Hur du tar reda på vilket grafikkort som finns på din Mac –

Oavsett om du har en Mac Mini, iMac eller en bärbar MacBook, har din Mac ett grafikkort som kan integreras i en processor (iGPU) eller till och med dedikeras om modellen är tillräckligt gammal eller om du har en Mac Pro. Vilken typ det än är visar vi dig härnäst hur du avgör vilken modell ditt team har.

Hur man tar reda på vilken grafik du har på Mac OS

Beroende på din version av Apples operativsystem, modell och maskinvaruår kan operativsystemet visa dig vilket grafikkort det installerar. För att ta reda på det, klicka på toppmenyn (ikonen för det bitna äpplet) och välj sedan det första alternativet, “Om den här Macen”.

I fönstret som öppnas kommer du att se lite annorlunda information om du har en Mac med en Intel-processor eller en med en Apple-tillverkad processor som till exempel M1-chippet som finns i en nästa generations Mac.

Om din Mac har en Intel-processor kommer du att se en sammanfattning av specifikationerna, inklusive grafikkortet som den monterar: du hittar denna information i avsnittet Grafik i listan. I exemplet nedan kan vi se att den har en Intel HD Graphics 6000 iGPU.

Om din Mac är modernare och har en Apple-tillverkad processor som M1-chippet kan du bara se listan med chipet utan en dedikerad sektion för grafik, och det beror på att även om processorn och GPU är integrerade i samma chip som i Intel-processor valde Apple att göra det på det sättet (de är kända för att älska att göra livet svårt för människor) och tekniskt sett är “Apple M1” beteckningen de gav till både processorn och GPU-chipet.

I det här fallet kan du alltid klicka på knappen “Systemrapport …”. Detta kommer att ta upp appen Systeminformation och till vänster måste du expandera avsnittet Maskinvara och klicka på Grafik / Bildskärmar. Du kommer att se en detaljerad lista som talar om exakt vilken GPU din Mac använder i listan Chipset Model. Till exempel, här är en Intel Mac med en Intel HD Graphics 6000, men om du hade en annan skulle jag visa dig där.

Om du har en Apple M1 ser du bara att i det här avsnittet visas Apple M1 exakt som namnet på GPU:n, och som vi sa för de från Cupertino, GPU:n har samma namn som processorn.

Naturligtvis finns det tredjepartsprogram som Aida64 som också kommer att ge dig alla detaljer om grafikkortet installerat på din Mac, men i verkligheten, som du sett med operativsystemet, kan du enkelt och framför allt snabbt upptäcka Det. eftersom det inte kommer att kosta dig mer än ett par klick.

Relaterade artiklar

Back to top button