Hur det fungerar och hur det kan användas på Samsungs mobila enheter –

Våra mobiltelefoner har blivit utomordentligt multitasking-enheter. Och vi säger detta eftersom det finns mer att se att listan över saker vi kan göra med en telefon är oändlig och utan tvekan överstiger behoven hos 99 % av användarna. En av de mest fantastiska är augmented reality, som Bixby Vision visar i Samsung.

Augmented reality kombinerat med artificiell intelligens ger oss många möjligheter och en helt ny värld av funktioner som gör att vi kan göra nästan allt. Ett av de bästa exemplen är vad Samsungs kamerateknik erbjuder oss med sådana verktyg.

Vad är Bixby Vision?

Detta är en programvara som använder artificiell intelligens och förstärkt verklighet för att få information och analysera allt som fångas av kameran på en Samsung-mobiltelefon, det finns faktiskt ingen anledning att ta ett foto, eftersom det förstärkt verklighet kan visa resultat i realtid på föremålen i vårt dagliga liv. Som namnet antyder liknar den här funktionen den förbättrade synen av kameran på vår Samsung-mobiltelefon. Tack vare denna förbättrade syn kan allt som omger oss ses från en helt annan synvinkel än den traditionella.

Bixby Vision

Och detta är värdet som Bixby vision ger, så att du kan se världen direkt kopplad till nätverk. Och vi får inte glömma att den här tekniken också är idealisk för personer med alla typer av syn- eller hörselnedsättningar, eftersom dess tjänster också är integrerade i telefonens tillgänglighet och låter oss lyssna på föremålen runt omkring oss när det inte finns något sätt att lyssna och se dem när det inte finns något sätt för oss att visualisera någonting. Om du är bekant med Google Lens är den här funktionen dess alternativ, när vi pratar om Samsung är det en väldigt liknande applikation.

Bixby Vision

Vad kan vi göra med detta verktyg?

I själva verket är detta en av de appar som erbjuder oss ett nästan oändligt antal verktyg, eftersom gränserna sätts av oss och de situationer vi möter dagligen. Vi kan säga att detta är en bra följeslagare i alla situationer när vi behöver lära oss mer om alla föremål som omger oss dag efter dag.

Bixby Vision

Också för att bespara oss besväret när vi reser utomlands och vill veta vad som står på affischen på ett annat språk i realtid. Det finns många modaliteter vad den erbjuder oss att fungera, som du kommer att se nedan:

 • Inköp: med denna kameramjukvara kan vi peka honom på vilken produkt som helst och ta reda på mer om vad han erbjuder oss och hur den ser ut. Från att veta dess pris och söka efter matchningar på webben till att kunna köpa den från vår telefon genom att gå till köpsidan.
 • platser: du kan också peka på vilken plats som helst runt omkring oss med hjälp av kameran, om det är en plats som känns igen tillräckligt för att kunna lära dig mer om denna plats, samt lära dig mer detaljer som kan vara intressanta för att kunna dela dem med andra människor.
 • Översättning: detta utan tvekan en av de mest användbara funktionerna i denna programvara, funktionen att känna igen text på ett annat språk i realtid och visa den i översatt form på det medium som den är placerad på, till exempel en flygplatsskylt, en indikation på handel och allt som vi vill veta om innebörden. Den översatta texten kommer att visas automatiskt, som magi.
 • QR: dessa typer av koder kan lätt identifieras av Bixby Vision, så om du har en kod av den här typen framför dig och vill veta vad den betyder och var den kan ta dig behöver du bara påpeka den.
 • Hitta liknande bilder: Denna programvara låter oss också hitta vad som helst på Internet per bild. Faktum är att vi kan hitta något som liknar det som finns framför oss, till exempel en affisch, en målning, och inte bara lära oss mer om det, utan också hitta andra skapelser med ett liknande utseende, om vi gillade det tillräckligt för att vilja att reproducera den. …
 • Erfaren vinmakare: Den har nu också det perfekta läget för vinälskare. Eftersom det ger oss möjlighet att få tillgång till en lista med årgångsviner, matchande produkter och tillgång till en världsranking av flasketiketter.
 • Beskriv scenerna: Som ett tillgänglighetsverktyg kan den här programvaran beskriva en scen som den som bifogas en bild, som beskriver en hand som håller i ett kort. Han kan också beskriva varje vardagssituation på ett sådant sätt att den synskadade kan höra vad som finns framför hans telefons kamera.
 • Definiera färger: Det här verktyget kan också bestämma färgen som visas på ett specifikt objekt framför kameran. Något som även kan vara till hjälp för personer med synproblem som ser att färgerna runt sig förändras. På så sätt får dessa personer också hjälp att se mer i detalj vad som hade varit omöjligt att känna igen utan teknik.

Bixby Vision

Som du kan se är möjligheterna som detta verktyg erbjuder oss verkligen intressanta, och med deras hjälp kan vi lära oss nästan allt om föremålet eller platsen som omger oss. Det bästa sättet att överföra den verkliga världen till den virtuella och vice versa. Och allt tack vare förstärkt verklighet och artificiell intelligens, som i det här fallet går hand i hand för att förse oss med all denna information.

Hur aktiveras och används den?

Först och främst måste det sägas att det finns vissa krav för att använda denna Bixby Vision på vår Samsung-telefon. Huvudsaken är att vi måste göra det för att kunna använda det ansluten till nätverket , eller Wi-Fi för hemmet, eller vårt mobildataabonnemang. Om så är fallet behöver du bara göra följande:

 • Öppna din Samsung-kamera
 • Skjut lägesrullen till “Mer”
 • Klicka på “Bixby Vision” i det övre vänstra hörnet.
 • Skjut den lilla nedre spolen åt sidan med de olika visningslägen vi har sett tidigare.

Bixby Vision

I varje läge kommer gränssnittet att anpassa sig till sitt syfte, om vi till exempel vill läsa och extrahera text från en bild kommer de igenkända texterna att markeras och vi kan välja dem genom att trycka länge på dem, som om de vore vanlig text i dokumentet. Vid en normal sökning kan du vänta Bixby Vision för objektigenkänning och vi kan välja det för att lära oss mer om det.

Bixby Vision

Även i det här verktyget kan vi komma åt Vision tillgänglighetsverktyg, som gör att vi kan komma åt beskrivningar av scener, identifiera objekt, läsa text eller definiera färg. Om dessa verktyg är aktiverade kommer personer med funktionshinder att kunna veta vad som väntar eftersom telefonen kommer att säga det högt enligt vad kameran har bestämt tack vare denna programvara.

Bixby

Som du kan se har vi framför oss extremt användbar programvara som erbjuder oss många alternativ att göra vår vardag enklare, både i vår vardagliga miljö och i de stunder då vi fysiskt inte kan åstadkomma allt. Bäst av allt, detta verktyg ingår redan som standard i din Samsung mobiltelefon.

Relaterade artiklar

Back to top button