Hur du får din PS5 under garanti med hjälp av support –

Hur du får din PS5 reparerad under garantin

Det första du bör göra är att omedelbart kontakta butiken där du köpte konsolen. För att göra detta är det mycket viktigt att ha ett inköpskvitto eftersom det kommer att vara nödvändigt att bevisa att du köpte konsolen från denna institution.

Det här är några av sätten att kontakta huvuddistributörerna i Spanien. Kontakta dem för att hitta en lösning på ditt problem:

Amazon Spanien supportsida

MediaMarkts supportsida

Kontaktnummer: 900 205 000

officiella Twitter: @MediaMarkt_es

El Corte Inglés supportsida

Kontaktnummer: 900 373 111

WhatsApp-kontakter: 609 72 75 51

Carrefour supportsida

Kontaktnummer: 914 908 900

Kontakta WhatsApp: 628 018 289

Försämrad supportsida

Spelsupportsida

Supportsida för PC-komponenter

Kontakttelefon: 968 977 977

Kontakta WhatsApp: 609 72 75 51

Problem med din PS5? Så här kan du lösa dem

Hur som helst, innan du utfärdar en garanti för din PS5 måste du vara 100% säker på att detta inte är ett lokaliserat och specifikt fel. I många fall kan en enkel konfigurationsjustering lämna din konsol tom på grund av en viss inkompatibilitet med din TV, eller så kan en fast skiva vara källan till dina problem.

I syfte att rensa tvivel, PlayStation officiella Supportsidan har förberett en assistent som du kan lösa tvivel med tills du hittar ett eventuellt problem som du upplever på din konsol. Steg för steg kommer du att kunna identifiera bland de många mindre onda som kan påverka din konsol och som hjälper dig att undvika att skicka din dyrbara skatt till ett reparationscenter.

För att besöka sidan för frågor och svar på den officiella supportsidan behöver du bara följa dessa steg:

  • Gå in i avsnittet Fix and Replace på PlayStations supportwebbplats
  • Välj PlayStation 5
  • Välj mellan skivversion eller digital version, beroende på ditt fall
  • Guiden frågar dig om det är första gången du använder PS5-systemet. Detta guidar dig genom de första stegen för att ansluta HDMI-kabeln och strömkabeln. Om det inte är första gången du använder systemet kommer du att erbjudas olika alternativ.

Det är här du definierar vilken typ av problem du upplever med din konsol och därifrån får du olika svar med steg-för-steg instruktioner om hur du löser det.

Hur kontaktar jag PlayStation?

Om ingen av lösningarna som föreslås på supportwebbplatsen löser dina problem kan du alltid kontakta PlayStation Support för att försöka ordna en reparation om din konsol behöver det. …

Kundtjänstnummer i Spanien: 911 147 422 och de hjälper dig måndag till fredag ​​från 9:30 till 07:30 (halvönstid). De kan erbjuda dig en slutlig lösning eller, om inte, kräva att du hämtar produkten för att kunna fortsätta med reparationen om du skulle behöva det.

Relaterade artiklar

Back to top button