Hur det kommer att fungera –

I slutändan verkar det som att Windows 11 är mycket mer än bara ett vackert nytt gränssnitt. Microsoft har gjort många förändringar i sitt nya operativsystem, förändringar genom vilka man försöker dra nytta av modern hårdvara och ge den bästa användarupplevelsen. I går kunde vi ta reda på de många nya funktioner som detta nya operativsystem kommer att ge. Fler detaljer dyker dock upp efter hand om andra funktioner som man inte ägnat så mycket uppmärksamhet som t.ex Windows undersystem för Android

En av funktionerna i Windows 10 är Windows Subsystem för Linux. Tack vare detta är det möjligt att installera ett Linux-system ovanpå Windows, Tack vare Hyper-V, och använd det som om det vore operativsystemet som ursprungligen installerades på vår PC. Även om det hittills bara var möjligt att köra terminalapplikationer, kommer möjligheten att starta GUI-applikationer mycket snart. Och detta är inte den enda innovationen som vi kan hitta i detta nya delsystem.

Så här fungerar Android-appar på Windows 11

Microsoft tillkännagav den här funktionen tidigare i presentationen av sitt operativsystem, även om det gjorde mer detaljer vid en utvecklarkonferens. Microsoft samarbetade med Intel och Amazon , förbereder sig för att ta med Android-appar till sitt operativsystem. Det betyder att vi inte kommer att ha Android från Google med dess Play Store och Play Services på Windows 10, utan allt kommer att göras via Amazon App Store.

Amazon App Store kommer att integreras i Windows Store , applikationsbutik för operativsystem. Där kan vi hitta alla tillgängliga applikationer och ladda ner dem som om det vore någon annan applikation.

För att kunna köra dessa applikationer måste vår processor vara Intel Bridge-teknik, som finns i Intel 10:e och 11:e generationens processorer. Dessa applikationer emuleras inte, utan laddas som virtuell maskin (som Linux) och de kommer att ha stöd för röst, pekpennor och Bluetooth-anslutning.

Det är i nuläget oklart om Microsoft kommer att tillåta utvecklare att skicka in sina appar direkt till butiken eller om de måste gå via Amazon för att de ska visas i operativsystemet. En sak är klar: den markerar “före” och “efter” för Windows-butiken, som precis lanserade sitt verktyg.

Inte alla Android-appar fungerar

Trots sunt förnuft är det viktigt att komma ihåg att inte alla befintliga Android-applikationer fungerar med Windows 11. Den första anledningen till detta är att inte alla Android-appar är tillgängliga på Amazon App Store … Och det andra är att många av dessa appar är designade för att fungera på smartphones och möta deras behov, så de är antingen värdelösa på en PC eller fungerar inte direkt. Allt det beror på Google Play-tjänster kommer fungerar förmodligen inte på Windows 11 heller.

Dessutom kommer inte alla applikationer i Amazon App Store att vara tillgängliga från första stund för detta operativsystem. Amazon måste validera dem, se till att de fungerar bra och tillåta dem att visas i Windows 11-butiken.

Microsoft har inte gett ytterligare information om denna nya funktion. Tills dess får vi vänta med att få reda på allt om henne.

Relaterade artiklar

Back to top button