Hur du skyddar din dator på 5 minuter med dessa tips –

Hur du skyddar din dator i 5 steg

Som vi säger har vi många alternativ för att skydda alla typer av datorer eller mobiltelefoner. Massor av program som förhindrar inträngning av hot, konfigurationer, ytterligare åtgärder … Vi kommer att se några som vi kan implementera snabbt och som kan komma till användning undvika säkerhetsproblem

Ändra alla lösenord

Något grundläggande vi kan göra när som helst är att förändra allt Lösenord … De utgör den främsta skyddsbarriären mot inkräktare, men i många fall behåller användare samma lösenord under lång tid eller till och med använder det på flera ställen samtidigt.

Därför kan vi komma att ändra lösenorden för din dator, sociala nätverk eller någon tjänst som vi använder. För att skapa ett starkt lösenord måste du använda bokstäver (versaler och gemener), siffror och specialtecken. Vi kan skapa dem tillsammans med nyckelchefen och på så sätt säkerställa att nödvändiga åtgärder följs.

Gör en antivirusskanning

Det är också väldigt viktigt att skanna med antivirus … Vi kan använda onlinetjänster eller installera ett program på vår dator. Naturligtvis måste vi se till att vi väljer ett bra alternativ och verkligen letar efter potentiella hot.

Ett bra antivirus låter oss analysera varje fil på vår dator och snabbt avgöra om vi har några hot. Skadlig programvara är utbredd på webben. Till exempel vid nedladdning av e-postbilagor, installation av ett program osv.

Uppgradera utrustning

Naturligtvis är en annan åtgärd vi måste vidta omedelbart att se till att vår utrustning uppdaterad med de senaste versionerna. Det finns många sårbarheter som kan uppstå och som kan utnyttjas av hackare.

Genom att rätta till dessa säkerhetsbrister skyddar vi vår utrustning. Därav vikten av att installera alla patchar och uppdateringar som inte bara är avsedda för operativsystemet, utan även för de olika program som vi har installerat.

Skydda nätverk

Vi måste också överväga vikten av adekvat skydd trådlösa nätverk … Om vi ​​har angripare på vårt Wi-Fi-nätverk hemma kan de också komma åt ansluten utrustning och ta till attacker som äventyrar säkerheten.

Därför är det viktigt att skydda din Wi-Fi med ett starkt lösenord, korrekt kryptering (undvika äldre alternativ som WEP) och att alltid hålla din router uppdaterad. Allt detta kommer att hjälpa oss att skydda anslutningen.

VPN-inställning

A VPN kan vara mycket användbart för att ansluta till offentliga Wi-Fi-nätverk. De låter dig kryptera anslutningen och förhindra läckage av vår information. De finns för alla typer av enheter, det finns även gratis och betalda. Det tjänar också till att komma åt geografiskt begränsade tjänster genom att dölja den verkliga IP-adressen, men i vårt fall kommer dess användning att vara för att skydda vår utrustning när vi går in i nätverk som kan vara osäkra.

Kort sagt, genom att följa dessa steg kommer vi att kunna skydda vår utrustning på 5 minuter. Vi behöver bara installera några verktyg, analysera och skydda våra lösenord väl.

Relaterade artiklar

Back to top button