Hur du skyddar dig från skadlig programvara i marknadsföringsmaterial –

en källa: Unsplash

I takt med att den digitala världen växer, växer också marknadsföringen. Annonser och nyhetsbrev blir mer attraktiva, men också farligare. Detta är det enklaste sättet för skadlig programvara att infiltrera ditt system utan att ens märka det.

Lyckligtvis kan ditt försvar mot dem vara lika smart. Skriv ner knepen och mjukvaran nedan för att minska dina chanser att fuska. Denna teknik är utmanande, men att lära sig den kommer att ge en positiv och säker internetupplevelse.

Känn igen vanliga skadliga program

Att bli bekant med de olika typerna av skadlig programvara där ute är ett bra första steg för att bekämpa hot i marknadsföringsinnehåll. Till exempel är virus och maskar program som infiltrerar system genom nedladdade filer eller delade nätverk. Deras huvudsakliga funktion är att störa program när de sprids.

Trojaner och spionprogram infiltrerar ditt system för att spåra och ofta kontrollera det. Sådan programvara kan hjälpa till att ändra eller stjäla känslig information. Datorn kan dock utge dem för att störa deras aktiviteter.

Allvarliga attacker använder ransomware, som ofta laddas ner via en fil eller länk. Detta program hittar konfidentiell information och blockerar den så att en hackare kan kräva pengar i utbyte mot ett lösenord.

en källa: Pxhär

Annonsprogram och skadliga annonser är andra vanliga problem för alla på webben. Båda är annonsrelaterade, men den förra tenderar att helt enkelt omdirigera dig till fler och sällan säkra annonser. Den andra typen drar dock fördel av en legitim webbplatsreklamkampanj. Poängen är att placera skadliga annonser som antingen omdirigerar till osäkra sidor eller installerar skadlig programvara på ditt system. Lyckligtvis finns det en väg runt detta.

Slå på specialiserad programvara

I fallet med skadliga annonser och eventuella digitala sårbarheter är riktat realtidsskydd lösningen. Du kan till exempel använda ett system som ständigt söker efter skadliga annonser och blockerar dess aktivitet. Denna automatiserade kvalitetssäkring gör det också möjligt för arbetare att fokusera på att bygga verksamheten snarare än att skydda den.

Vissa program spårar ett brett utbud av hot, medan andra fokuserar på specifika problem. Den genomsnittliga användaren kan bara lita på anständigt antivirusprogram, men företag har mycket att oroa sig för.

Deras välförtjänta kundbas kan krympa, till exempel på grund av dålig reklam. Även om de blir av med dem kommer folk inte att vilja komma tillbaka. En sådan framgång skulle vara ännu mer katastrofal för nystartade företag.

Öka ditt skydd mot skadlig programvara

Det räcker inte med att vara försiktig med e-postmeddelanden, webbsidor, texter etc. Hacktekniker utvecklas ständigt för att överlista dig. Det är därför bra cybersäkerhet är viktigt nuförtiden.

Tänk på den här statistiken om skadlig programvara: IoT-hoten ökade med 4,8 % under 2019. Angripare tittar på ny teknik eftersom de saknar samma skydd som befintliga system.

Å andra sidan har 3,7 miljoner hacks gjorts genom krypterade kanaler. Detta visar att mjukvara kan smyga sig igenom både de säkraste och svagaste vägarna.

Kvalitetslösningar mot skadlig programvara som Kaspersky och Norton 360 Deluxe ger dig ett gediget skydd. brandvägg tillsammans med många ytterligare förmåner. Av särskilt intresse är att de ofta skannar din dator och vilket innehåll du än har tillgång till, från reklamfilmer till inlägg på sociala medier.

Oavsett om du har generella eller mycket specifika problem, finns det sätt att lösa dem. Dina enheter kan skyddas från cyberattacker genom att hålla ett öga på faror och vidta försiktighetsåtgärder. Högteknologisk programvara finns tillgänglig för att hjälpa dig när du noggrant navigerar i det digitala landskapet.

Relaterade artiklar

Back to top button