Hur du ställer in och använder den flytande bollen på din Xiaomi-telefon –

Xiaomi är ett av företagen vars operativsystem döljer fler verktyg inuti. MIUI kommer att vara både bra och dåligt, men vi måste känna igen ett varumärke som alltid har varit angelägen om att lägga till innovationer till sitt system som gör livet lättare för användaren. I denna mening lade varumärket till ett verktyg till MIUI 8 för några år sedan, flytande boll ”, Vilket gäller än idag.

Vi skulle kunna definiera den här funktionen som ett tillgänglighetsverktyg som vi kan använda i många fall. Men innan vi aktiverar den måste vi veta vad den gör och när vi ska använda den, eftersom den har många inställningar som väntar på att användaren ska justera dem.

bola flottant MIUI

Oroa dig inte, det går enkelt att anpassa den efter eget tycke.

Vad är denna “flytande boll”?

Snabb boll som denna version på anglosaxiska är känd är det en assistent som vi kan integrera på skärmen med en kombination av fem unika kortkommandon som hjälper till att enkelt utföra funktioner och uppgifter. När du aktiverar den kommer du att se en liten boll visas på panelen, känslig för våra gester, som kan användas för att utföra olika funktioner från själva huvudskärmen. På så sätt kan du ta skärmdumpar, låsa skärmen, visa minimerade appar och många andra vanliga funktioner.

Naturligtvis kan användaren anpassa dessa snabba genvägar efter behag, för att göra det lättare för honom att använda mobiltelefonen, ställa in, om så önskas, genvägar till ofta använda applikationer, antingen från systemet eller nedladdade från Android Store. …

Det bästa , “Flytande boll” MIUI kan placeras var som helst på skärmen. Även om du vill kan du också komma åt den från låsskärmen eller dölja den tillfälligt i vissa appar.

När ska man använda detta MIUI-verktyg

Inget står i vägen för att använda detta Xiaomi funktion när som helst, men det är särskilt praktiskt att interagera med våra smartphones utan att behöva använda virtuella eller fysiska knappar på telefonen. Således, om din smartphone går sönder av någon anledning och du inte kan använda lås- eller volymknappen, kan du ersätta den med denna uppsättning genvägar.

bola flottant MIUI

Vi kan också använda den när vi vill aktivera olika systemfunktioner som en ficklampa, tysta en mobiltelefon eller aktivera vibrationsläge utan att ha tillgång till alla oberoende systemmenyer.

I slutändan är det bästa att du aktiverar verktyget, provar det med dina egna händer, ställer in det och tar reda på själv vad det kan göra för dig. Om du inte är bekväm med det kan du stänga av den utan alltför mycket problem.

Aktivera den flytande bollen på din Xiaomi-mobiltelefon

Att aktivera detta MIUI-verktyg är enkelt. Öppna bara appen Inställningar och klicka på Avancerade inställningar. I det här avsnittet kommer du att se en lista med alternativ, men då hittar du menyn för flytande bollar. Det sista steget är att gå in i den här undermenyn och slå på strömbrytaren som visas bredvid verktyget. Nu kan du se en genomskinlig rund boll på din smartphoneskärm.

bola flottant Xiaomi

Denna funktion är densamma som i iPhone men utanför Apple-telefoner är den inte tillgänglig för alla telefoner på marknaden då den innehåller unika funktioner som följer med MIUI, även om den kan överföras till andra mobila enheter via en tredjepartsapp.

När den har aktiverats kan du hålla ned den för att navigera enligt standardinställningarna: Återgå till hem, Meny, Tillbaka, Skärmbild och Lås.

Anpassa denna snabbboll efter dina önskemål

Det första vi behöver göra innan vi gör något annat är att placera den flytande bollen där den stör minst. För att göra detta behöver du bara hålla fingret på det och dra det till valfritt område på skärmen där det är bekvämare att använda det. Det är vettigt att placera den i ena änden av panelen, men det är upp till dig.

ajustes bola flotante

När den väl är där du vill ha den kommer du att se att när du rör en punkt blir den ogenomskinlig och delas upp i ytterligare fem punkter runt den. Var och en representerar olika genvägar för en specifik operation eller applikation, till exempel de som vi redan påpekat är förinstallerade som standard. I menyn för avancerade inställningar kan vi anpassa denna knapp:

  • Välj genvägar: Detta är den viktigaste konfigurationen för verktyget eftersom det ger omedelbar tillgång till det vi vill ha. Du kan anpassa en av 5 genvägar genom att klicka på den och se hur många ofta använda operationer och funktioner som visas. Om de är nedtonade är de redan tilldelade verktyget.
    Om du inte vill tilldela en funktion, utan en applikation, svep bara till slutet av listan och välj “Applikationer”, välj den du vill ha, vare sig det är WhatsApp, Facebook eller TikTok, och det är allt.
  • Önskad gest: Du kan välja en gest för att interagera med den här studsande bollen genom att röra vid den eller svepa fingret över den. Standardinställningen är “Touch”, vilket kräver att du trycker på en cirkulär prick och sedan trycker på en genväg; men om du väljer Svep kan du svepa (ursäkta redundansen) fingret i riktning mot genvägen snabbare.
  • Dölj automatiskt: Denna funktion låter dig gömma dig MIUI boll när vissa typer av applikationer körs, till exempel spel eller videoapplikationer. Du kan välja vilka applikationer bollen kan tona in så att så fort du stänger den dyker den upp igen på skärmen som magi.
  • Flytta åt sidan : När du går in i en applikation som använder helskärmsläget på din Xiaomi-mobil kommer bollen automatiskt att flyttas till ena sidan av skärmen.
  • Få en fördel efter 3 sekunders inaktivitet : Om du öppnar menyn för flytande bollar och inte klickar på några genvägar, kommer de att krympa och stänga igen.
  • Visa på låsskärmen: Du kan bestämma om du vill visa Snabb boll på låsskärmen eller inte. Självklart kommer det att finnas funktioner på den här skärmen som inte fungerar, som “meny”, “start” och “tillbaka”, eftersom det är åtgärder som du aldrig kan använda på låsskärmen.
  • Aktiveringszoner : Om bollen är dold (eller inte), om du aktiverar det här alternativet, kommer du att kunna aktivera MIUI-verktyget genom att röra vid någon av de flytande bollens aktiveringsområden, som är kanterna på skärmen som standard.
  • Återgå till grundinställningarna: Som namnet antyder kommer den här åtgärden att återställa standardinställningarna, inklusive genvägar och gester, så att du kan återställa dem från början om du vill.

Relaterade artiklar

Back to top button