Hur du delar dina mobilappar med vänner utan internet –

Att dela våra appar med andra har aldrig varit för svårt eftersom Play Butik har en delningsknapp som skickar en nedladdningslänk var som helst till våra kontakter. Men nu gör Android saker lite lättare tack vare Dela i närheten, tillåter oss skicka ansökningar till våra vänner utan behov av en nätverksanslutning.

Som vi sa, det finns flera sätt dela appar med andra telefoner om du är en Android-användare, men nästan alla av dem innebär att du använder internet, laddar ner en fil eller använder vissa appar för att dela dem. För att inte oroa dig för detta inkluderar Google Nearby Share-appdelning.

Vad är Dela i närheten?

Nära Share det är en funktion som låter användare enkelt dela filer utan att behöva en dedikerad applikation. Den här funktionen, som tillkännagavs i augusti 2020, är ​​Android-motsvarigheten till AirDrop för Apple-enheter och är tillgänglig på enheter som kör Android 6.0 Marshmallow och senare.

Detta gör att du kan skicka och ta emot filer eller, som i det här fallet, applikationer, utan behov av en Wi-Fi-anslutning eller tillgång till ett datanätverk, eftersom det också använder Bluetooth-gemenskapen.

Skicka appar till vänner i Play Butik

Du behöver inte göra något speciellt eller aktivera komplexa inställningar på din telefon för att dela appar med Närdelning.

Allt du behöver göra är att starta appen Play Butik och öppna sidomenyn som ger dig tillgång till Mina appar och spel. Scrolla nu toppmenyn till höger tills du hittar en flik som heter Dela. Välj en flik och du kommer att presenteras med valet mellan att skicka eller ta emot bilagor.

När du har klickat på Skicka kommer du att uppmanas att aktivera enhetens plats för att hitta dig själv och placera din kontakt på kartan. Då kommer du att se en skärm där du kan välja alla applikationer som du har installerat på din telefon, samt deras vikt. När du väljer de du behöver och klickar på skicka-knappen i det övre högra hörnet, visas ett meddelande som ber dig att be din vän att upprepa samma process, men med alternativet “Ta emot”.

Och hur får jag dem?

Mottagarens smartphone bör också vara en del av denna process, även om vad den ska göra är mycket enklare. Du behöver bara öppna din Play Butik , hitta fliken Dela och klicka på ovannämnda Hämta-knapp.

Oavsett vilken du väljer, skickar eller tar emot kommer du att uppmanas att aktivera platstjänster.

Så fort vi får applikationen kommer ett varningsmeddelande om vi vill installera den på en smartphone och den kommer att bli en del av vår samling.

Relaterade artiklar

Back to top button