Hur ett VPN hjälper dig att avblockera en webbplats eller tjänst –

VPN kan förhindra blockering av webbplatser

Det faktum att vi är blockerade från tillgång till vissa hemsida eller Internettjänsten är direkt kopplad till vår IP-adress. Den här webbplatsen identifierar vårt ursprung även om vår enhet är blockerad eller inte.

Varför kan vi blockeras när vi går in på en webbsida? Det är okej vad det är geografisk begränsning … Till exempel om vi vill introducera en tjänst som bara är tillgänglig för ett specifikt land, som många online-tv eller videoplattformar.

Men det kan också hända att vår IP blockerad … Detta kan bero på missbruk av denna tjänst eller plattform. Servern blockerar åtkomst från en specifik dator, som kan vara permanent eller tillfällig.

Även problemet vi nämnde kan bero på missbruk av någon annan i fallet med en delad IP-adress. Vi kan ha problem med att komma åt sidan, och det kan tyckas att vi är blockerade.

Allt detta som vi pratade om är lätt att fixa tack vare använder ett VPN … I grund och botten döljer det vår riktiga IP-adress och låter oss också ändra vår plats. När vi går in på en IP-begränsad webbplats kommer vi alltså att hitta en annan.

Dölj IP för att komma in på en webbplats med begränsad åtkomst

Låt oss ta som exempel att vi vill besöka en sida för att se en brittisk TV-kanal. När du kommer åt den och försöker se den visas ett meddelande som säger det vi har inte tillgång till denna tjänst eftersom vi är i ett annat land.

Om vi ​​använder ett VPN kan vi det ändra vår plats för att simulera att vi är i Storbritannien. Vi uppnår detta genom att ansluta via en server i det landet. Om vi ​​tittar på sidorna som vi går in på kommer vi att se ut som om vi bor i ett annat land.

På samma sätt kan vi med ett VPN dölja vår riktiga IP-adress … Detta ger oss ytterligare integritet och undviker problem i händelse av att vi har blivit blockerade för att inte kunna komma in på en viss webbplats.

Kom ihåg vikten av ett bra VPN. Det räcker inte att välja någon. Vi har ett brett utbud av möjligheter till vårt förfogande. Men alla kommer inte att fungera likadant, inte alla kommer att skydda oss online och efterlikna platsen korrekt. Därför måste vi välja mycket väl vilken vi ska använda. Bland de bästa är Surfshark VPN , PureVPN , HMA VPN , NordVPN eller CyberGhost

Vi lämnar dig ytterligare en artikel där vi förklarar varför behöver företag en VPN

Relaterade artiklar

Back to top button