hur du ställer in den –

Behöver jag ställa in en säkerhetskod på Apple Watch?

I de tidiga stadierna av att sätta upp din Apple Watch ger Cupertino-företaget dig möjligheten att sätta upp en säkerhetskod som du senare kan använda för olika processer. Du har dock också möjlighet att hoppa över det här steget och lämna din Apple Watch oskyddad för alla som vill komma åt en så personlig enhet som Apple Watch.

Det är sant att Apple Watch förlitar sig så starkt på iPhone att, i händelse av förlust eller stöld, data som kan avslöjas och möjligheten att vidta åtgärder som äventyrar din integritet eller integritet är begränsad, men du bör vara medveten om att det finns är betydande risk.om du bär Apple Watch utan säkerhetskod.

Vad behöver du det till?

Säkerhetskoden i Apple Watch är inte bara en metod för att låsa upp klockan, utan det är också nödvändigt att använda den när man utför vissa mycket intressanta handlingar. Här är två anledningar till varför du behöver ställa in och använda en säkerhetskod på din Apple Watch.

Säkerhet och integritet

Det första och överlägset viktigaste skälet är att inte lämna dina personuppgifter tillgängliga för alla som kan komma åt din enhet. Som vi nämnde tidigare kommer det att finnas åtgärder som, på grund av Apple Watchs beroende av iPhone, när enheten är långt från iPhones räckvidd, kommer den inte att kunna utföra, men det finns andra som den kan fortsätt att göra, så det första skälet till varför vi Vi rekommenderar att du ställer in en säkerhetskod för att skydda din säkerhet och integritet.

Apple Pay

Ett av incitamenten att använda Apple Watch är det faktum att den ersätter iPhone i vardagen, och att göra betalningar i alla företag är en av fördelarna som Apple Watch ger dig, eftersom du kan använda Apple genom klockan Betala och betala utan ta bort iPhone från fickorna. Du måste dock ha en upplåsningskod på din Apple Watch för att slutföra det här steget, för om du inte gör det kommer du inte att kunna betala.

Lös in din Apple smartwatch-kod enligt följande

Om du är en av användarna som använder Apple Watch utan säkerhetskod kan du mycket enkelt och snabbt aktivera den genom att följa dessa steg.

 • På iPhone, öppna Apple Watch-appen, tryck på Kod.
 • Aktivera och ställ in säkerhetskoden
 • Kontrollera om alternativen du vill ställa in när du använder den nya säkerhetskoden.

Vill du ändra eller ta bort den? Gör det

Att ändra koden är så enkelt

När du har installerat säkerhetskoden kan du ändra den när som helst. För att göra detta, följ dessa steg.

 • Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
 • Klicka på “Kod”, klicka på “Ändra kod” och följ instruktionerna på skärmen.

Denna process kan också göras från en iPhone. För att göra detta, följ dessa steg.

 • Öppna Apple Watch-appen på iPhone, tryck på fliken Min klocka.
 • Klicka på Kod och klicka på Ändra kod.
 • Följ slutligen instruktionerna på skärmen.

Dessutom, om du vill använda en kod som är mer än fyra siffror lång, måste du gå till Apple Watch Settings-appen, trycka på koden och stänga av alternativet Enkel kod.

Säg adjö till Apple Watch-koden

Om du på grund av det faktum att du använder Apple Watch, eller helt enkelt för att du är obekväm med att ange Apple Watch-koden då och då, vill ta bort den, behöver du bara följa stegen nedan.

 • Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
 • Klicka på Kod och klicka på Avaktivera kod.

Självklart kan du också slutföra denna process på en iPhone. För detta.

 • Öppna Apple Watch-appen och klicka på Min klocka.
 • Klicka på Kod och slutligen Inaktivera kod.

Du bör vara medveten om att genom att inaktivera Apple Watch-säkerhetskoden kommer du inte att kunna använda Apple Pay på den enheten. Att ha en säkerhetskod betyder inte heller att du måste fortsätta skriva in den för att kunna använda din Apple Watch, bara när Apple Watch upptäcker att du har tagit av den och när du sätter på den igen, kommer att finnas där när du blir ombedd att ange en säkerhetskod. …

Så här fungerar koden på Apple Watch

Lås upp Apple Watch

Du kan använda Apple Watch-koden för att låsa upp din klocka på två olika sätt: för det första genom att ange koden manuellt och för det andra genom att ställa in automatisk upplåsning när du låser upp din iPhone.

I det första fallet, det vill säga för att ange Apple Watch-koden manuellt, behöver du bara aktivera Apple Watch, ange koden och trycka på OK.

Om du vill att din Apple Watch ska låsas upp samtidigt som du låser upp din iPhone måste du öppna appen Inställningar på din Apple Watch, trycka på Kod och aktivera upplåsning med din iPhone.

Du kan också göra den här processen direkt från din iPhone genom att gå till Apple Watch-appen, gå till fliken “Min klocka”, trycka på “Kod” och aktivera upplåsningen med din iPhone.

För att låsa upp din Apple Watch med din iPhone måste den vara inom det normala Bluetooth-räckvidden för din Apple Watch, vilket är cirka 10 meter.

Blockera automatiskt

Som standard låser den när Apple Watch upptäcker att du inte har den på dig. Om du vill ändra denna inställning för handledsdetektering, följ dessa steg.

 • Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
 • Klicka på Kod och aktivera eller inaktivera handledsdetektering.

Du bör dock vara medveten om att avstängning av handledsdetektering kommer att påverka några av de funktioner du utför med din Apple Watch.

 • När du använder Apple Pay med din Apple Watch kommer du att uppmanas att ange din kod genom att dubbelklicka på sidoknappen för att godkänna betalningen.
 • Vissa aktivitetsmätningar är inte tillgängliga.
 • Hjärtfrekvensregistrering och aviseringar är inaktiverade.
 • Apple Watch kommer inte längre att låsa eller låsa upp automatiskt.
 • På Apple Watch SE, Series 4 och senare kommer räddningstjänsten inte längre att ringas även om de råkar ut för ett kraftigt fall.

Blockera manuellt

Om du någon gång vill låsa din Apple Watch manuellt behöver du bara komma åt kontrollcentret och trycka på låsikonen. När du har gjort detta, nästa gång du vill komma åt din Apple Watch, måste du ange säkerhetskoden manuellt.

Radera enhetens innehåll efter 10 misslyckade försök

Som en dataskyddsåtgärd kan du ställa in din Apple Watch så att efter 10 misslyckade försök att ange en upplåsningskod raderas all information på din klocka. Detta är en bra säkerhetsåtgärd eftersom om din Apple Watch tappas bort eller blir stulen, kommer en tjuv eller någon som hittar den nästan säkert inte att kunna komma åt informationen på din Apple Watch.

Vad händer om du glömde koden för din Apple Watch?

Om du har glömt din Apple Watchs säkerhetskod och inte kan komma åt den måste du radera din Apple Watch. Du kan göra detta på två olika sätt.

 • Koppla bort din Apple Watch från din iPhone för att radera ditt Apple Watch-lösenord och inställningar. Länka den igen senare.
 • Starta om din Apple Watch och anslut den till din iPhone igen.

Relaterade artiklar

Back to top button