Hur du förvandlar din telefon till ett endoskop med dessa tillbehör –

Medan smartphonekameror blir mer och mer mångsidiga, finns det tillfällen då vi kan bli väldigt frustrerade över att inte kunna ta bilden som vi vill. Om du behöver hjälp, hur otroligt det än kan verka, vet du att du kan använd din mobiltelefon som ett endoskop ? Detta gör att du kan ta dig till platser där du aldrig trodde att du skulle kunna ta bilder, till exempel ett blockerat rör eller något annat svårtillgängligt område.

Vi pratar om ett system som uppnår resultat på liknande sätt som proffs gör, även om vi bara behöver vår mobiltelefon för att kunna se genom vår ständigt växande skärm vad kameran än försöker visa oss. Naturligtvis, om du vill, kan du också ta bilder eller spela in videor på allt som den här tillagda kameran visar oss på skärmen.

Vad är en endoskopisk kamera och hur fungerar den?

Innan du går in på detaljer om hur man får vår mobil för att bli en endoskopisk kamera det är viktigt att veta hur detta verktyg fungerar. Detta är en produkt för professionellt bruk, som åtföljs av två huvuddelar, så att du kan se på de svåraste platserna. Den består av en flexibel sond som ger tillgång till svåra platser med mindre eller mer styvhet, och i originalversionen lästes den av på skärmen som avkodade bilden för användarna att se. Men med tanke på de många möjligheterna med smartphones kan vi också få de nödvändiga tillbehören för att uppnå samma resultat på en mobiltelefon.

cámaras endoscopio movil

Även om den kan användas för att ta reda på vad som pågår inuti rör, väggar eller olika delar av ett hus eller element, har den också en stor tillämpning relaterad till människokroppen, eftersom specialiserade läkare också använder den för att ta reda på insidan av vår kropp, med tanke på dess många fördelar. Endoskopiska kameror utvecklats för att vi ska kunna använda dem på vår mobiltelefon, men eftersom vi saknar nödvändiga avancerade kunskaper baseras användningen av dessa kameror främst på att kontrollera rör i ett hus eller svåra områden där vi behöver se vad som pågår.

Dessa kameror kan vara mycket användbara, särskilt på sommaren när vädret är fint, för att se ventiler eller platser där vi misstänker att det kan finnas bin, getingar eller andra insekter, om så är fallet. Om vi ​​har några frågor, använd bara din mobiltelefon med detta tillbehör och det är allt.

Tillbehör för att förvandla en mobiltelefon till ett endoskop

När vi är fast beslutna att ge vår mobiltelefon en ny användning måste vi veta att det finns olika tekniker för att uppnå samma resultat, och därför kan vi, oavsett vilken mobiltelefon vi har, gör vår smartphone endoskopisk det finns alternativ som är kompatibla med både Android och iPhone eftersom operativsystemet eller räkningen inte är ett hinder i vissa fall.

Endoskop med trådlöst wifi för alla mobiltelefoner

Det första tillägget kan vi välja gör vår mobiltelefon till den bästa Ett möjligt endoskop kan hittas på Amazon och erbjuder oss en utarbetad design såväl som prestanda värt att rekommendera. Det bästa av allt är att den fungerar med vilken smartphone som helst och därför spelar det ingen roll om du snart ska byta mobil, då den bygger på den Wi-Fi-uppkoppling som endoskopet själv skapar för att vi ska kunna koppla upp oss mot det. Du behöver bara ladda den, som har 2600mAh, vilket ger cirka 4 timmars kontinuerlig användning.

kamera endoskopi wifi

Kabelns styvhet gör att du kan vara mer glad över att fördjupa dig i historien och ta bort den igen utan problem. Det här är 5 meter kabel, men till det måste vi lägga till 10 meter Wi-Fi-räckvidd till mobilen, vilket gör det lättare för oss att se vart den andra assistenten riktar kameran. Kontrollerna som detta endoskop innehåller är användbara för att öka antalet lysdioder som det har, och vi kan till och med skala bilden från själva kontrollen.

Billigt alternativ för Android-mobiltelefoner med USB Typ C

I det här fallet finner vi endoskop med bra valuta för pengarna med tanke på att för ett mycket lågt pris, mindre än 10 euro, kommer vi att kunna få vår Android-mobil att se vidare med denna extra kamera. Det fungerar lättare den här gången, med en USB Type C-kabel och en dedikerad app som gör att vi kan använda en mobiltelefon som styrenhet för allt detta endoskop gör. Den har även LED-lampor, som inte är perfekta men räddar oss i all hast och är 5 meter lång.

endoscopio movil usb typ c

Det längsta och mest hållbara endoskopet

För dem som planerar att skapa problem med ett endoskop är detta ett av de bästa alternativen vi kan hitta för dess hållbarhet. 10 meter kabel och helkamera vattentät med IP68-klassning så att de kan användas under vatten inom några minuter, vilket gör att vi kan komma åt tvättmaskinen, kranarna, avloppen eller till och med mellan svåra entréer i bilen för att se vad som händer med oss. ger problem med sina 8 dimbara lysdioder. Även om det fungerar över Wi-Fi kräver det också en dedikerad app för att kunna styra allt, ta bilder och spela in det vi vill dokumentera med endoskopkameran. Dess HD-kamera producerar bilder av hög kvalitet för att undvika misstag när vi identifierar våra problem.

endoscopio agua

För dig som inte vill vara beroende av mobil

Sist men inte minst tillägg som kan fungera med eller utan mobiltelefon , ifall vi vill se samma inspelade agendor senare. Den innehåller en kontroll som tillsammans med en längd på 5 meter ger tillgång till en kontroller från vilken vi kan ta bilder med en knapptryckning eller spela in video genom att hålla i den. I samma enhet har du möjlighet att öka eller minska ljuset, samt zooma in, samt se den återstående batteriladdningen, vilket inte finns i allt, och det kan vara mycket användbart att veta hur mycket tid det tar vi har kvar, vilket i detta fall når max 2 timmar, men dess ringa storlek är också en fördel. Närhelst vi behöver det kan vi använda Wi-Fi-anslutningen och appen för att se allt som är dokumenterat.

endoscopio independiente

Behöver jag konfigurera kameran på något speciellt sätt?

Den stora frågan som många användare har när de kopplar endoskopet de har uppnått till en mobiltelefon är om vi behöver göra något annat på vår mobiltelefon för att det ska fungera, svaret är ja. Vi kommer att behöva installera en speciell applikation, som beskrivs i instruktionerna på endoskoplådan vi fick. Med denna app vi behöver inte modifiera kameran på vår mobiltelefon och instrumentet fungerar bara med denna nya åtkomst varje gång vi ansluter endoskopet till uttaget på vår mobiltelefon. I appen kommer vi att ha kontroller anpassade efter möjligheterna hos de vi köpte, som att ta bilder, spela in videor, ändra ljusintensiteten och zooma. Bekvämt provar vi detta innan vi börjar vårt äventyr genom husets krångligheter och bemästrar sedan allt utan svårighet.

Relaterade artiklar

Back to top button