Hur fungerar den nya Galaxy S9-kameran med variabel bländare? (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Hur fungerar den nya Galaxy S9-kameran med variabel bländare? (video)

Likheterna mellan S8-serien och den nya Galaxy S9-serien är verkligen många, men en av de mest innovativa delarna av den senare enheten är definitivt den nya backkamera med variabel öppning, vilket omedelbart väckte många användares nyfikenhet. För att bättre förklara hur den är gjord och hur den fungerar är kanalens bra Zack JerryRigAlltsom har tog bort bit för bit hela smartphonen fram till kameran.

Vad de mest erfarna kan se från de första minuterna av videon som föreslås i slutet av artikeln är att den redan nämnde likheter mellan S8 och S9 förblir de intakta även under kroppen: arrangemanget av elementen är mycket lika, också eftersom vissa av komponenter som används är samma som den gamla modellen, och hela den inre metallstrukturen har en god soliditet.

När du väl kommer till den bakre kameran märker du genast mekanismen för optisk stabilisering bild, vilket tillåter en liten rörelse av det optiska facket.

Denna speciella element använder sig av små magneter på sidorna av kamerahuset för att kunna justera mikrorörelser och undvika vibrationer.

Mekanismen för variabel öppning den styrs elektroniskt av ett litet skjutreglage på vänster sida: genom att gå upp eller ner är det möjligt att öppna eller minska ramen som är insatt ovanför linsen, justera mängden ljus som kommer in i sensorn. Allt fungerar ungefär som på ett reflexobjektiv, med bländaröppningen passerande från f / 1,5 till f / 2,4 enligt kraven.

Den lilla innovationen från Samsung visar sig vara en konceptuellt enkel implementering, eftersom den använder teknik som redan är känd av älskare av professionell fotografering, menintuition att infoga vissa mekanismer på en smartphone är verkligen lovvärt, speciellt om du tänker på all forskning och utveckling som ägnas åt miniatyrisering och optimering.

Om du vill se med dina egna ögon alla riva ner av Galaxy S9 och dess mycket speciella kamera, se nedan video- full.

Relaterade artiklar

Back to top button