Hur du aktiverar och använder emoji när du skriver i Windows 10 utan program –

Och det är i dessa dagar som användningen av mobiltelefoner och sociala nätverk för kommunikation har blivit praktiskt taget nödvändig. Bland dess ingående verktyg och funktioner är förmågan att uttrycka känslor, stämningar eller vardagliga situationer, som kan representeras grafiskt med hjälp av uttryckssymboler.

Vad är smilies

Termen emoji har ursprung i Japan sedan 1999, där det används för att referera till bilder eller piktogram som används för att uttrycka en idé, känsla eller känsla genom digital kommunikation, som används i både elektroniska meddelanden och snabbmeddelanden som WhatsApp eller Telegram. Dess användning har blivit mycket populär bland användare av Internet och smartphones, som även i Oxford Dictionary har valt skratta emoji med tårar som Årets ord 2015 , på grund av dess stora popularitet. Ytterligare ett bevis på dess popularitet är att varje år den 17 juli Världens emoji-dag Berömd.

Sedan 2010 kan uttryckssymboler representeras i Unicode på ett enhetligt sätt runt om i världen. Om det från början bara fanns 176 olika bilder, så var det 2010 700 av dem, och 2020 översteg denna siffra 1800 … Ibland tenderar vi att likställa emoji med uttryckssymboler, även om de förstnämnda täcker ett mycket bredare ämnesområde. Och medan uttryckssymboler använder ansiktsuttryck, kan uttryckssymboler också visa en rad händelser med bilder.

Hur man använder emoji i Windows 10

Medan tangentbordsappen på vår mobiltelefon är enkel att använda för att skriva emoji, är sanningen att Windows 10 också innehåller en egen emojiväljare som fungerar som ett flytande fönster eller med ett virtuellt tangentbord, även om det i dessa fall hittar något annat dolt , så det är lätt att vi inte använde det eller inte vet att det finns. För att aktivera uttryckssymboler kan vi göra det på två olika sätt.

Aktivera flytande flik

Å ena sidan kan vi aktivera den flytande fönster , och för detta räcker det med att trycka på knappen Windows-nyckel och punkt (Windows +.) Efter att ett fönster visas med alla tillgängliga uttryckssymboler. I fliken nedan kan vi välja mellan olika kategorier med uttryckssymboler, i några av dem kan du ändra hudtonen. Klicka bara på önskad uttryckssymbol för att lägga till den i texten vi skriver. Det låter dig också lägga till symboler och Kaomoji.

Via virtuellt tangentbord

Ett annat alternativ som vi kan använda är att aktivera Windows virtuella tangentbord i aktivitetsfältet. För att göra detta måste vi högerklicka på en ledig del av panelen och en rullgardinsmeny visas där vi måste välja alternativet Visa pektangentbordsknapp för att aktivera Windows pektangentbord, som visas i aktivitetsfältet. Om vi ​​klickar på det kommer det virtuella tangentbordet som visas på vår skärm att visas.

När det virtuella tangentbordet visas på vår skärm kan vi komma åt emojin genom att klicka på ikonen uttryckssymbol ikon som vi hittar längst ner på tangentbordet så att vi kan se alla tillgängliga alternativ, organiserade efter kategori: ansiktsdrag, mat, kärlek, transport, fest, etc.

I varje kategori kan vi flytta över alla uttryckssymboler som komponerar den med hjälp av den nedre panelen, flyttar den från vänster till höger. När vi har hittat den emoji vi vill ha, klicka på den för att lägga till den i texten vi skriver.

Webbplatser för att ladda ner uttryckssymboler på Windows 10

På Internet kan vi hitta olika webbplatser med en bred katalog av uttryckssymboler som kan läggas till våra texter. Några av de viktigaste webbplatserna:

Emojipedia, sökmotor för emoji

Det kanske mest kompletta nätverket, det är inte för inte det anses vara sökmotors uttryckssymboler … Vi kan söka efter varje karaktär med hjälp av ord och utforska dess olika ämnen. Efter att ha hittat önskad emoji hittar vi en beskrivning (på engelska) av var och en av dem. Naturligtvis kommer detta att tillåta oss att kopiera dem till vår text helt enkelt genom att klicka på lämplig knapp så att vi kan ge våra meddelanden en mer avslappnad look. Du kommer åt den genom att klicka här.

EmojiRepo, en av de mest kompletta emoji-förråden.

Detta är en av de mest kompletta emoji-förråden vi kan hitta på Internet. I den kommer vi att hitta alla typer av uttryckssymboler organiserade efter kategori, till exempel som människor och ansikten, djur och natur, mat och dryck, sportevenemang, resor, föremål, symboler etc. samt en fullfjädrad sökmotor. När vi har hittat emojin vi vill använda klickar du bara på den för att kopiera den till Windows urklipp så att vi kan använda den i vår text, helt enkelt genom att använda klistra in-funktionen (Ctrl + v). Gå in på deras hemsida genom att klicka på denna länk.

Klicka på Emoji, hitta din emoji bland olika kategorier

Ytterligare en webbplats med en bred samling emojis till vårt förfogande. De kommer alla att sorteras i olika kategorier, vilket vi kan se genom att scrolla ner på skärmen. Det kommer inte att saknas klassiska kategorier av människor och ansiktsdrag, djur, mat och dryck, sport etc. Dessutom har den en avdelning där vi kan komma åt de emojis som vi nyligen har använt, så att vi kan ha dem till hands när vi behöver dem. För att använda dem klickar du bara på någon av dem så att den kopieras till vårt urklipp och sedan kan vi klistra in vårt meddelande. För att göra detta behöver vi bara komma åt deras hemsida.

EmojiKeyboard, vi har över 3300 emojis till vårt förfogande

Denna webbplats har endast Kategori 12 som täcker över 3300 olika emojis. Vi kommer att hitta klassiker av ansikten och känslor, djur, mat, flaggor med mera. Som med andra liknande webbplatser är användningen väldigt enkel, eftersom vi bara behöver klicka på önskad emoji så att den kopieras till vårt urklipp och sedan kopieras den till önskad plats. Klicka här för att komma till deras sida.

Relaterade artiklar

Back to top button