Hur en mobiltelefon ansluter till en Amazfit klocka eller armband –

Bärbara enheter är bra hjälpmedel för vår smartphone. Oavsett om det är en smartklocka eller ett smart armband, låter det oss övervaka vår fysiska aktivitet genom att ständigt uppdatera aviseringar utan att röra vår mobiltelefon. Amazfit är ett av de mest populära märkena och han har en stor portfölj av den här typen av produkter. Även om varumärket vanligtvis automatiskt associeras med Xiaomi, är sanningen den para ihop vår mobiltelefon med dessa bärbara enheter görs annorlunda.

På vår hemsida har vi sett intressanta Amazfit-produkter flera gånger. Detta varumärke ägs av Huami Technology, som i sin tur ansvarar för utvecklingen av Xiaomis linje av bärbara enheter, som till exempel Mi Band 5. Det är därför vi hittar några “dubbla” produkter som Amazfit Band 5 som kanske till och med har bättre specifikationer.

Metod för att para ihop mobiltelefon med Amazfit Watch

Ladda ner den officiella appen

För att koppla en Amazfit klocka eller armband till vår mobiltelefon måste vi Följ en alternativ väg till vad vi gör med Xiaomi … Huvudkravet är att vår mobiltelefon har minst Android 5.0 eller senare, eller Ios 10.0 eller senare om du har en iPhone.

Aktivera Bluetooth och registrera

När detta är gjort måste vi göra det ladda ner Zepp-appen, tidigare känd som Amazfit, officiell app för enheter av märket Amazfit. Efter nedladdning och installation måste vi aktivera Bluetooth på vår mobiltelefon. Nu måste vi öppna applikationen och registrera oss med e-post för att kunna logga in. Vi behöver sedan ange ett antal personuppgifter som längd, vikt eller födelseår innan vi går vidare.

Välj en enhet att para ihop med

Därefter måste vi klicka på +-symbolen längst upp till vänster på skärmen och välja vilken typ av enhet vi vill länka. Appen kommer nu att upptäcka klockan eller någon bärbar enhet av märket som vi har i närheten, efter att ha accepterat Bluetooth-behörigheter och lokaliserat krävs för att applikationen ska fungera korrekt. Vi kommer då att behöva acceptera parningsförfrågan som visas, och se till att numreringen som visas i appen och klockan matchar (för att undvika oönskade anslutningar med andra möjliga enheter i närheten). Parning sker inom några sekunder, och vi förbereder klockan eller armbandet för att spela in alla handlingar.

Alternativ metod med QR-kod

Lika pålitlig och snabb som den tidigare metoden. Vi kommer bara att behöva välj alternativet “Klocka med QR-kod” i att välja ett par. Då öppnas kameran på vår mobiltelefon och vi måste peka på klockans QR-kod. Parning kommer också att göras på några sekunder.

Väntande uppdateringar

Man bör komma ihåg att det är fullt möjligt att vi inte kommer att kunna använda klockan eller armbandet när anslutningen är klar. Om det finns väntande uppdateringar , kommer systemet att ta hand om dem automatiskt. Detta innebär att den bärbara enheten kan starta om flera gånger innan den kan användas. Detta är dock normalt och det finns inget att vara rädd för.

Relaterade artiklar

Back to top button