hur de påverkar användare –

Skadliga annonser i Google-sökning

Google utan tvekan den mest populära och använda sökmotorn i Spanien. Det är en favorit bland användare och en tjänst som ger oss många resultat oavsett om vi är på en dator eller vilken mobil enhet som helst.

Men det faktum att det används så flitigt kan också vara användbart för hackare. De kan rikta in sig här och försöka dölja en del skadlig information så att användare kan fångas. De kan till och med skapa skadliga annonskampanjer för sådana ändamål.

Var vänlig och uppmärksamma att skadliga Google sökannonser ingenting nytt. Detta är ett problem som har funnits vid flera tillfällen, till exempel i Amazon-, PayPal- eller eBay-kampanjer. Tydligen är detta något legitimt som inte väcker misstankar bland användarna. Även en vanlig URL kommer att dyka upp när du håller muspekaren över den.

Den här gången hände något liknande Home Depot men det kunde ha hänt med vilken annan plattform som helst. I grund och botten är dessa skadliga annonser som visas först i sökmotorn. Detta ökar sannolikheten för att användaren kommer att klicka.

Offret ser ett sökresultat som verkar vara korrekt, med en länk till den ursprungliga webbplatsen, och allt stämmer. Men när du klickar blir du omdirigerad genom en rad tjänster till en falsk supportsida.

I det här fallet, i skadliga annonser relaterade till Home Depot, hamnar offret på den påstådda Windows Defender. Stöd sidan där de informeras om att det finns en säkerhetsvarning. Denna bluff öppnar ständigt en dialogruta och tillåter inte användaren att stänga den lätt.

Enligt säkerhetsforskare omdirigerar denna typ av bedrägeri bara användare en gång om dagen. Det vill säga att de bara omdirigerar till samma IP-adress en gång var 24:e timme, vilket gör dem svåra att upptäcka.

Många användare faller offer för falska annonser

Som vi sa i början av den här artikeln är Google den mest använda sökmotorn. Det betyder att den används dagligen. oerfarna hemanvändare … Detta kan vara ett problem för den som inte har grundläggande kunskaper om datorsäkerhet och slutar med att klicka sig in på en sida som tar dem till en sida där de till exempel får information om att det är ett problem på deras dator.

Detta resulterar ofta i att de klickar där de inte borde, laddar ner en fil eller till och med anger personlig information. I många fall detta falsk teknisk tjänst ber om ett telefonnummer för att fjärrstyra denna utrustning och lösa problemet.

För att undvika detta, sunt förnuft väldigt viktigt. Klicka inte på några annonser som visas i sökresultat, särskilt om de omdirigerar oss till en teknisk supportsida, etc.

Det är lika viktigt att ha säkerhetsutrustning … Ett bra antivirus kan förhindra inkräktare från att komma in och utsätta våra system för risker. Vi måste också uppdatera dem korrekt och därmed åtgärda eventuella befintliga sårbarheter. Vi lämnar en artikel med alternativ för säker sökning.

Relaterade artiklar

Back to top button