Hur hackare loggar in på ett Facebook-konto och hur man undviker det –

Att stjäla lösenord är ett stort problem på Internet

Utan tvekan en av de största Internetsäkerhetsproblem lösenordsstöld idag. Hackare kan använda olika metoder för att komma åt våra sociala nätverk, e-post, såväl som alla plattformar eller program som vi använder.

Det betyder att vi alltid måste vara på alerten och inte göra misstag som kan påverka vår säkerhet. Det är en realitet att vår data är av stort värde på Internet, så många kan försöka stjäla information för att sedan tjäna på den. De kan inkludera oss på skräppostlistor, använda dem för att infiltrera skadlig programvara, sälja dem till tredje part …

Men cyberbrottslingar riktar sig vanligtvis mot vem som har fler användare. Detta är fallet med Facebook , som utan tvekan är ett av de mest populära sociala nätverken. Därmed kan de locka fler offer att stjäla lösenordet.

Hur de kan stjäla ett Facebook-konto

Dom kan stjäla Facebook-konto med en mängd olika metoder. Det betyder att vi alltid bör tänka på några tips som vi kommer att ge senare. Det är viktigt att veta hur de kan logga in på vårt konto för skydd.

Spådomsmetod

Något grundläggande är att de bara gissa vårt lösenord … Hur kan de göra detta? Lika enkelt som att se vår allmänt tillgängliga personliga information och börja testa de vanligaste lösenordskombinationerna.

De kunde till exempel se vårt födelsedatum, förnamn, efternamn, var vi bor … Även om detta är ett stort misstag använder många användare denna datatyp för att skapa sina lösenord. Som vi kan se förenklar detta avsevärt uppgiften för cyberbrottslingar.

Råstyrka

En annan metod de kan använda för att logga in på sitt Facebook-konto är råstyrka … De kan använda datorprogram som provar det ena och det andra lösenordet tills de hittar rätt. Detta är det klassiska sättet att göra det på. Naturligtvis är inte alla lösenord skapade lika.

Keyloggers

I det här fallet har vi att göra med skadlig programvara som infiltrerar systemet och tjänar till att stjäla lösenord. A keylogger kan användas för att logga in på ditt Facebook-konto. Vi kan ladda ner en skadlig fil, installera ett osäkert program osv.

Cyberkriminella installerar den här typen av skadlig programvara och samlar in tangenttryckningar. De kan få vårt användarnamn och lösenord från Facebook och kan därmed enkelt logga in på det sociala nätverket.

Nätfiskeattacker

En annan klassiker för att stjäla lösenord: Nätfiskeattacker. Det används också flitigt av hackare för att komma åt sociala medier. Den här typen av strategi går ut på att skicka bete till offret för att logga in via en länk, men i verkligheten går data till en server som kontrolleras av angriparna.

Vanligtvis sker attacker av denna typ via e-post, men de kan också komma via SMS, snabbmeddelanden eller till och med på själva det sociala nätverket. Idag är det en av de vanligaste metoderna för alla typer av lösenord som cyberkriminella försöker stjäla.

Typos de ataques Nätfiske

Genom sårbarheter i tredje applikationer

Vi kan länka olika applikationer och plattformar för Facebook. Detta gör att vi kan logga in enkelt och snabbt. Men naturligtvis kan vilken som helst av dessa appar ha någon form av fel, och det sociala nätverket i sig var också i fara.

Men dessutom kan det finnas en viss sårbarhet i en annan plattform som vi använder och där vi har samma lösenord. Detta kommer att leda till en dominoeffekt, och en angripare kan använda denna nyckel för att komma in i det sociala nätverket.

Hur du skyddar ditt Facebook-konto

Vi har sett olika metoder som de kan använda för att stjäla Facebook-lösenord och logga in på vårt konto. Allt detta kan dock undvikas. Vi kommer att ge några intressanta tips för att skydda vårt konto och därmed minska risken för att det blir stulet.

Använd alltid starka lösenord

Ett mycket viktigt tips är att alltid använda starka och komplexa lösenord … Detta är en av de viktigaste rekommendationerna som vi måste genomföra. En stark nyckel är en som innehåller tecken, siffror och bokstäver (versaler och gemener) och är helt slumpmässig och av lämplig längd.

På så sätt kan vi med ett mycket säkert lösenord undvika brute force-attacker genom att gissa eller påverkas av en krasch i en annan applikation där vi använder samma lösenord. Därför är detta ett mycket viktigt tips som bör beaktas.

Aktivera tvåstegsverifiering

Men vad är bättre än att ytterligare förbättra säkerheten med en extra barriär. Detta är vad tvåstegsverifiering ger oss. I huvudsak består det i det faktum att en andra kod krävs för att komma in på kontot, förutom att helt enkelt ange ett lösenord.

För att aktivera 2-Step Verification behöver vi logga in på Facebook, gå till menyn uppe till höger, klicka på Inställningar och Säkerhet och logga in. Där måste vi klicka oss vidare Tvåstegsautentisering och olika befintliga alternativ kommer att visas.

Autenticación en dos pasos på Facebook

Håll din utrustning skyddad

Det är alltid viktigt att behålla vår enheter ordentligt skyddad. Detta är vad vi bör tillämpa på vilken typ av operativsystem vi än har. Det är mycket viktigt att ha ett bra antivirus som hjälper till att eliminera hot som en keylogger som stjäl ditt Facebook-lösenord.

Men det finns inte bara antivirus, vi kan också lita på många andra verktyg som brandväggar, webbläsartillägg etc. Alla dessa kan hjälpa oss att hålla oss säkra och minska påverkan från cyberbrottslingar.

Håll alltid dina system uppdaterade

I många fall uppstår sårbarheter som kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. De kunde ha använt dem för att infiltrera vårt Facebook-konto med skadlig programvara. Det betyder att vi alltid måste hårdvaran är korrekt uppdaterad och lämna inga säkerhetsintrång.

Använd endast officiella program

En annan fråga att tänka på är att endast använda program som är officiella och säkert. Det är sant att vi kan hitta många varianter av programvara som kan användas för att logga in på Facebook och andra verktyg, och vi har till och med några förbättringar, men det kanske inte är säkert.

Vi bör alltid endast använda tillförlitlig programvara. Detta måste beaktas inte bara när man arbetar med Facebook, utan även med alla andra tjänster som vi använder på nätverket och som kan bli attackerade.

Kort sagt, det finns sätt för dem att logga in på vårt Facebook-konto. Men vi såg också att det finns många alternativ vi har för att undvika problem och alltid vara skyddade. Vi såg några riktlinjer som kan tillämpas i praktiken.

Relaterade artiklar

Back to top button