Hur bra eller dålig är iPhone 12 minikamera –

Den Apple-modell som har gått mest obemärkt förbi, inte bara på grund av sin storlek, är iPhone 12 Mini. Denna smartphone har redan varit i händerna på DxOMark-teamet för att genomföra rigorösa tester. foto- och videotest , lämnar ingen oberörd. En liten terminal som behåller en viss likhet med iPhone 12.

Denna likhet har lagt den vid sidan av iPhone 12 i DxOMark-rankingen, men under andra modeller som iPhone 12 Pro och konkurrenter som Oppo Find X2 Pro eller Galaxy S20 Ultra. Denna lilla modell med 122 poäng överträffar dock Mi Note 10 eller Huawei Mate 30 Pro, vilket visar att det kan finnas större kameror i den lilla storleken.

Vad får din kamera att sticka ut?

Medan iPhone 10 Mini inte är bland topp tio visar den att den är lätt att hantera i nästan alla situationer. Få hög exponering vid en mängd olika tillfällen, så att vi kan få ut det mesta av det, även när vi är motljus eller i svagt ljus. Detta föregås av ett dynamiskt omfång, som dock inte alltid är övertygande.

Det fungerar också bra när det kommer till fokus. både inom foto och video iPhone 12 anpassa till situationer snabbt. Detta möjliggör porträttläge med dess 12MP huvudlins, som fungerar bra både inomhus och inomhus i en mängd olika situationer.

Utan tvekan, när det kommer till video, är det också ett utmärkt verktyg, inte bara på grund av vad vi redan har sett, utan också på grund av den optiska stabilisatorn, som visar fantastiska resultat i tester. Dessa videoresultat beror också delvis på Dolby Vision HDR bearbetningsteknik.

Den mest negativa av kamerorna iPhone 12 Mini

Dynamisk räckvidd är något Apple behöver arbeta med, vilket ger oss något dåliga resultat för en dyr smartphone … När man fotograferar landskap under molniga dagar eller med stor skillnad mellan ljus och skugga kommer det att finnas ett mycket pressande problem som AI inte alltid löser. Dessutom är blinkljus i många fall ett komplext problem som måste samexistera med oss.

Vad gäller brus blir det ett problem i svagt ljus, något som den inbyggda blixten sällan löser. Begränsningarna för iPhone 12 Minis teleobjektiv är uppenbara för eftersom vi inte har en sensor specifikt för detta valde vi digital zoom med dåliga resultat.

Vi kan inte ignorera låg detaljnivå på iPhone 12 Mini , som upprepas med både huvudobjektivet och vidvinkelobjektivet. Vi kommer inte att kunna göra för många klipp eller försöka fokusera fotografierna på en punkt, eftersom detta inte är det bästa objektivet framför oss.

Relaterade artiklar

Back to top button