Hur du ställer in din iPhone så att den inte stör på natten –

Använd Stör ej-läge

Det första sättet att ställa in din iPhone så att den kan sova bättre är att använda berömt Stör ej-läge , med vars hjälp du inte kommer att distraheras både före sänggåendet och under natten fram till morgontimmen. vad du har programmerat för att vakna. Stör ej-läget består av pausa aviseringar du får på din enhet, så som vi kommer att berätta senare, kan du upprätta vissa kontakter från vilka du kommer att få några meddelanden avsedda för brådskande fall. För att ställa in detta läge behöver du bara göra öppna appen Inställningar och klicka på Stör ej

Ställ in ditt schema

En av de viktigaste aspekterna att tänka på när du ställer in Stör ej-läget är schemat som du vill tillämpa det på … Självklart kan du också välja aktivera manuellt Men om du anser att ett schema hjälper dig att uppfylla detta “ansvar” och skapa ett litet sömnmönster.

Allt du behöver göra för att programmera ditt schema aktivera alternativet “Schemalagt”. … När du har gjort detta kan du välja vid vilken tidpunkt din iPhone automatiskt ska aktivera detta läge. På samma sätt kan du också aktivera alternativet “Dim låst skärm”, som dämpar den låsta skärmen.

Programar No Molestar

Tillåt specifika kontakter att ringa dig

Ett annat alternativ att överväga är möjligheten tillåt vissa kontakter att ringa dig och att du kommer att få ett meddelande om detta samtal på din iPhone. Detta tillsammans med alternativet “Upprepade samtal” är mycket viktigt eftersom det säkerställer att om en kontakt ringer dig på grund av en nödsituation kommer iPhone att meddela dig om samtalet, precis som den gör regelbundet.

Allt du behöver göra för att tillåta samtal från specifika kontakter klicka på “Tillåt samtal från” och välj det alternativ som du gillar bäst. Å andra sidan, om du vill att en kontakt som du inte har tillåtit ringa dig när du använder Stör ej-läget ska kunna kontakta dig i händelse av en nödsituation behöver du helt enkelt aktivera alternativet “Upprepade samtal” med vilket, om samma person ringer dig två gånger på mindre än tre minuter, kommer det andra samtalet inte att kopplas bort.

Konfiguration utan Molestar

Vila ögonen med Night Shift

En av anledningarna till att många användare som spenderar för mycket tid framför en dator- eller smartphoneskärm inte somnar ordentligt senare är på grund av ljuset som sänds ut från dessa skärmar. Av denna anledning är det mycket viktigt att överväga två grundläggande aspekter. Det första är vad många experter rekommenderar och är att lägga dina skärmar åt sidan en stund innan du lägger dig. Detta är dock något som de flesta inte respekterar.

Å andra sidan erbjuder alla Apple-enheter, särskilt iPhones, möjligheten att mörkare skärmfärger , minskning av blått ljus den utstrålar och ger en mycket varmare look, vilket gör att ögonen får vila mycket mer. Detta kommer att ha en direkt inverkan på din sömnkvalitet och är verkligen lätt att anpassa, du behöver bara följa stegen nedan.

 1. Öppna inställningar din iPhone-applikation.
 2. Tryck ” Skärm och ljusstyrka “.
 3. Tryck ” nattskift “.
 4. Aktivera den eller schemalägg aktiveringen.
 5. Välj hur varmt skärmen kommer att vara på när den aktiveras.

nattskift

Dessutom kan detta läge också vara kan aktiveras när som helst och mycket enkelt från kontrollcentralen din iPhone. Du behöver bara öppna kontrollcentret, trycka och hålla ner ljusstyrkeikonen och aktivera Night Shift-alternativet. Denna process är mycket mer lämplig om du inte vill att dess aktivering ska programmeras och du vill vara den som aktiverar den när det passar dig.

Aktivt nattskift

Ställ in ditt eget viloläge

Visst tänkte du någon gång i det här inlägget finns det inte ett sätt att aktivera allt på en gång? Men ja Detta är vad sömnläget är till för, vilket innebär en rad samarbetsåtgärder för att försätta iPhone i ett tillstånd som främjar både sömnavstämning och tillräcklig vila din kropp behöver.

Inställningsmetoden är lite dold i Health-appen men det är faktiskt väldigt enkelt att anpassa det för att passa varje användares behov. För att göra detta behöver du bara öppna Health-appen på din iPhone och klicka på “Sömn” … När det är gjort hittar du både de anpassningsbara alternativen och de olika data och information om din dröm som iPhone kommer att erbjuda dig.

dröm

De två viktigaste punkterna som du måste ta hänsyn till, och som du måste vara särskilt uppmärksam på för att ställa in dem korrekt, är sömnschemat och parametrarna för att anpassa användningen på ett sådant sätt som hjälper dig att få den typ sömn som är väldigt viktig. att få en god natts sömn och så mycket vila som möjligt på natten.

Välj ditt sömnschema

Vi kommer att skapa ett sömnschema för dig. För att göra detta, gå till den del där det är skrivet “Ditt schema” … Här kan du se ditt nästa schema för idag, precis som nedan kommer du att ha andra scheman som du konfigurerat tidigare. För att skapa ett nytt schema eller redigera ett befintligt behöver du bara klicka på “Fullständigt schema och alternativ”.

Sueño en Salud

Nästa steg du måste följa är ställ in ditt eller ditt sömnschema och du kan även redigera alla scheman som du redan har ställt in på din iPhone. Dessutom har du ytterligare alternativ som att sätta ett dagligt sömnmål, möjligheten att aktivera eller inaktivera avslappningsläge några minuter innan du aktiverar sömnschemat och andra alternativ som vi kommer att prata om senare.

Horarios de Sueño

Anpassa “viloläge” efter eget tycke

Förutom att kunna välja när du vill att det här läget ska aktiveras, finns det även andra alternativ som du kan justera efter eget tycke så att upplevelsen blir helt personlig. För att göra detta måste du helt skjuta ned viloskärmen och klicka på “Alternativ”. Här är alternativen du kan ändra.

 • Aktiveras automatiskt.
 • Visa tiden på skärmen.
 • Spåra din tid i sängen med din iPhone.
 • Sömnpåminnelser.
 • Sömnresultat.

Alternativ modo sueño

Precis så kan du tillfälligt inaktivera den.

En situation kan uppstå när du, när du väl har ett viloläge programmerat, inte vill att det ska aktiveras, eller så vill du bara enkelt kunna inaktivera det när det är aktiverat. För att göra detta har vi direktåtkomst från iPhones kontrollcenter. Du behöver bara komma åt kontrollcentret och klicka på sängikonen för att inaktivera den när den är aktiverad, eller till och med aktivera när den är inaktiverad.

Avaktivera Sueño

Ställ in begränsningar för användningen av applikationer

Slutligen vill vi också prata med dig om en annan aktivitet som säkerligen kommer att hjälpa dig att somna mycket tidigare och förhindra dig från att slösa bort timmar av inaktivitet på att surfa på sociala medier eller utföra tomma värdefulla aktiviteter. För flera versioner av Ios har du möjlighet att ställa in timmarna för användning av vissa applikationer, det vill säga göra det så att iPhone vid en viss tidpunkt inte tillåter dig att komma åt de applikationer du har valt, detta är vad som är känt som “Idle Time”. Följ dessa steg för att ställa in och använda detta intressanta alternativ.

 1. Öppna inställningar din iPhone-applikation.
 2. Tryck ” Användningstid “.
 3. Klicka på Driftstopp
 4. omfatta “Nedtid”.
 5. Välj dagar du vill aktivera vilotid.
 6. Välj den tidslucka där du vill att den ska aktiveras.
 7. Klick ” Tillbaka “.
 8. Klick ” alltid tillåtet “.
 9. Välj Appar du vill att den ska vara tillgänglig när som helst.

Configuración Tiempo de Inactividad

Relaterade artiklar

Back to top button