hur de fungerar och hur man arbetar med dem på din mobiltelefon –

CGI vs. DeepFake: Vad det är och hur de skiljer sig

Även om konversationer om detta ämne har blivit mycket populära de senaste åren, har dessa tekniker (särskilt CGI) länge använts i film, tv och reklam. Men naturligtvis kan okunnighet om dessa tekniker hos allmänheten vanligtvis leda till förvirring eller till och med tanken att dessa bara är “saker som görs av en dator.” Sanningen är att dessa är helt olika element, men de kan komplettera varandra.

Å ena sidan har vi CGI teknik eller “datorbilder”, även känd som datorbilder. Dessa typer av grafik, oavsett om det är 3D eller 2D, används ofta i konst, filmer, tv-program och reklam eller videospel.

När det gäller film och tv används CGI ofta för att återskapa scener som i många fall skulle vara det mycket dyrare att skapa i verkligheten än att generera dem med hjälp av avancerad datorteknik. Men för att ta det till det yttersta, det finns scener som, om inte CGI, skulle ha varit det scener som inte kan erhållas annars, till exempel när en avliden skådespelare eller skådespelerska medverkar i en film eller serie. Ett exempel på CGI skulle vara datorgrafik för den populära TV-serien The Mandalorian.

På andra sidan, Deepfake Technique är en förkortning på engelska som bildas genom att kombinera falskt (“Lie” på spanska) och djupinlärning (“Deep learning” på spanska). Det är en teknik som utförs av datorer med artificiell intelligens och används ofta i film eller tv, främst för att ersätta ansikten, föryngra eller åldra dem på ett ultrarealistiskt sätt. Det är sant att detta är något som görs igen på en dator, men denna metod kräver 2 riktiga källor.

Så att vi alla förstår detta väl och förklarar det väldigt enkelt, igenom användning av AI och ansiktsigenkänning , alla funktioner i “A”-modellen analyseras, för vilka vi till exempel vill ersätta ansiktet med ansiktet på en annan person. Nu med vår modell “B”, vars ansikte har valts ut för att ersättas, måste vi skapa en “databas” över varje funktion i hans ansikte, antingen genom video eller genom en mängd olika fotografier från olika vinklar. Efter att alla morfologiska data har extraherats från försöksperson B:s ansikte, utförs inriktning av försöksperson A:s ansiktsdrag för att “fixera” hans ansikte i alla möjliga vinklar. När egenskaperna hos båda modellerna väl är kända utförs inriktningen av båda ansiktena med hjälp av datorteknik, vilket resulterar i något som liknar en mask i ansiktet på försöksperson A. För att slutföra uppgiften, även om hela denna process är mycket mer komplex på djupet, komposition och vfx används för att “Eliminera onödigt”.

slutresultat , om det görs på rätt sätt, är att karaktär A är extremt lik (när det gäller ansiktsmorfologi) B. Ett exempel på en djupförfalskning kan vara den i följande bild, där han ersattes av Jack Nicholsons ansikte i The Shining “Actor Jim Carrey.

Mest populära CGI och Deekfake

Nu när du vet lite mer om dessa populära tekniker som används i film, tv och många andra medier vill vi visa dig några av mest populära CGI och deepfakes ögonblick. Vissa har fått hård kritik och vi ska nu förklara varför.

Kritiserade PC-spelet The Mandalorian

Som vi nämnde för några rader sedan är användningen av CGI-tekniker på bio för att representera karaktärer dagens norm. Och de gjorde det i förra avsnittet Mandalorian 2 med ett nytt utseende mycket ung Luke Skywalker

Det finns inget officiellt uttalande från Disney som förklarar procedurerna som användes för dessa scener, men det är tydligt att de inte var så polerade som de borde vara (och ännu mindre att veta vilka budgetar som hanteras).

Efter fansens eufori efter att en av deras favoritkaraktärer “kom tillbaka till livet” i den form som han var på 70-talet, tog kritiken av orealismen i dessa scener inte lång tid.

Efter en stund bestämde sig skaparna Sam och Nico för att försöka förbättra dessa scener för en YouTube-kanal som specialiserat sig på videoredigering och specialeffekter, och de gjorde det.

Som de förklarar i en av sina videor, de ansiktsrörelser och ansiktsdrag analyserades noggrant (tillsammans med ljus- och texturfel att de kommenterar klipp där Luke förekommer). Sedan, när de drog ut arkivet, analyserade de ett stort antal videor och bilder av karaktären när han hade det önskade utseendet. Efter all denna analys och med hjälp av ett superkraftigt team som skötte allt använde de Deepfake-teknik placera Luke Skywalker-masken på scenen skapad av Disney i The Mandalorian.

Blev ditt resultat bättre? Du kan bedöma själv genom att titta på hans video, men enligt vår mening är förbättringen märkbar.

Will Smiths CGI i Tvillingarna

En annan av de mest populära användningarna av dessa tekniker de senaste åren har varit i filmerna. tvillingar … I den ser vi 51-årige Will Smith kämpa mot en annan 23-årig “Will”.

Om igen, generering av grafik via dator Tillsammans med ansiktsigenkänning och artificiell intelligens tillät oss att analysera varje ansiktsdrag hos en skådespelare 2019 och sedan kombinera dem med bilder av hans utseende när han bara var 20 år gammal. Som tur är har Will Smith ett stort arkiv med scener från den tiden, precis som i filmen. Två rebellpoliser eller Men in Black.

Will förklarar själv en del av processen (med många bakom-kulisserna-bilder) i en video på sin YouTube-kanal.

Deepfake Loule Flores

Den senaste annonsen för bryggeriet Cruzcampo kunde inte saknas som ett illustrativt exempel där, med hjälp av Deepfake-tekniken, populära sångerskan Lola Flores återföds

Om du vill veta i detalj hur denna metod användes för att skapa reklam, på själva YouTube-kanalen, har företaget täckt processen i en video.

Mobiltiden: appar för att skapa Deepfakes på din mobil

Som vi nämnde i början av den här artikeln går tekniken framåt med stormsteg, och det vi brukade ha extremt kraftfull utrustning för, nu kan vi göra det med vår mobiltelefon.

Deepfakes teknik är ett annat exempel på detta. Det finns olika Ansökningar som gör att vi kan ta en selfie och på bara några sekunder se ansiktena på världsberömda karaktärer som t.ex Harry Potter , Shakira eller kapten Jack Sparrow bland många andra.

Som du kan föreställa dig är dessa färdiga modeller, där vi, med mindre beräkning än i filmer eller på tv, enkelt, men ganska effektivt, kan placera vårt ansikte i dem. Vi kommer inte att lura någon, men det räcker mer än väl att lägga ut inlägg i sociala medier eller skratta.

Ett exempel på detta är Återvända Bilaga. Det är som sagt lika enkelt som att följa stegen som ges i appen, och efter att vi tagit en selfie och analyserat den kan vi byta ut våra ansikten istället för välkända karaktärer av olika slag. Naturligtvis har vi redan varnat dig för att om du vill njuta fullt ut av denna applikation måste du betala.

Ett annat exempel är iface-appen, endast tillgänglig för Apple-telefoner. Operationen är identisk med den föregående:

  • Vi lanserar applikationen.
  • Han ber oss ta en selfie för att analysera den.
  • Vi väljer en av de gratismodeller som finns i deras katalog, och på bara några sekunder blir vi ansiktet utåt för en skådespelare, sångare eller en berömd offentlig person.

Men återigen, vi måste gå till kassan för att dra nytta av alla modeller av denna app.

Relaterade artiklar

Back to top button