Hur du automatiskt döljer aktivitetsfältet i Windows 10 –

Och detta är att det kan finnas olika situationer där det kan vara en olägenhet snarare än en fördel att ha en fast aktivitetsfält på skärmen, så alternativet för att dölja automatiskt kan vara av intresse för oss. På så sätt kan vi bättre fokusera på det vi gör, utan att elementet kan vilseleda vår uppmärksamhet. Till exempel kan vi dölja aktivitetsfältet när vi tittar på videor eller bilder. Den aktiveras alltså bara när det behövs när vi placerar muspekaren i det område där den vanligtvis är upptagen. Detta är en av fördelarna med att använda ett operativsystem som Windows 10, där nästan vilket element som helst kan anpassas så att vi kan ha en skrivbordsskärm så nära som möjligt till vår smak.

Dölj aktivitetsfältet automatiskt

Om vi ​​automatiskt vill dölja aktivitetsfältet i Windows 10 för att frigöra skärmutrymme kan vi göra det på tre olika sätt. Antingen från avsnittet Inställningar eller med kommandoradsverktyget i själva operativsystemet. Vi kan också göra detta med hjälp av TaskBar Hider-appen utvecklad av tredje part.

Från Windows 10-inställningar

Låt oss se hur vi automatiskt kan dölja aktivitetsfältet från menyn Inställningar. För att göra detta måste vi komma åt det med kortkommandot “Windows + I”. När inställningsfönstret visas klickar du på alternativet “Anpassa”.

Windows 10 och Personalizar-konfiguration

Detta kommer att ta upp en ny skärm där vi måste välja “Taskbar” i den vänstra kolumnen. På höger sida hittar vi alternativet ” Dölj aktivitetsfältet automatiskt under körning “Och klicka på knappen så att den visas som” Aktiverad “. Om vi ​​har en bärbar dator med pekskärm kan vi välja alternativet “Dölj automatiskt aktivitetsfältet i surfplatta-läge” som aktiverat.

Dölj aktivitetsfältet automatiskt i skrivbordsläge

Från och med nu kommer aktivitetsfältet att vara dold. Således, om vi inte för musen över platsen där fältet ska vara eller inte får ett meddelande, kommer aktivitetsfältet att förbli dold. Vi kan ändra denna situation när som helst genom att följa samma steg och klicka på lämplig alternativknapp så att den inaktiveras.

Använder kommandoraden

Ett annat alternativ som vi måste kunna aktivera eller dölja aktivitetsfältet automatiskt är att använda ett kommandoradsverktyg. För att komma åt det, tryck på Windows-tangenten + R kortkommando för att starta kommandot Kör. Härifrån skriver vi ” CMD “Och klicka på” OK “.

Efter att ha öppnat kommandoraden måste vi köra följande kommando för att aktivera alternativet för att dölja aktivitetsfältet automatiskt:

powershell -kommando “& {$ p = ‘HKCU: SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / StuckRects3’; $ v = (Get-ItemProperty -Path $ p) .Settings; $ v [8] = 3; & Set- ItemProperty -Sökväg $ p -Namninställningar -Värde $ v; & Stop-Process -f -ProcessName explorer} “

Ocultar barra de tareas desde el Símbolo del sistema

När detta är gjort bör aktivitetsfältet döljas omedelbart så att vi har mer utrymme att använda på skärmen. Om vi ​​ångrar oss och vill fixa aktivitetsfältet till skrivbordet igen, måste vi skriva följande kommando:

powershell -kommando “& {$ p = ‘HKCU: SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / StuckRects3’; $ v = (Get-ItemProperty -Path $ p) .Settings; $ v [8] = 2; & Set- ItemProperty -Sökväg $ p -Namninställningar -Värde $ v; & Stop-Process -f -ProcessName explorer} “

Mostrar barra de tareas desde el Símbolo del sistema

Dölj aktivitetsfältet med TaskBar Hider

Detta är ett litet, helt gratis verktyg som gör att vi kan dölja och visa Windows aktivitetsfält genom att helt enkelt klicka på knappen snabbtangent som vi kan definiera tidigare. Detta verktyg är portabelt, så ingen installation av någon typ krävs för att använda det. För att göra detta räcker det med att ladda ner applikationen från denna länk.

Efter att ha startat applikationen visas ett litet konfigurationsfönster, där vi kan använda kombinationen “Ctrl + Shift + A” (som standard), för att kunna ändra bokstaven A till vilken som helst. Eller använd kombinationen “Windows + X”. Vi kan också ersätta X:et med valfri annan bokstav som vi väljer.

TaskBar Hider ocultar barra de tareas

Om vi ​​har flera bildskärmar anslutna till datorn kan vi markera fältet “Tvingad gömma på alla skärmar (rus som administratör)” som aktiverat, med vilket vi kan tvinga dölja alla skärmar som medan vi är teamets administratör. Vi kan också markera kryssrutan “Ladda vid start av Windows” om vi vill att programmet ska laddas varje gång vi loggar in från Windows.

TaskBar Hider forzar ocultar todas las ventanas

Dölj aktivitetsfältet på vissa skärmar men inte på andra

Om vi ​​har flera bildskärmar anslutna till vår dator kan vi välja att visa aktivitetsfältet på endast en bildskärm eller på båda skärmarna. Detta är vad vi kan göra från konfigurationsmenyn i aktivitetsfältet.

För att göra detta använder vi kortkommandot “Windows + I” för att komma åt menyn “Inställningar” och klicka på avsnittet “Anpassning”. På den nya skärmen till vänster väljer vi “Taskbar”. På höger sida flyttar vi till botten, där vi hittar alternativet “Flera skärmar”. Härifrån kan vi ändra alternativet ” Visa aktivitetsfältet på alla skärmar “Till” På. “Eller” Av. » Enligt våra preferenser. Vi väljer en eller båda bildskärmarna från rullgardinsmenyn för att välja var vi vill att knapparna i aktivitetsfältet ska visas.

Barra de tareas en varias pantallas

Flytta aktivitetsfältet till en annan plats på skärmen

Om vi ​​inte är nöjda med aktivitetsfältet som finns längst ner kan vi alltid flytta den till en annan plats på skärmen för att inte gömma den … För att göra detta, i konfigurationsdelen av aktivitetsfältet, måste vi hitta funktionen “Plats” i aktivitetsfältet på skärmen. Här måste vi klicka på rullgardinsmenyn och det ger oss möjlighet att välja om vi vill att panelen ska visas längst upp, till vänster eller till höger på skärmen.

Ubicación barra de tareas

Relaterade artiklar

Back to top button