Hur du aktiverar din Huaweis visuella lugn och vad den används till –

Det råder ingen tvekan om att användare spenderar mer och mer tid bakom skärmarna på våra mobila enheter. Tvingar oss att orsaka olika problem som den sk visuell trötthet eller trötthet … Lyckligtvis har olika telefonbolag utvecklat olika lägen eller funktioner för att hjälpa oss att lindra dessa problem. Som är fallet med Huawei, sedan den asiatiska tillverkaren började implementera Visuell rekreation i sina terminaler.

Huvudsyftet med dessa verktyg är att göra det möjligt för oss vila våra ögon och minska denna trötthet som vanligtvis uppstår på grund av konstant exponering för ljusstyrkan på den mobila pekskärmen. Och även om vi inte är helt medvetna om detta, spenderar vi många timmar på det, oavsett om det är att kolla sociala medier, meddelandeappar, arbeta eller till och med titta på filmer eller tv-program. Så under dagen kommer vår syn att börja lida. Det är därför det är nödvändigt att ha dessa ytterligare funktioner för att minimera sådana skador.

Problem med ögonen

Dessa synproblem, såsom trötthet, uppstår vanligtvis från ett ögonblick till ett annat efter långvarig exponering för panelen, vare sig från en mobil enhet eller någon annan. Dessutom händer det när vi gör en konstant målmedveten ansträngning på våra ögon, antingen spenderar mycket tid på att använda våra ögon för att läsa, eller ofta ändrar fokus beroende på ljuset som skärmen har.

Tres chicas usando el móvil

Därför är det normalt att våra ögon efter några timmar börjar bli indignerade, och vi börjar uppleva olika olägenheter, det vill säga s.k. visuell trötthet … Denna störning kan visa sig efter att ha utfört aktiviteter i svagt ljus, eller med mycket hög ljusstyrka, eller vice versa. Dessutom tvingar vi i båda fallen ögat att utöva mer kraft, så det kommer att ske på samma sätt.

Men detta kommer också att bero på morfologin hos våra ögon samt de visuella vanorna hos varje användare. Dessutom kommer varje person att skylla på det angivna synproblemet på ett eller annat sätt. Men, De vanligaste symtomen på denna trötthet är: olika ögonsjukdomar som leder till klåda, stickningar, torrhet och rinnande ögon.

Det kan också leda till huvudvärk, som vanligtvis uppstår i pannan eller runt ögonen. Och dessa är inte de enda symptomen, eftersom det också kan leda till lätt svullnad av ögonlocken. Likaså har personer med syntrötthet ofta svårt att fokusera och dimsyn.

Aktivera Huawei viloläge

Som vi nämnde i början är Huawei ett av företagen som utrustar sina terminaler med ett läge som hjälper oss att minska detta problem, som de kallade Visual Rest. Det bästa av allt är att det är väldigt enkelt att aktivera, så det tar inte lång tid att slå på det på vår smartphone från den asiatiska tillverkaren.

För att göra detta behöver du bara följa dessa enkla steg. Även om det bör förtydligas innan att huvudsyftet med den här funktionen är att effektivt minska blått ljus och justera telefonpanelen för att visa varmare färger. Vad betyder det? Jo, i princip kommer vi med detta att kunna ta bort både syntrötthet och i sin tur kunna skydda våra ögon ytterligare för framtiden.

Efter det är det dags att aktivera den i vår terminal. För att aktivera det här verktyget i Huawei-terminalen kan vi gå vidare på olika sätt, även om de alla är väldigt enkla. Först måste vi gå till Inställningar> Display och hitta ögonkomfortfunktion … När vi väl går in i det här avsnittet behöver vi bara klicka på knappen som visas för att aktivera den på vår mobila enhet. Dessutom, när den är påslagen, kommer ikonen för ögonskyddsläge att visas i statusfältet.

Ladda ner Visual Huawei

Det andra sättet att placera det i vår terminal är att skjuta ned meddelandefältet. Vi måste sedan expandera den igen för att komma åt genvägsfältet så att vi kan slå på eller av detta läge ännu snabbare och utan att behöva utforska smarttelefonens egen inställningsmeny.

En annan fördel som detta verktyg erbjuder oss för Huawei-telefoner är att vi kan ställa in när det ska aktiveras automatiskt. Det vill säga, det ger oss möjlighet att välja vid vilken tid och på vilka dagar den ska slås på av sig själv på vår mobila enhet. För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Display> Ögonvila> Schemalagt> Start- och sluttid.

Slutligen kommer detta att ge oss möjlighet att justera temperaturen på skärmen Ögonkomfortläge när det angivna läget är aktiverat. Vi kan justera det tack vare färgtemperaturkontroll för att visa kallare eller varmare färger. Och möjligheterna vi upptäcker slutar inte där, eftersom Huawei erbjuder oss ett antal tips för att skydda våra ögon, som att till exempel vila ögonen i 10 minuter för varje halvtimme av terminalen.

Aktivera digital balans

Ett annat alternativ som vi kan hitta i Huawei mobil för att undvika att komma till punkten med detta problem skulle vara Digital balans … Med den här funktionen kan vi mäta hur mycket tid vi spenderar med terminalen och visar även hur lång tid det tar att använda varje applikation individuellt. I det här verktyget hittar vi också en funktion som liknar det tidigare läget, det faktum att vi kan ställa in ett schema som gör att vi kan sätta användningsgränser för appar samt en daglig skärmtid.

För att aktivera den nämnda digitala balansen måste vi gå in i inställningsmenyn och trycka på detta alternativ. Väl inne kommer vi att se statistik över användningen av vår smartphone. På samma sätt, om vi klickar på alternativet Mer, kommer vi att kunna kontrollera skärmtiden och användningen av en viss app under de senaste 24 timmarna eller de senaste 7 dagarna. Vi kommer till och med att se data om hur ofta vi kommer att låsa upp enheten.

Balance Digital Huawei

Medan huvudsyftet med Balance Digital, förutom information, är att sätta begränsningar för användningen av våra mobiltelefoner. Det kommer att hjälpa oss sätt en gräns för användningen för att undvika trötthet i ögonen … För att göra detta går vi in ​​på tidshanteringsalternativet i de digitala balansinställningarna. Tryck sedan på “Detta är min telefon” och tryck på “Klar” för att börja hantera skärmtid.

Använd mörkt läge

Arbetar med oss ​​EMUI 10, mörkt läge var redan aktiverat på systemnivå, utan att behöva aktivera det i olika applikationer som hade den här funktionen. Det betyder att alla Huawei-appar och menyer är perfekt anpassade till det. Dessutom informerar den asiatiska tillverkaren oss om att istället för att ändra svartvitt har vissa tester utförts för att välja den färggradering och kontrast som bäst passar det mänskliga ögat när vi har detta verktyg aktiverat.

Det mörka läget kommer alltså att undvika att överstimulera ljusstyrkan, så att vi kan uppnå en mer bekväm och uppslukande läsupplevelse. Dessutom har både EMUI 10 och MIUI 11 sitt eget mörka läge.

modo oscuro huawei

Och även om vissa användare kan gå vilse och leta efter det här alternativet på grund av batteriinställningar eller avancerade systeminställningar, är det lättare att aktivera det än det låter. För att aktivera det måste vi först se om vi har det EMUI version 10 eller högre

Sedan måste vi gå in i inställningar och klicka på Display och ljusstyrka. Efter det får vi se det mörkt läge har sin egen switch, så du behöver bara trycka på den för att omedelbart börja utforska det nya gränssnittet. Om vi ​​vill stänga av den på vår smartphone måste vi följa de föregående stegen och lämna strömbrytaren avstängd.

Relaterade artiklar

Back to top button