Hur du sköter dina hörlurar ordentligt för att inte deformera eller skada dem –

Du bör tänka på att om hörlurarna är dåliga finns det lite du kan göra för att hålla dem i gott skick under lång tid; Men anständiga sådana (de behöver inte vara premium eller professionella) kan hålla dig många, många år. Tvärtom, oavsett hur bra hörlurarna är, om de inte sköts ordentligt, kommer de inte att hålla dig länge.

Hur du sköter dina hörlurar ordentligt så att de inte deformeras

Hörlurar kan utsättas för många negativa händelser, särskilt beroende på vilken typ av användare som använder dem. Av denna anledning kommer vi också att berätta vilken typ av hörsnäckor som är bäst för dig, beroende på om du möter vissa omständigheter, till exempel om du bär glasögon, och i själva verket börjar vi med dem.

Hörlurar är deformerade på grund av att de bär glasögon

Detta är oundvikligt: ​​om du har dålig syn bär du glasögon, och om du vill använda hörlurar på din dator måste du bära dem. Problemet är att användning av glasögon med hörlurar kan deformera dem mycket snabbt, som ses i bilden ovan, och även om detta kan ha sin positiva sida, för när de väl redan är formade som skalmarna på glasögonen, kommer de att sluta utöva ett sådant tryck och även skada på användaren att de kommer att oåterkalleligt deformeras.

Som vi säger är detta oundvikligt, men du måste känna till tre faktorer för att lösa detta problem:

  • Syntetläder hörlurar deformeras tidigare tyg , eller åtminstone är spåren mycket mer märkbara. Om du har glasögon, leta alltid efter tyg.
  • Det bästa minnesskum hörlurar än vanligt. Tack vare detta skum, oavsett hur många timmar du bär dina hörlurar, kommer de alltid att återgå till sin ursprungliga form. Det är värt att betala extra för detta.
  • Se till att pannbandet är väldigt flexibelt eller ett hängande pannband så att det inte pressar dig för hårt. De kommer att göra mindre skada på dig och deformeras mycket bättre.

Var mycket försiktig med hörlurshållarna.

Hörlurshållare är ett bra tillbehör eftersom de gör att du alltid kan placera dina hörlurar så att de inte kommer i vägen på ett skrivbord eller att deras kablar trasslar ihop sig när du använder dem. Du måste dock också vara väldigt försiktig med dem, eftersom de också är skyldiga till mycket av den deformation som hörlurarna kan genomgå.

De allra flesta öronsnäckor är vadderade på pannbandet för ökad komfort, och detta är verkligen en bra sak eftersom det hjälper dig att inte lägga märke till vikten. Det finns även over-head-hörlurar som justerar pannbandet varje gång vi bär dem, och de lider faktiskt ännu mer än vanliga hörlurar.

Och faktum är att, hängande på ett stöd med en begränsad yta, kommer vi att placera hela vikten av enheten i samma område, dränka den och deformera detta område. Dessutom, om du inte är noga med att placera dem mitt i bandaget, kommer den ena sidan att väga mer än den andra och de kommer att vara skeva och obalanserade. Hörlurar med pannband är ännu värre eftersom vikten på pannbandet slits och inte passar helt.

Hur löser man detta? Vi skulle råda dig att lämna hörlurarna på bordet, och om de kan ligga på en mjuk yta som en musmatta är det bättre, eftersom de i det här fallet inte kommer att deformeras för mycket. Men om du vill använda hörlurshållaren, se till två saker: att ytan som de “hänger” på är rundad, inte kantad och att den är täckt med mjukt (även gummi) om möjligt. Detta kommer avsevärt att förhindra deformation.

Ta hand om dina hörlurar så att de håller länge

Vi har sett hittills att du måste tänka på att öronsnäckorna inte blir skeva (eller åtminstone gör dem lättare), men deras hållbarhet har mycket att göra med det också. Om du till exempel använder glasögon, prova att ha på dig hörlurarna så att hörlurarnas tyg eller syntetiska läder inte skaver mot tinningarna, det vill säga prova att sträcka ut och sätta dem på öronen istället. skjut dem.

Men förutom det finns det ytterligare en sak att tänka på:

Var försiktig med din makeup

Smink innehåller kemikalier som i många fall är skadliga för de material som hörlurarna är gjorda av.

Av denna anledning, om du bär smink medan du använder hörlurar (detsamma gäller för virtual reality-glasögon, kan man säga), kommer vi att ge dig två tips för att försöka hålla dem i gott skick så länge som möjligt:

  • Använd en mikrofiberduk och isopropylalkohol efter varje användning för att rengöra hörsnäckorna både på den del som rör ditt huvud och på insidan. Gör detta försiktigt, inte gnugga in eller blötlägga med alkohol, bara ytligt, men det är viktigt att göra detta efter varje användning.
  • Om du regelbundet använder smink med hörlurarna på rekommenderar vi att du väljer hörlurar med fuskpälshörlurar. Tyget andas och smink smyger sig lätt in, så lädret inte bara förhindrar det, utan det är också mycket lättare att rengöra.

Rengör regelbundet

Eftersom hörlurarna kommer i kontakt med huden, öronen och håret på huvudet blir de oundvikligen smutsiga, hur försiktiga vi än är. Av denna anledning är det lämpligt att regelbundet rengöra dem – oavsett om du bär smink eller inte – för att hålla dem i gott skick, annars kommer de inte bara att se “fula” ut utan smutsen kommer att hårdna tills de försvinner. sprickbildning av tyg och andra ytor på hörlurarna.

För att vara säker på att du följer detta steg korrekt och inte skadar din enhet har vi en komplett guide för att rengöra dina hörlurar. Du ska i alla fall veta att om du vill att hörlurarna ska hålla länge i gott skick bör denna rengöring vara periodisk, och frekvensen beror på många faktorer, till exempel hur ofta du använder dem, om du har problem med psoriasis eller mjäll. etc. Det är upp till dig att bestämma och fatta ett beslut, men vi rekommenderar att du inte låter detta gå igenom och gör dessa utrensningar då och då, du kommer att uppskatta det i längden.

Relaterade artiklar

Back to top button