hur de kan använda dem för attacker –

Data som de kan samla in online

Som vi redan nämnt, när vi surfar på nätet, när vi registrerar oss på webbplatser, gör inköp eller använder olika tjänster, kan vi lämna mycket personlig information … Här kan vi ange vårt namn och efternamn, e-postadress, telefonnummer och även bankkortsuppgifter.

Genom att registrera oss på onlineplattformen är vi säkra på att denna sida är laglig och vi kommer inte att använda denna information för dåliga syften. Till exempel, när vi besöker en webbsida för att göra ett köp, inkluderar vi vanligtvis minst vår e-postadress, hemadress, för- och efternamn samt telefonnummer.

I händelse av en attack på denna sida eller någon en läcka , kan all denna data hamna i fel händer eller bli allmänt tillgänglig på nätverket. Vi har sett många sådana fall. Men ett av de vanligaste problemen är att vi glömmer det sociala nätverket eller forumet som vi registrerade oss för för många år sedan. Kanske har den här tjänsten glömt att den inte längre används av användare, men vår data finns kvar.

Var medveten om att vår personlig information har stort värde på webben. Som vi kommer att se kan den användas för olika tekniker som hackare använder. Därför är det mycket viktigt att inte lämna spår och att kontrollera informationen som vi publicerar.

Personuppgifter på Internet

Vad de kan göra med våra personuppgifter

Om en hacker lyckas få tag i våra personuppgifter på Internet kommer han att ha ett brett utbud av möjligheter att använda dem och tjäna pengar. Ett exempel är att vi kan inkludera oss själva skräppostkampanjer … Så småningom kunde de ta reda på vår e-postadress, vårt namn och till och med vårt telefonnummer. De kan också ha information om vår smak då de kommer att få data från sidorna vi besökte, butikerna vi köpt från osv.

En annan mycket viktig punkt – allt detta kan användas för att lansera personliga nätfiskeattacker … Detta är viktigt eftersom sannolikheten för framgång ökar kraftigt. Det vill säga, det är inte samma sak som att det hypotetiska offret får ett vanligt mejl för att komma in på sajten, och att det faktiskt är en fälla för ett mer personligt e-postmeddelande med vårt namn och till och med plattformen som vi använder som ett lockbete. De kan ha betydligt bättre chanser att lyckas.

De kunde till och med ersätta vår identitet … Detta är farligt, eftersom de kan skapa profiler på sociala nätverk med vår data, lägga till vänner eller släktingar som inte misstänker något och därmed attackera dem. De kan till exempel göra detta genom att skicka meddelanden via sociala medier som innehåller skadlig programvara eller skadliga länkar. Det är därför det alltid är viktigt att upptäcka bots på sociala medier.

Därför är det, som vi har sett, mycket viktigt att inte tillåta att våra personuppgifter finns kvar online på de plattformar vi slutar använda. Du måste alltid skydda din information och inte ta risker. Annars kan vi bli offer för flera cyberattacker.

Relaterade artiklar

Back to top button