Hur du kalibrerar din kontroller i Windows 10 för att spela bättre –

För att kalibrera kommandot är att skicka operativsystemet för att återställa värdena som det använder för att ändra spakarnas lutning, så att vid eventuella avvikelser eller förändringar i värdena fixeras de korrekt igen.

När ska regulatorn kalibreras

Rekommenderas generellt kalibrera kontroller för första gången vi ska använda dem på en dator. Således kan vi med hjälp av mjukvara korrigera eventuella små avvikelser från de förväntade värdena med hjälp av de värden som erhålls genom att flytta joysticks. I praktiken görs detta dock aldrig och är onödigt med tanke på noggrannheten i dagens kontroller.

När vi verkligen behöver kalibrera kontrollern är det när vi märker det under spelandet konstigt beteende … Oftast är detta att karaktären eller kameran rör sig på egen hand när man lämnar kontrollenheten på bordet. Eller när rörelserna som vi gör med joysticken inte stämmer överens med det som reflekteras i spelet (till exempel när man tittar eller pekar).

Vad vi behöver veta innan vi gör detta

Det första vi behöver veta är att denna process helt ofarligt för laget. Allt vi gör är att lagra en rad parametrar i Windows-drivrutinen så att mottagna data tolkas olika. Därför kan vi kalibrera kontrollerna så många gånger vi vill och ingenting händer. Vi kan till och med kalibrera det “fel” på en dator som inte kommer att förändras när vi byter till en annan dator eller konsol och kommer att använda standardvärdena för avläsning.

Varje gång vi kalibrerar en styrenhet kalibrerar vi Windows för den styrenheten. Det betyder att om vi ansluter en annan styrenhet kommer den att använda standardvärdena igen.

Kontroller kan kalibreras både trådbundna och trådlösa (om stöds). Men bättre gör det med kabel för mer exakta värden i processen.

Hur man kalibrerar en XBOX, PlayStation eller annan handkontroll i Windows 10

Vi har flera sätt att kalibrera kontrollern vi pluggar in i Windows 10.

Från Windows

Sanningen är att kontrollerna i Windows 10 lämnar mycket övrigt att önska. Till och med kontrollerna på själva XBOX. Men trots detta kommer vi att ha ett verktyg för att kontrollera och kalibrera det.

För att göra detta kommer vi först och främst att använda Windows sökmotor för att hitta ” Spelenheter »Och du kan öppna den här administratören.

Vi ser ett fönster där alla kontroller och enheter som vi har anslutit till datorn kommer att visas. Vi väljer kommandot vi vill kalibrera och klickar på knappen Egenskaper.

Ett nytt fönster kommer att visas med kommandoparametrarna. Välj fliken “Konfiguration” högst upp och tryck på knappen “Kalibrera”. för att starta processen.

Nu behöver vi bara följa stegen som programmet kommer att indikera. I grund och botten är detta följande steg:

  • Lämna kontrollerna på plats.
  • Flytta dem i en hel cirkel.
  • Lämna kontrollerna på plats.

När processen är klar kommer vi att ha en kalibrerad kontroll och alla dess värden bör vara korrekta igen. När vi återgår till konfigurationsfönstret kan vi välja Testfliken för att kunna testa hur väl fjärrkontrollen fungerar. Vi kan flytta spakar och tryckknappar för att kontrollera om allt är i sin ordning.

Från Steam

Om vi ​​åker spela steam-spel Ett annat sätt att kalibrera styrenheten är genom denna programvara. Vi kommer ihåg att Steam-plattformen har sina egna kontroller för alla typer av kontroller, vilket gör att vi kan anpassa och anpassa dem för vart och ett av de spel vi tänker spela. Möjligheterna som denna programvara erbjuder oss är oändliga. Men vi kommer att fokusera på kalibrering.

Det första vi ska göra är att öppna Steam. Inne i butiken, i vårt bibliotek, öppnar vi programparametrarna och konfigurationsfönstret (från menyn “Steam”) och i fönstret som visas, välj Avsnittet “Kommandon” … I det här avsnittet kommer vi att välja alternativet ” Allmänna kommandoinställningar »För att ange sina parametrar.

Steam kommer att öppna sin ” hela bilden ”, där du kan anpassa och kalibrera PC-kontrollerna. Välj vårt team och tryck på ” kalibrera “Knapp.

Här kan vi se kalibreringsalternativen som Steam erbjuder oss för vårt team. Programvaran råder oss (som vi sa) att endast utföra denna process om någon av fjärrfunktionerna misslyckas. Vi kan justera spakarnas återvändslägen (marginal i grader före aktivering) och påbörja en fullständig självkalibrering.

När fjärrkontrollen är kalibrerad accepterar vi fönstret och det borde fungera bra igen.

Använda programvaran

Om vi ​​köper en billig “OEM” universalfjärrkontroll är det enda sättet att kalibrera den att använda sin egen mjukvara. Samma sak händer till exempel med PlayStation-kontrollern, eftersom den inte har någon officiell installationsprogramvara. Men om vi köper PC-kontroll “PRO” , kommer tillverkaren säkerligen att förse oss med ett komplett program med vilket du kan justera även den minsta kontrollparametern.

När XBOX-kontroller till exempel kommer vi att ha “Xbox Accessories”, som gör att vi kan kontrollera alla dess parametrar, uppdatera firmware och mycket mer. Om vi ​​dessutom har ett “elitlag” kan vi ha fullständig kontroll över det.

Utvecklare: Microsoft Corporation

Nacon och Razer Till exempel har “Pro”-kontrollerna också sin egen anpassnings- och kalibreringsmjukvara så att vi kan bli riktigt PC-spelproffs.

Relaterade artiklar

Back to top button