Hur du tar reda på vilka appar som startas automatiskt på din mobiltelefon –

Som med en dator, när vi slår på våra smartphones, det finns ett antal applikationer som startar automatiskt eftersom själva systemet eller personaliseringsnivån kräver det. Det beror främst på att många av dem måste fungera korrekt eller koppla upp en mobiltelefon till nätverket, eller för att meddelande- och e-postapplikationer ska fungera igen.

Det finns dock appar som öppnas i bakgrunden utan vår tillåtelse, så vi vet inte vad det är förrän vi kollar. Dessutom betyder de som körs i bakgrunden inte bara prestandaförsämring i sig, utan förbrukar också mer batteri än förväntat. Som tur är kan vi i Android-terminaler kontrollera vilka som startar av sig själva när vi slår på vår mobil.

Autorun problem

Huvudproblemet är det vissa applikationer aktiveras så snart vi slår på den mobila enheten är att det kan påverka hans arbete långsammare än det borde. Därför, om du plötsligt märker att det saktar ner, måste du kontrollera vilka applikationer som startar av sig själva.

fler appar

Men som vi sa tidigare aktiveras de allra flesta av dem när vi sätter på smarttelefonen, vanligtvis de som är nödvändiga för att enheten ska fungera korrekt. Främst för att systemkomponenter eller en tillverkares anpassningsnivå krävs. Utan dem skulle vi inte kunna använda vår Android-mobil normalt.

Fastän, det finns några applikationer som körs utan vår begäran varje gång vår Android slås på. De börjar på egen hand med systemet utan vår tillåtelse. Således kommer den inte bara att sakta ner själva telefonen när den är påslagen, utan också förbruka mer resurser. Därför är det bekvämt att veta allt som aktiveras automatiskt. På så sätt kan vi styra telefonen och ställa in den först, och även se huvuduppgifterna.

Bestäm vilka appar som är självstartande

Som vi nämnde har alla mobila enheter appar och tjänster som automatiskt aktiveras så fort vi slår på smartphonen. Men tyvärr för många användare erbjuder inte alla mobilmärken oss möjligheten att ta reda på vilka mobila enheter som är installerade i våra terminaler.

Å andra sidan finns det inget enskilt och generellt sätt i Android att upptäcka de som startar automatiskt när telefonen slås på. Eftersom detta också kommer att bero på graden av personalisering av mobiltelefonen. Det är därför vi måste testa medan vi hitta ett sätt att ta reda på hur en startup fungerar

Mate 40 Pro-appar

I vilket fall som helst måste du leta efter en sektion som heter Automatisk start. Detta är en av många behörigheter som kan ges till olika applikationer på Android-smarttelefoner. Så det första alternativet för att hitta det skulle vara från sökmotorinställningarna. Det vill säga, du kommer att behöva skriva detta namn överst i konfigurationen och ta reda på om mobiltelefonen tillåter att den anpassas eller inte.

Som ett andra alternativ kan vi också ange en lista över behörigheter som kan beviljas från applikationsmeny … För att göra detta klickar vi på de tre översta menyalternativen för att öppna behörighetsalternativen. När vi har tillgång till den här listan är det dags att manuellt välja vilka appar som ska aktiveras och vilka som inte ska aktiveras.

Men först måste du noggrant analysera dessa applikationer för att se om någon av dem startar automatiskt när de inte borde. Därför kommer det i det här fallet att vara nödvändigt att överväga möjligheten att ta bort det. Man bör komma ihåg att beroende på vilken nivå av anpassning som vår telefon använder, skiljer sig åtgärderna eller namnen för de olika sektionerna.

Hantera appar från inställningar

Väl inne i denna sektion kan vi se vilka appar som startar automatiskt när vi slår på vår telefon. Och, naturligtvis, kunde du se till och se till att några av dem inte skulle aktiveras direkt efter att du slagit på den mobila enheten.

Dessutom, eftersom du inte använder dem för ofta eller att de inte är nödvändiga för att smarttelefonen ska fungera korrekt. Därför kommer de bara att tjäna till att förbruka telefonens stora batteri. Av denna anledning, när vi är i det här avsnittet, måste vi ta itu med det huvudstupa.

Först måste vi välja all grundläggande programvara som Android har så att när terminalen är påslagen kan den fungera normalt. Därför är grundtanken att de som vi inte längre vill använda eller som är aktiverade utan vår vetskap eller inte är nödvändiga för operativsystemet inte kommer att starta.

Starta mobila Xiaomi-appar

Så i det här avsnittet kan vi hantera det individuellt och manuellt enligt följande:

  • Logga in Automatisk start eller Programstart
  • Inaktivera automatisk kontroll.
  • Välj de program som kan starta automatiskt.
  • Appar som inte kan aktiveras automatiskt kommer inte att ha behörighet, så de måste lämnas inaktiverade.

Om vi ​​någon gång vill ångra dessa ändringar, till exempel lägga till eller ta bort några till. Du kan alltid följa samma steg som noterats ovan för att ändra konfigurationen för lanseringen av den mobila enhetens programvara.

Hur man pausar appar

Om vi ​​tittar på Apples mobila enheter ser vi att den här funktionen inte existerar som sådan, vilket gör att vi kan pausa eller inaktivera dessa verktyg. Inte ens vi kommer att kunna veta om någon iPhone-programvara är aktiverad av sig själv. Å andra sidan, när det gäller Android, lämnar detta oss med fler alternativ.

För att pausa applikationen måste vi ange information om det angivna verktyget, i vissa terminaler visas alternativet “Paus” eller “Inaktivera”, de kommer till och med att ha ett inaktivt läge eller så kan vi avaktivera oanvända applikationer. Därmed kommer det att vara möjligt att säkerställa att de inte slår på av sig själva så fort vi slår på vår mobila enhet. Dessutom har enheter med det modernare Google-operativsystemet, som Samsung Galaxy med Android 11, ytterligare funktionalitet som gör att vi kan pausa dem automatiskt då och då eller göra det hela tiden.

Det finns dock andra alternativ, som att stoppa dem. För att göra detta måste vi komma åt inställningarna, ange applikationer och välj de vi kontrollerat börjar för sig själva. Då måste du aktivera tvångsstopp. Men var försiktig, när du öppnar den igen måste du upprepa alla dessa steg en gång till.

Relaterade artiklar

Back to top button