Hur du manuellt uppdaterar din LG OLED TV till den senaste firmware –

Varför är det önskvärt att uppgradera din TV?

Nya firmwareuppdateringar löser vanligtvis problem och introducerar nya inställningar för att bättre kalibrera den övergripande panelbilden. Hos LG är de särskilt uppmärksamma på dessa aspekter i sina OLED-modeller, varför de har släppt en hel del på varandra följande uppdateringar de senaste månaderna.

En av de senare verkar förbättra HDR-prestandan genom att leverera bättre svärta och högre kontrast vid maximala ljusstyrketoppar, så om du är en filmälskare som inte förlåter skuggor kommer den här senaste versionen av programvaran att intressera dig.

Vanligtvis kan LG TV-apparater uppdatera programvaran automatiskt, men systemet kanske inte alltid hittar den senaste versionen automatiskt.

Vilken firmwareversion har jag installerat?

För att ta reda på vilken systemversion du har installerat på din Smart TV behöver du bara besöka TV-inställningar (håll växelknappen intryckt för att gå direkt till den här menyn) och gå in Stöd kapitel

Väl inne, klicka på Uppdatering av programvaran alternativet, och där ser du versionen av programvaran som du har installerat för tillfället. Därifrån kan du också aktivera alternativet ” Tillåt automatiska uppdateringar “Men, som vi nämnde, ger det här alternativet inte alltid resultat eftersom vi själva försökte hitta en ny uppdatering (som redan fanns) och TV:n returnerade meddelandet” inga nya programuppdateringar “.

Hur man laddar ner den senaste LG-firmwaren manuellt

För att ta reda på det behöver du bara besöka den officiella LG-supportsidan för att se om en ny version av systemet faktiskt är tillgänglig för nedladdning. För att kolla upp det behöver du bara gå till följande länk:

Väl på supportwebbplatsen måste du ange din TV-modell för att omedelbart hitta de tillgängliga nedladdningsalternativen. Om du inte vet exakt vilken tv-modell du har hemma behöver du bara gå in inställningar MENY , få tillgång till Stöd kapitel , och välj ett alternativ ” TV-information “. Där kan du hitta all information om din TV som modell, serienummer, webOS TV-version, etc.

Efter att ha angett den exakta modellen måste du ange den på LGs supportformulär för att ta reda på de tillgängliga nedladdningsalternativen. I vårt fall lyckades vi ladda ner den senaste versionen av systemet – Version 03.21.16.

Hur man manuellt installerar firmware

Eftersom den nya firmwaren redan har laddats ner är det dags att installera den på din TV och du behöver ett USB-minne för det. Processen är ganska enkel, TV:n kommer att ta hand om allt, men du måste spara den fasta programvaran ordentligt på ditt USB-minne. Här är stegen att följa:

  • Packa upp .zip-filen som du laddade ner från LGs supportwebbplats.
  • Du bör sluta med en .epk-fil
  • Radera USB-enheten helt så att inga filer finns kvar på den och skapa en ny mapp med namnet LG_DTV
  • Kopiera .epk-firmwarefilen till LG_DTV-mappen på flashenheten.
  • Sätt i USB-minnet i USB-porten på TV:n.

Din TV kommer omedelbart att upptäcka flashenheten och den fasta programvaran som finns lagrad inuti och frågar dig om du vill installera den omedelbart, så du accepterar och processen börjar. Om systemet av någon anledning uppmanar dig att byta till SmartShare-vyn, välj “Inga ändringar” för att inte gå vilse i processen.

När installationen är klar stängs TV:n av och startas om helt automatiskt, så du behöver inte röra någonting. Efter den slutliga installationen kommer systemet att hälsa dig välkomna igen och den senaste versionen av systemet kommer redan att vara installerad på din Smart TV.

Relaterade artiklar

Back to top button