Hur du förhindrar att din mobiltelefon interagerar med andra enheter –

För att försöka hjälpa dig med dessa olägenheter kommer vi att berätta allt du behöver veta och undvika med avsikten att allt som omger vår mobiltelefon inte skadas när du använder den eller till och med när vi inte använder den. Det finns tekniker och tips vi måste komma ihåg om störningar blir ett vanligt problem.

Varför finns det störningar på andra enheter?

Anledningarna till att signalövergångar mellan vår mobiltelefon och resten av produkterna i vårt hem står i motsats till varandra, vilket orsakar denna situation med den, beror på att bådas vågor överlappar varandra … När detta sammanträffande inträffar i etern blir kanalen mättad, vilket leder till att även i vår mobiltelefon är signalen ibland perfekt, precis som den signal som tas emot av resten av produkterna.

Denna situation baseras inte bara på trådlösa överföringskanaler, utan också på signaler som sänds till vissa element, såsom tv-apparater, som också kan se den mättade kanalen, även om det sker över kabeln. V elektromagnetiska fält som genereras av mobiltelefoner är till stor del skyldig till den allvarligaste störningen, även om vi måste komma ihåg att den senare nyligen har minskat av tillverkarna.

Nycklar för att undvika störningar

Så fort vi med egna ögon upptäcker att när en mobiltelefon närmar sig enheten eller när den tar emot en signal har den problem, är det dags att försöka lösa dem. Det är inte alltid lätt för att få störningarna att försvinna mellan mobiltelefonen och resten av produkterna, men efter att ha provat följande metoder kommer det förr eller senare att vara över.

Ju längre bort från mobilen, desto bättre

Den första och viktigaste rekommendationen vi behöver känna till är att vår mobiltelefon skickar och tar emot många signaler, så andra enheter bör inte vara ovanför, under eller direkt bredvid den. Detta kommer att spara oss en stor del oönskade situationer I händelse av störningar kommer vi att få både vår mobila enhet och andra enheter att fungera som förväntat.

linbana

Förutom att kombinera mobila enheter med andra produkter måste vi vara medvetna om att trängsel i samma utrymme också kan vara en del av problemet. Om vi ​​samlar på ett litet område ett stort antal elektriska produkter och deras anslutningar, såväl som förutom mobila, kommer ändarna att ansluta sig till en mängd elektromagnetiska vågor och kommunikationsvågor som kommer att få oss att ständigt lida av dåligt jobb … Om vi ​​har förmågan att betala för det vi inte använder, eller att driva bort dem, kommer vi att vinna.

Bluetooth är den största fienden

Medan vår mobiltelefon har många anslutningar, är Bluetooth den som kan orsaka störst, eller åtminstone allvarligast, störningar. Det finns flera smartphones som har visat hastighetsfel i själva smartphonen i många år, till och med påverkat datanätverken på andra terminaler. Vågor som skickas och tas emot via Bluetooth fungerar som en väggskärare, blockerar åtkomst runt dem och blir ett stort problem.

Wi-Fi Bluetooth Movil Lento

Ofta i arbetslag hittar vi en mobiltelefon bredvid en dator, möss och annan kringutrustning, vilket gör att en del av dem slutar fungera. Mobiltelefonen, som är den primära enheten med högst kapacitet, kan förvärra detta fel och ingenting runt den fungerar. Av denna anledning måste vi inaktivera bluetooth i mobiltelefonen om vi inte ska använda den på länge , rädda dig själv från många olägenheter.

Även om vi inte har några produkter relaterade till mobila enheter, genereras fortfarande signalering för att leta efter möjliga anslutningar. Inom Wi-Fi och Bluetooth blir smartphones nyckeln till störningar och påverkar inte bara andra enheter utan även själva mobiltelefonen, som i vissa fall kan sakta ner genom att kombinera båda signalerna inuti.

Samtal är fortfarande ett problem

Lyckligtvis påverkar de nuvarande frekvensbanden inte längre lika mycket som de en gång gjorde, men de är fortfarande en del av misstaget att när vår mobiltelefon ringer så tappar telefonen eller andra enheter runt omkring den tillfälligt uppkopplingen. För att undvika detta går det vi måste göra inte utöver de andra koder som vi har sett tidigare, eftersom det enda alternativet skulle vara att betala för mobiltelefonen, lämna oss isolerade eller flytta den, men detta kommer också att bero på ursprungsort…. för signaler och mottagningspunkter på mobiltelefonen.

Wi-Fi är före mobildata

När vi går utanför behöver vi mobildata över 4G- eller 5G-nätverk, medan vi inte är medvetna om några anslutningsproblem eftersom vi är utomhus och det verkar nästan omöjligt för vågor att kollidera med sådant tillgängligt utrymme. Situationen förändras när du befinner dig på en stängd plats och särskilt hemma.

clave seguridad zona wifi punto acceso

Om vi ​​fortsätter att ansluta till det mobila datanätet på en stängd plats kommer vi att se hur andra produkter beror på deras signalmottagning, inklusive fler smartphones. Beroende på tjockleken, förutom placeringen av väggarna och fönstren, kan detta förvärras. Den bästa lösningen är att använda ett Wi-Fi-nätverk när det är möjligt, vilket tack och lov inte orsakar så mycket störningar när det genererar svagare radiovågor. Vad Wi-Fi inte är undantaget från beror på Bluetooth, som vi har sett tidigare med andra produkter.

Vilka enheter är mest sårbara

Bland de produkter som lider mest av den myriad av störningar som en mobiltelefon i sig kan orsaka, måste vi nämna en mycket bred lista med element som kan utökas till nästan allt som kräver Bluetooth-anslutning, GPS eller till och med mobildata … För att ge dig en idé kommer vi att nämna de produkter som är vanligare och de som du kanske använder dagligen med problem som du hittills inte kunde identifiera, och från och med nu kommer de att få dig att skylla på din mobiltelefon …

  • Radio.
  • Erbjuds
  • Wifi router.
  • Bärbara och fasta högtalare.
  • Satellit-TV-mottagare.
  • Hemautomationsprodukter.