Hur hackare använder falska länkar för att attackera och dölja skadlig programvara –

Länkattacker

Följ bara länken, Hackare kan attackera användare. De kan använda dem för att lura och skaffa referenser, stjäla lösenord, infiltrera skadlig programvara … Tänk på att cyberbrottslingar ständigt förbättrar sina attacker, vilket innebär att man kringgår säkerhetsverktyg och förbättrar bedrägeri.

Det finns några allmänna attacker som förlitar sig på länkar. De kan förfalska webbadresser för att attackera våra system eller stjäla konton. Låt oss se vilka grundläggande strategier som kan användas för detta.

Nätfiskeattacker

Utan tvekan är det klassiska sättet att prata om länkattacker Nätfiske … Det består i grunden av att skapa en webbsida som utger sig för att vara laglig, som utger sig för att vara en sida för att logga in eller göra ett köp.

Genom att göra detta försöker angriparen få offret att placera sin data. Du kan logga in, ange ett lösenord eller göra en betalning. Nu kommer denna data att gå till en server som kontrolleras av angriparna.

Nätfiskeattacker sker vanligtvis genom e-post men de kan också komma via SMS eller till och med sociala medier. Ibland kan vi ta emot dem via ett kontaktkonto som vi litar på, men som tidigare blivit attackerade.

Tiempo de ataques Nätfiske

HTML-fil för att omdirigera till en annan skadlig webbplats

I det här fallet attackerar angriparen webbplatsen genom att infoga Html-fil , för att omdirigera till en annan skadlig sida. Därmed får användaren, offret, i slutändan tillgång till den legitima sidan, men efter bara några sekunder omdirigeras han till en annan som inte har med den att göra.

Detta betyder inte att det kommer att påverka huvudadressen, men det kan dyka upp när du klickar på vilken del av Internet som helst, en länk där du kan ange vilket innehåll som helst på denna webbplats. Det är vettigt att den här sidan kan utformas för att dölja skadlig programvara, fungera som ett lockbete för att stjäla lösenord, etc.

Dölj riktig adress i förkortade länkar

Detta är en annan metod som används ofta. falska webbadresser och attackera användare. I grund och botten döljer de den riktiga adressen och skickar länken till det förkortade offret. Du kommer alltså inte att kunna se hela adressen.

Till exempel kan de skicka oss ett e-postmeddelande med en påstådd länk för att ladda ner en fil eller komma åt en specifik webbplats. Men naturligtvis kan den här länken innehålla konstiga karaktärer eller något som kan väcka misstankar hos offret, och detta kan undvikas genom att skicka in en förkortad länk.

Använd liknande domäner

Användande domäner vad som ser ut som originalen är en annan punkt att ta hänsyn till. De ändrar vanligtvis en bokstav, symbol eller till och med förlängning. Vid första anblicken kan detta verka som en legitim hemsida, men i verkligheten har vi tillgång till en helt annan webbplats som kan utformas för att stjäla vår data.

DNS-kapning

Ett annat sätt att förfalska webbadressen vi besöker är DNS-kapning … De kan se till att när vi går in på en webbsida på en legitim domän har vi faktiskt tillgång till en annan. DNS ansvarar för att översätta den information vi anger och skicka den till oss på rätt IP-adress.

Falsk hyperlänk

I det här fallet är hackarens uppdrag att leverera ord eller fras det matchar inte länken de pekar på. Om vi ​​håller muspekaren över den kan vi se att den här webbadressen inte har något att göra med vad den visar oss. De kan fånga intet ont anande användare som klickar utan att se var de går in.

Ataques con enlaces falsos

Hur man undviker attacker när man följer en länk

Vi har sett hur de kan använda URL:en för att attackera oss. Olika metoder som hackare använder för att implementera sina strategier och stjäla personlig information, lösenord och infektera datorer. Vi kommer nu att ge några tips på hur man undviker denna typ av attack.

Sunt förnuft och observation

Utan tvekan är sunt förnuft en mycket viktig aspekt. Vi måste alltid undvika misstag detta kan påverka vår integritet och säkerhet. Vid attacker med falska webbadresser måste vi alltid hålla ett öga på vad vi besöker. Du måste se till att denna länk är giltig, att den inte har ändrats och att den verkligen visar oss vad vi väntar på.

Har säkerhetsprogram

Naturligtvis är en annan fråga att tänka på att alltid använda säkerhetsprogram … Vi har en mängd olika verktyg till vårt förfogande för alla typer av operativsystem. De hjälper oss att förhindra skadlig programvara från att infiltrera och mildra effekterna av inkräktare.

Uppdaterad utrustning

Vi ska också ha allt patchar och uppdateringar för våra lag. I många fall utnyttjar hackare befintliga sårbarheter för att kapa falska och farliga länkar. Därför är det viktigt att uppdatera systemen korrekt.

Använd verktyg för länkanalys

En av metoderna som används av cyberkriminella är att använda förkortade länkar för att gömma sig bedrägliga länkar … Som tur är kan vi använda olika onlineverktyg som gör att vi kan analysera en länk innan vi öppnar den. De visar oss den riktiga adressen så att vi kan se om detta är en bluff eller om något verkligen inte kommer att påverka vår säkerhet.

I slutändan är detta några av de grundläggande frågorna att överväga angående falska länkar och hur hackare använder dem för att attackera. Vi måste alltid hålla vår utrustning säker, säker och ha vad som krävs för att undvika problem.

Relaterade artiklar

Back to top button