Hur det nya sättet att installera Google Apps påverkar HarmonyOS –

Från och med nästa månad måste alla nya appar som skickas till Play Butik använda det nya formatet och dela utrymme med APK-filer som är tillgängliga från Android App Store.

Det får oss att tänka rakt av HarmonyOS , ett operativsystem som byggdes med APK-filer installerade via Petal Search. Vad betyder detta för Huawei och dess plattform, som nu börjar nå de första telefonerna, Harmony OS? Varumärket har uttalat sig.

Så länge allt är sig likt

Det är oklart om HarmonyOS-plattformarna och HMS Huawei stöder Android-apppaket, även om dokumentationen förutsätter att App Gallery stöder detta format. Av denna anledning förklarade Huawei Wang Chenglu, en av den kinesiska tillverkarens “chefer”, att dessa AAB-ansökningar kommer påverkar inte utvecklingen av varumärkets operativsystem. I ett uttalande till Global Times noterar verkställande direktören att det nya formatet inte kommer att påverka Harmony-användarupplevelsen eller hindra utvecklingen.

AAB-formatet liknar i huvudsak Atomic Service HarmonyOS.

Huawei Operating System Atomic Service är betecknat som “Framtidssäkra anpassade applikationer som kan installeras gratis och utföra specifika funktioner.” Enkelt uttryckt skulle detta innebära att det kinesiska varumärket kommer att arbeta för att stödja AAB-paket, om de inte stöds, bara under ett annat namn. Uppenbarligen kan varumärket inte ignorera detta nya sätt att installera appar på sina mobiltelefoner, eftersom det går ännu längre. utöka utbudet av applikationer mellan Huawei och Googles kataloger

Tänk på att alternativa appbutiker redan står inför problemet att utvecklare måste manuellt exportera sina apppaket som APK- om de vill att deras ansökan ska synas i dem, vilket är dubbelt så svårt. Lyckligtvis ser det ut som att Huawei, som huvudföretag i Kina, har tillräckligt med företagsstyrka för att backa upp det och göra HarmonyOS ett system som är kompatibelt med de stora applikationerna på marknaden, oavsett hur de är installerade.