Hur du skickar din favoritmusik till andra med Alexa –

Alexa blir mer social

Amazon har länge erbjudit ett antal funktioner som gör Alexa till en mer social produkt. En av dem – Drop-in funktion med vilken du kan kommunicera med andra användare i din kontaktlista, eller skicka meddelanden mellan enheter för att meddela andra familjemedlemmar att du ska äta middag eller att du är intresserad.

Väl, senast tillagda funktion Företaget till sin röstassistent är kopplat till musik och möjligheten att kommunicera med andra användare. Från och med nu kan du dela låtarna du lyssnar på med andra användare om du tror att de kanske gillar dem, eller om du bara vet att de kan få tillbaka goda minnen, behöver du bara fråga Alex.

Detta är en nyhet som presenteras av företaget och kommer säkerligen att förvåna alla som använder ett Amazon Echo eller någon annan Alexa-kompatibel enhet för att lyssna på musik. För med ett enkelt röstkommando kan du skicka vilka ljud och den andra personen kommer att få en notis just nu för att lyssna på det. Och det bästa av allt, det här alternativet kräver inte att båda användare har samma aktiva musiktjänst på sin enhet, även om några av de tillgängliga har den här låten i sin katalog.

Hur man delar musik med Alexa

Nåväl, nu när du vet vad den här funktionen handlar om, som lägger till en extra touch till Alexas sociala system, låt oss ta en titt. hur det används steg för steg

  1. Det första du behöver göra är att aktivera kommunikationsalternativet Alexa. Du kan göra detta från Alexa-appen på din mobiltelefon genom att gå till lämplig sektion.
  2. När du har klickat på knappen “Kontakta” och aktiverat det här alternativet måste du synkronisera din kontaktbok.
  3. När det är gjort är du redo att dela musiken du lyssnar på genom Alexa med andra, så spela låten.
  4. Medan låten spelas kan du ringa hjälparen och säga: “Alexa, dela den här låten med ditt användarnamn
  5. När du har lagt till namnet på personen du vill dela den här låten med kommer ett meddelande att skickas
  6. Mottagaren kommer att få ett meddelande som kan ses i Alexa-appen på sin mobila enhet eller genom att läsa meddelanden i Amazon Echo och andra kompatibla produkter.
  7. När Alexa läser meddelandet att låten har publicerats kommer hon att ge möjlighet att lyssna på den.
  8. Om låten är tillgänglig på någon av musiktjänsterna som konfigurerats av användaren som tar emot den, kommer den att börja spelas. Annars kommer den att föreslå alternativ eller relaterade förslag

Som du kan se är detta ett väldigt enkelt användnings- och kontrollanvändningsfall, det kommer också att tillåta personen som fick låten att svara med sin reaktion. Men det här är bara början. Amazon kommenterade att det är det det första steget mot den ultimata upplevelsen de vill skapa Med tiden, vilket gör Alexa till en mer social produkt. Något som den senaste tiden har behövts för att kunna kommunicera mindre än tidigare.

Om detta nya alternativ, det är en funktion som Amazon precis har implementerat därför kanske det inte är tillgängligt för alla användare. Om så är fallet behöver du bara ha lite tålamod tills det aktiveras. Något sådant kommer att hända, ja eller ja.

Relaterade artiklar

Back to top button