Hur elektroniska attacker utvecklas –

Hur e-postattacker utvecklas

Tvärs över E-post adressen, En hacker kan använda många olika strategier för att stjäla information, lösenord, inkludera ett offer i skräppost eller äventyra en dator på något sätt. Som vi påpekade anpassar de sig vanligtvis till rådande omständigheter och uppnår därmed sitt mål.

Fler attacker mot företag

En av de mest uppenbara förändringarna är att de inte fokuserar så mycket på privata och hemanvändare som på företag … Varje organisation har idag olika e-postkonton för sina anställda, avdelningar etc.

Man bör komma ihåg att inte alla arbetare kommer att ha samma nivå av beredskap för denna typ av attack. Därför är detta målet för hackarna.

De använder Covid-19 som bete

Detta problem har varit mycket aktuellt de senaste månaderna, och det kommer att vara aktuellt i år också. Hackare använder temat Covid-19 pandemi för att infektera offrens datorer.

De använder e-post för att skicka e-postmeddelanden som kan utgöra ett hot och använder meddelanden relaterade till coronaviruset. Särskilt i företag kan de skicka ett e-postmeddelande med ett påstått dokument med nya åtgärder att ta hänsyn till, men i verkligheten är detta till exempel ett hot.

Enklare attacker att starta

Sättet som cyberbrottslingar utför attacker på har också förändrats. Det finns mycket sådan information på Internet. Idag kan de köpa kit på det mörka nätet redo att utföra sina attacker utan behov av omfattande kunskap.

Kampanjer mot populära plattformar

Utan tvekan förändrar det också de organisationer de riktar sig mot eller de de använder för att attackera. Vi kan nämna några mycket populära plattformar idag, som har ökat i antal de senaste månaderna. till exempel Netflix … De tvingar användare att stjäla lösenord eller hacka system på något sätt.

Hur du skyddar dig från e-postattacker

Det är viktigt att vi skyddad när som helst för att förhindra e-postattacker. Det är absolut nödvändigt att inte göra misstag som kan störa den normala driften av utrustning, vilket gör att angripare kan stjäla våra lösenord och personlig information. Du bör också alltid följa e-postsäkerhetsstandarder.

Ett av de viktigaste tipsen vi bör ta hänsyn till är behovet av att alltid behålla sunt förnuft i intelligens. På så sätt kan vi undvika att klicka på skadliga länkar och ladda ner dolda skadliga program, till exempel i de filer vi tar emot.

Programsäkerhet kommer också att vara väsentligt. Ett bra antivirus kan förhindra skadlig programvara från att komma in. Detta är vad vi måste tillämpa på alla typer av hårdvara och operativsystem.

Men ett annat problem som vi inte får förbise är behovet av att installera system korrekt. uppdatering … Många sårbarheter kan uppstå. Cyberkriminella kan utnyttja dessa brister för att attackera. Därav vikten av att installera alla typer av patchar.

Relaterade artiklar

Back to top button