i sin tur amerikanska National Cancer Institute. Därför har man under årens lopp inte hittat några bevis för att telefonens närhet medan vi sover är förknippad med något hälsoproblem.

Det finns en annan risk

Således är det idag möjligt att utesluta eventuella hälsoproblem som uppstår direkt från det faktum att telefonen är bredvid oss ​​under sömnen. Men det finns andra hot som gör det till en dålig idé att ha telefonen nära till hands medan vi sover. Och faktum är att, logiskt nog, är en telefon en apparat som, som vi flera gånger har vetat, kan har vissa batteriproblem … Vi känner till många fall där telefoner brann ut och exploderade under laddning med mer eller mindre fara.

Antalet fall är mycket litet, men det finns alltid möjligheten att ett batteri i dåligt skick kan skrämma oss medan vi sover måste vi därför vara försiktiga när vi ser på den från denna sida. Nu, för att undvika detta, om vi inte har något annat val än att ladda telefonen på nattduksbordet, det vore bättre att använda en långsam laddare eller aktivera någon form av smart laddningsalternativ detta förlänger det hela morgonen på bekostnad av strömförbrukningen i en mycket begränsad telefon. Detta förhindrar att telefonen värms upp och minimerar risken för den här typen av problem.

Det vi gör innan vi lägger oss är mer skadligt.

Mer än att lämna den på nattduksbordet, det vi gör med våra telefoner innan vi lägger oss är verkligen skadligt. Och det är den långsiktiga konsumtionen före sänggåendet som kan orsaka vissa hälsoproblem.

movil huawei y dormir

Speciellt på grund av det blå ljuset som sänds ut av skärmarna, vilket kan ändra vår dygnsrytm och hindra oss från att vila normalt på natten. Att lämna telefonen på bordet borde därför inte vara något problem, förutom en oväntad händelseutveckling, och framför allt måste vi ta hand om att använda den på ett ansvarsfullt sätt innan sänggåendet, och inte när den ligger på bordet.

Relaterade artiklar

Back to top button