Hur du ställer in Apple Watch från början: guide och tips –

Vad behöver du för att ställa in din Apple Watch?

Först och främst måste du ha en iPhone ja eller ja. Om det är sant är Apple Watch LTE mer oberoende av iPhone, men du behöver en Apple-smarttelefon för att ställa in den. Om du har en iPhone i närheten måste du också se till att Bluetooth är aktiverat och dessutom är den ansluten till ett Wi-Fi- eller mobilnät, det vill säga att den har en internetanslutning.

Om du uppfyller alla dessa krav kan du nu ta din Apple Watch ur kartongen och börja med att konfigurera en enhet som, om du är ny på den, kommer att vara viktig för dig på grund av hur lätt livet blir för dig.

Få din Cupertino smartklocka att fungera

När du har tagit ut din Apple Watch ur kartongen är det första du behöver göra att slå på den genom att trycka och hålla in sidoknappen tills du ser Apple-logotypen. Ha tålamod, detta kan ta några minuter. Ta sedan din iPhone och ta med den till din Apple Watch. När båda enheterna är tillräckligt nära, kommer iPhone att visa meddelandet “Använd din iPhone för att ställa in denna Apple Watch”, klicka på “Fortsätt”. Om det här meddelandet inte visas öppnar du bara appen Apple Watch, trycker på Alla klockor och väljer sedan Anslut Apple Watch igen. Om du ska använda en Apple Watch väljer du Ställ in för mig, annars väljer du Ställ in för familjen.

Sedan kommer en animation att dyka upp på Apple Watch som du måste fånga med iPhone, enligt silhuetten av Apple Watch som visas på skärmen, med bilden av Apple Watch, när du väl gör det kommer ett meddelande att visas som indikerar att Apple Watch redan är ihopkopplad … Om du inte kan länka det på detta sätt kan du också göra det manuellt.

När du har parat ihop din Apple Watch med din iPhone kan du ställa in din smartwatch som en ny enhet eller återställa den från en säkerhetskopia. Du kommer också att uppmanas att logga in med ditt Apple-ID, tänk på detta eftersom om du har en Apple Watch LTE kommer vissa funktioner bara att vara tillgängliga efter att du loggat in med ditt Apple-ID.

Låt oss gå till konfigurationen, i vilket fall Apple Watch visar dig konfigurationsalternativen som den delar med iPhone. Om funktioner som Hitta, Plats, Wi-Fi-samtal och Diagnostik på iPhone är aktiverade på iPhone, kommer de också att aktiveras automatiskt på Apple Watch. Dessutom kan du också välja andra konfigurationsalternativ som klockan kommer att visa dig under denna konfigurationsperiod.

När du har konfigurerat enhetens grundläggande funktionalitet går du vidare till att generera eller inte generera en upplåsningskod. Du kan hoppa över det här steget, men om du vill eller behöver använda Apple Pay med din klocka måste du installera en kod.

Vi närmar oss slutet, efter att du har installerat koden eller inte, måste du välja mellan andra alternativ. Först kommer du att ha möjlighet att lägga till ett kort vid denna tidpunkt för att använda Apple Pay, sedan måste du ställa in inställningarna för watchOS, SOS och aktivitet för automatisk uppdatering. Slutligen kan du välja om du vill installera de iPhone-appar som har en watchOS-version på din Apple Watch, eller välja vilka appar du vill installera senare.

Slutligen, efter att du har slutfört hela processen, är allt du behöver göra att vänta på att din iPhone och Apple Watch ska slutföra synkroniseringen, och sedan kan du använda din Apple Watch.

Konfigurera din Apple Watch för första gången

När din Apple Watch är igång och du är lite lugn vill vi dela med dig av några saker som vi tror kan vara till stor hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din enhet.

Justera din aktivitetsnivå

Atletisk aktivitet är grundläggande för Apple Watch, så vi rekommenderar att du först väljer vilken rörelsenivå du vill att den ska vara under alla dina dagar, eftersom Apple Watch kommer att fungera som en “motivator” genom att tala om för dig att du inte gjorde det bra och du behöver flytta. För att göra detta behöver du bara öppna aktivitetsappen på din Apple Watch, gå till fliken Aktivitet och svepa ner för att hitta alternativet Ändra mål.

Vår rekommendation är att du placerar dessa värden på en punkt som du kan nå varje dag, men för dem som behöver fysisk aktivitet för att uppnå dem. Det är med andra ord meningslöst att sätta ouppnåeliga mål eller andra som är väldigt tillgängliga.

Välj dina appar

Som vi nämnde tidigare kan du under den första installationen välja att installera alla iPhone-appar med den ursprungliga Apple Watch, eller göra det manuellt senare. Tja, om du valde det andra alternativet är det dags att göra det. Gör ett bra urval av appar som du verkligen tänker använda med din klocka. För att göra detta, på din iPhone, gå till Apple Watch-appen och scrolla ner för att hitta de appar som du kan installera på din Apple Watch och som du har installerat på din iPhone.

Hantera aviseringar

Detta är en annan punkt där Apple Watch tar mest betalt för att hantera aviseringar. Det är här du bör tänka på vilken typ av meddelanden du vill få på din handled, eftersom den konstanta vibrationskänslan på din handled kan vara irriterande eftersom dina vänner inte slutar prata på den handleden. Whatsapp grupp. Därför inbjuder vi dig att gå till din iPhone, öppna Apple Watch-appen, trycka på Aviseringar och göra ett välgrundat val om vad du vill ha eller inte få på din handled.

Gör det på samma sätt med hur du vill ta emot dessa aviseringar, det vill säga justera vibrationen och tonen för inkommande aviseringar. För att göra detta behöver du bara gå till Apple Watch-appen på din iPhone och trycka på Ljud och vibrationer.

Aktivera SIM för samtal

Om din Apple Watch är LTE-aktiverad är ett av de första stegen du måste ta att aktivera ditt SIM-kort för att dra nytta av den här modellen. För att göra detta, gå till Apple Watch-appen och tryck på Mobildata, tryck sedan på Konfigurera mobildata.

Förbered din klocka för sport

Apple Watch är mycket fokuserat på att hålla användarna mycket aktiva, tränar och därmed upprätthålla eller uppnå god hälsa och kondition, så att träna med Apple Watch kommer att hjälpa och motivera dig i ditt dagliga liv.

Installera din favoritapp

Om du spelar en viss sport och använder en viss app för det skulle det vara konstigt om den här appen inte har en Apple Watch-version, så vi rekommenderar att du installerar den så att all information finns på din handled så att Apple Watch kan bli bättre. Spela in alla dina vitala parametrar medan du sportar.

Glöm inte musiken

Oavsett om din Apple Watch stöder LTE eller inte kan du använda den utan en iPhone för sport, och självklart kan du lyssna på musik i dina hörlurar medan du tränar, det vill säga så länge du laddar ner den här listan eller spellistor på din klocka. För att göra detta, på din iPhone, gå till Apple Watch-appen, tryck på Musik och välj listan eller listorna du vill ladda ner så att de kan nås från din klocka när du inte är ansluten till din iPhone.

Kontrollera tillgängliga utbildningar

Tyvärr finns det inga appar på iPhone för att spela in alla sporter i världen, men Train-appen inbyggd i watchOS erbjuder en myriad av sporter som du kan spela in på din Apple Watch. Därför rekommenderar vi att du söker efter din så att du kan använda den här appen för att spela in alla dina träningspass.

Möjliga problem

Apple Watch slås inte på

Din Apple Watch kanske inte har ett batteri, och detta är anledningen till att den inte slås på, så om det händer är allt du behöver göra att ladda enheten tills den är tillräckligt batteridriven för att kunna utföra den första inställningen. …

Aktiveringslåsskärmen visas.

Det betyder att Apple Watch redan är kopplat till Apple-ID:t, i så fall måste du ange både e-postadress och lösenord för det angivna Apple-ID:t. Om det är ditt behöver du bara ange din Apple-ID-information, men om den inte är din måste du kontakta användaren av det angivna Apple-ID:t för att ta bort aktiveringslåsfunktionen.

Kan du inte lösa ditt problem? Kontakta Apple

Om ditt problem är annorlunda eller lösningen på de som redan nämnts är ineffektiv rekommenderar vi att du kontaktar Apples tekniska tjänster så att de kan hjälpa dig att hitta en tillfredsställande lösning. Som en påminnelse kan du kontakta Apple via Apples supportapp eller genom att ringa 900 150 503.

Utvecklare: Apple

Relaterade artiklar

Back to top button