Hur du undviker ekon när du ringer till din mobiltelefon och varför det händer –

Även om vi i allt högre grad använder mobiltelefoner för mer än att bara ringa, är de fortfarande viktiga och vi kan inte ignorera ett av de misslyckanden som mest påverkar detta sätt att kommunicera, nämligen: problemeko … Detta är ett akustiskt fenomen som vi alla har drabbats av någon gång i vissa fall, och det kan bara vara en detalj, men det kan också bli ett allvarligt problem om det uppstår på vår mobiltelefon.

Denna situation leder till att mottagaren av samtalet inte kan höra oss bra, tar emot ljudvågor med fördröjning, som vi nämnde, och gör det i många fall omöjligt att fortsätta samtalet. Även om detta kan verka som ett gammalt misslyckande, fortsätter vi idag att lida av det i moderna smartphones, eftersom framsteg inom mjukvara inte har något att göra med det.

Knappar för ekofria samtal

Vi måste vara medvetna om att den här funktionen vanligtvis uppstår på den motsatta mobiltelefonen där den är hörbar, och därför om vi lyssnar på en annan person med ett eko, måste vi informera honom om att problemet finns, annars kommer han aldrig att veta om det . I nästan inga fall dyker det här problemet upp på telefonernas högtalare, och om det vore så skulle vi kunna hitta det när vi lyssnade på musik eller lyssnade på WhatsApp-ljud och förde mobiltelefonen till örat som om det vore ett samtal.

Lamadas Movil problem

Oavsett din situation vill vi hjälpa dig att lösa ekoproblem, eller även om problemet är med din vän eller familjemedlem, inbjuder vi dig att dela den här artikeln med alla nödvändiga lösningar och på så sätt få nästa gång du pratar med honom borde inte tolerera hur irriterande att prata med röststudseffekt som ständigt surrar i våra öron.

Rummet kallar ett eko

Oftast är det som kan hända oss att vi befinner oss på en olämplig plats för en telefon, till exempel ett mycket brett och öppet utrymme där ljud lätt reflekteras, vilket också kan hittas i rum där det inte finns någon typ. möbler som avger ljudvågor och studsar kontinuerligt. Den här situationen påverkar samtal ansikte mot ansikte och mer på en smartphone eftersom vågorna fortsätter att studsa och påverkar investeringarna tiondels sekund senare.

Llamada telefon
För att detta inte ska hända igen är det bara att öppna dörren eller fönstren och även om det blir ett eko på platsen kommer det att minska avsevärt. I fallet med en mycket stor storlek bör vi alltid byta rum eller till och med gå ut, eftersom det är den plats där den minsta studsen inträffar och där ekoproblem i samtal upprepar sig inte under några omständigheter.

Högtalartelefon är den främsta orsaken till eko

En annan anledning till detta i mobiltelefoner är vanligtvis förknippad med högtalartelefon, när vi aktiverar stereohögtalaren på vår mobiltelefon och slutar hålla mikrofonen så nära munnen måste ljudet färdas genom luften tills det når det, vilket orsakar vågorna att sprida och förvirra våra ord. … Detta händer inte alltid och kan förekomma oftare på platser som motsvarar de situationer som nämnts ovan och som är utsatta för ljudreflektioner.

Movil cohe
Om vi ​​lider av denna situation är det enda vi kan göra att stänga av högtalartelefonen och använda den som vi brukar, även om det i situationer som en bil kommer att vara nödvändigt att fortsätta med det. Vissa smartphones i mellanklassen och nästan alla avancerade smartphones har redan fler mikrofoner som tar upp brus och kan definiera eko för att minska det och påverkar inte samtalen så mycket.

Hörlurarna är att skylla … eller beslutet

Nu när vi vanligtvis använder hörlurar när vi går på gatan, sportar eller till och med hemma, kan vi dra fördel av dess möjligheter och prata genom den inbyggda mikrofonen för att bekvämt prata i telefon tack vare Bluetooth, även om dessa hörlurar ofta kan generera störande ljud för mottagaren, eftersom att hörlurarna är av otillräcklig kvalitet eller felaktigt konfigurerade, vilket görs från sin egen applikation. Hörlurar av högre kvalitet har intelligent brusreducering, medan enklare inte gör det och kan inte bara orsaka detta, utan också störa andra enheter.

auriculares y chica tumbada

Tvärtom, om problemet är med den interna mikrofonen i en mobiltelefon, kan vi prova hörlurar med en inbyggd mikrofon, så att vår mottagare kommer att tala om för oss om vi är nu hörs utan eko och vi vet att de har problem med att orsaka irriterande prat.

Vår mikrofon är skadad

Som vi nämnt tidigare kan vi hjälpa oss med hörlurar för att kolla om det är fel i mobilmikrofonen, om vi redan har försökt byta rum, gå ut och komma ifrån de mest möjliga scenarierna med vågexponering. ljud när du ringer samtal. När vi väl vet att mikrofonen är problemet på mobilmonitorn kan vi prova att uppdatera programvaran genom att gå in i inställningarna, även om det kommer att vara orsaken några gånger till.

mikrofonproblem xiaomi redmi note 9s

I de flesta fall är mikrofonstörningar relaterade till stötar, vilket kan flytta rummets interna mikrofon och orsaka ekostuds förekomma inuti vår mobiltelefon eller till och med ha vatten, vilket också kan orsaka detta resultat. I den här situationen måste du kontakta teknisk support för att plocka isär mobilen och kontrollera vad som händer.

Täckningsproblem

Hur konstigt det än kan tyckas, kan ett täckningsproblem vara en av anledningarna till att vi upplever detta. irriterande eko i samtal … När räckvidden är otillräcklig kan ljudet förvrängas och orsaka intermittenta ekon under en konversation. Inför den här situationen kan det lösa problemet att flytta bara ett par meter, så vi återgår till rekommendationen att gå ut om vi är inne i en byggnad eller rum som är hårt murade.

bandas frecuencia cobertura movil

Detta visar sig inte bara i traditionella vidarekopplingssamtal, utan även i Internetsamtal, även kända som VoIP, som görs med olika applikationer som WhatsApp eller Telegram. De behöver bästa möjliga internetuppkoppling för att fungera korrekt, annars uppstår krascher, ekon eller andra störningar som stör rätt konversation.