hur du skyddar dig själv –

Säkerhetshot som är mest relevanta idag

Hackare uppdatera ständigt dina attacker i syfte att bli mer framgångsrika. De kan till exempel skapa nya hot som kringgår antivirusskyddet. Således kan de stjäla användarinformation eller hacka sig in på datorer. Vi kommer att visa dig de fem bästa säkerhetsproblemen just nu. Åtminstone de vanligaste typerna av attacker.

skadlig programvara

Utan tvekan är ett av de vanligaste hoten fortfarande skadlig programvara … I grund och botten talar vi om all skadlig programvara vars uppdrag är att stjäla vår data, hacka enheter och i slutändan få allt runt omkring oss att krascha på datornivå.

Cyberkriminella har många möjligheter för skadlig programvara att infiltrera oss. De kan använda bedrägliga webbsidor, skicka ut skadliga e-postbilagor eller till och med använda modifierade program.

Krypto Ransomware

Vi kan också se detta som en form av skadlig programvara. I det här fallet står vi inför ett hot som söker kryptera datorn … Angriparen lyckas infektera offrets system med ransomware och göra det omöjligt att öppna filer eller ens starta själva enheten.

Angripare frågar ekonomisk inlösen för att frigöra detta system. När de får betalt skickar de ett lösenord för att ta kontroll igen. I många fall, även efter att betalningen har gjorts, kan offret inte återställa sina filer.

Privilegerade angripare

En annan attackmetod som ofta används av cyberbrottslingar är att erhålla systemprivilegier … För att göra detta kan de använda trojaner. Vad de gör är att kontrollera allt och ha administratörsbehörighet för att göra ändringar, dölja andra typer av skadlig programvara, samla information …

spionage

Vi måste också belysa problemet spionage … Vår data är av stort värde på Internet idag. Hackare kan använda tekniker för att samla information. De kan använda den för att inkludera oss i skräppostkampanjer, imitera vår identitet eller till och med sälja den till tredje part.

Att stjäla lösenord

Vi kan inte lämna problemet bakom oss stjäla nycklar … De använder tekniker som nätfiskeattacker, keyloggers och trojaner. Målet med denna typ av attack är inget annat än att få tillgång till offrets personliga konto, för att till och med sälja det på Dark Web.

Hur man undviker dessa säkerhetshot

Idag såg vi 5 stora säkerhetshot. Nu kommer vi att ge en rad tips om hur du håller ordning på allt och undviker problem som kan utsätta oss för risker när du använder våra enheter på Internet.

Har säkerhetsprogram

För att skydda dig själv måste du ha säkerhetsutrustning … Ett bra antivirus kan hjälpa oss att förhindra ett brett utbud av attacker som äventyrar våra system. Vi måste alltid ha mjukvara som skyddar oss, oavsett vilken typ av operativsystem vi använder.

Håll allt uppdaterat

Det är också viktigt att ha våra system är uppdaterade höger. Sårbarheter kan uppstå i många fall. Dessa problem kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Tack vare patchar och uppdateringar kan vi skydda oss själva.

Ladda ner från pålitliga källor

Ett annat intressant tips: ladda ner program och filer av alla slag endast från officiella och pålitliga källor … Annars kan vi installera programvara som har modifierats av tredje part.

Sunt förnuft

En sista rekommendation, även om den kanske är den viktigaste: sunt förnuft … Många attacker kräver användarinteraktion. Till exempel att ladda ner skadliga bilagor eller nätfiskeattacker. Av denna anledning måste vi alltid ha vårt sunda förnuft i åtanke och undvika misstag som kan utsätta oss för risker.

Kort sagt, det här är några tips som vi kan omsätta i praktiken. Vi lämnar dig med en guide med tips för att förbättra den fysiska säkerheten för din utrustning.

Relaterade artiklar

Back to top button