Hur du snabbar upp och förbättrar webbsurfandet med din webbläsare –

Hur man förbättrar hastigheten när man använder webbläsaren

Det finns många webbläsare vi kan använda till internetåtkomst … Det finns många alternativ tillgängliga för både mobil och stationär. Vissa av dem är mer fokuserade på att förbättra integritet och säkerhet, andra kan vara mer optimerade för hastighet, och vissa har till och med fler externa verktyg.

Vi kommer att ge dig några tips om hur du får ut det mesta av Google Chrome och Mozilla Firefox. Det är viktigt att optimera dem så att visningshastigheten är tillräcklig och det inte blir några problem. Vi kommer att prata om dessa två alternativ eftersom de är de mest populära.

Optimera cache

Ett av knepen vi kan ta hänsyn till för att snabba upp webbläsaren är optimera cache … Vi kan städa upp när vi har ett fel. Detta är något vi kan tillämpa i både Chrome och Firefox och processen är densamma.

Varje gång vi surfar på Internet och öppnar en webbsida sparar webbläsaren information. Dom är små webbplatsfiler som sparas på enheten för snabbare laddning av denna webbplats i framtiden. Det kan dock finnas en nackdel med den här funktionen, som är att när man surfar på många webbplatser kan cachningen vara överväldigande och svår.

För att optimera cachen i Chrome måste vi gå till menyn uppe till höger (tre punkter), klicka på Fler verktyg och Rensa surfhistoriken … Här kan vi välja vilken period vi vill ta bort. Senare ger vi Radera data och startar om webbläsaren.

I Mozilla Firefox är processen liknande. Vi måste gå till Inställningar, Sekretess och säkerhet, Rensa data, vi flaggar webbinnehåll och cache och skickar det Klar … Sedan är det bara att starta om webbläsaren.

Uppdatera din webbläsare

Ett annat mycket viktigt tips för korrekt funktion av webbläsaren och dess snabba drift är att inte inaktivera den. uppdatering … Detta är vad vi ska tillämpa på vilken variant vi än använder. På så sätt undviker vi problem och kan alltid räkna med förbättringar som kan göras för varje ny version.

När det gäller Chrome måste du gå till menyn Hjälp och information för att se till att den är korrekt uppdaterad. Där kommer den att visa oss vilken version vi använder, och om det finns en ny kommer den att uppdatera den automatiskt.

I Mozilla Firefox är processen liknande. Vi måste gå till menyn, gå in i Hjälp och kolla Om Firefox. Ett nytt fönster öppnas med information om vilken version vi använder.

Överbelasta inte Chrome eller Firefox med tillägg

Vi måste också rekommendera överbelasta inte webbläsaren med tillägg. Både Chrome och Firefox har många tillägg som kan hjälpa oss i vårt dagliga liv. Vissa av dem kan erbjuda intressanta funktioner som inte följer med webbläsaren som standard.

Men med ett överskott av den här typen av verktyg kan vi också stöta på problem. Vissa tillägg kan orsaka mättnad och sakta ner öppningen av webbsidan.

Skydda ditt system och din webbläsare från hot

Säkert, säkerhet är också mycket viktigt. Det finns många hot som också kan påverka själva webbläsaren. Adware, skadliga tillägg, virus som ändrar vissa parametrar… Allt detta kan också sakta ner när vi surfar i Chrome eller Firefox.

Men vi måste upprätthålla säkerheten inte bara i själva webbläsaren utan även på den enhet vi använder. Därav vikten av att installera skyddsverktyg som antivirus eller brandvägg.

Använd tillägg för att snabba upp

Ja, vi sa att missbruk av tillägg kan hindra webbläsaren från att fungera korrekt. Det finns dock några Tillbehör som kan optimera prestandan. Målet är att de ska prestera så gott de kan, inte överväldiga och pressa ut de resurser som vi har.

Naturligtvis rekommenderar vi alltid att du installerar dem från officiella källor. På så sätt undviker vi problem som kan äventyra vår säkerhet. Ibland kan vi stöta på programvara från tredje part som inte är säker.

Stäng onödiga flikar

Varje flik öppen, kan bromsa användningen av webbläsaren. Detta beror på kraften hos vår enhet. Det kommer att finnas tillfällen då detta kommer att påverka mer eller mindre. Vårt råd är att stänga de som inte behövs. Till exempel sidor som vi har besökt och som vi inte längre behöver.

Ett alternativ är att skapa bokmärken för att lagra de sajter som vi kan behöva i framtiden. På så sätt kommer de alltid att vara tillgängliga, men de kommer inte att påverka webbläsarens prestanda.

Se upp för säkerhetsprogram

det finns antivirus eller brandvägg väldigt viktigt. De hjälper oss att förhindra attacker som påverkar säkerheten och till och med kan påverka webbläsarhastigheten. Men ett felkonfigurerat program av denna typ kan också skada oss. Vi måste alltid se till vad det är för program vi ska installera för att skydda oss, och att det är optimerat och väl avstämt.

I ett nötskal, det här är några intressanta tips för att öka din surfhastighet i Firefox eller Chrome. Det här är enkla steg som vi kan tillämpa i vårt dagliga liv för att uppnå optimal prestation och undvika problem.

Relaterade artiklar

Back to top button