Hur bokar man produkter i Wallapop? – Säljare och köpare

Vi lever nu i ett samhälle med en konsumtionskultur som ägnar sig åt att köpa och köpa saker som ofta inte ens används. För att undvika en massa oanvända föremål i ditt hem kan du sälja eller köpa begagnade föremål på Wallapop. Om du inte har haft möjlighet att uppleva denna upplevelse ännu, dvs reservera en produktHär visar vi dig vad du behöver veta.

Hur är proceduren för att boka en produkt i den här butiken?

Wallapop är en plattform som du kan ladda ner till din telefon för att sälja eller köpa begagnade produkter online. I den kan du hitta ett brett utbud av artiklar som är klassificerade efter kategori.

Detta företag av spanskt ursprung, som har spridit sig till andra breddgrader, erbjuder sina användare en möjlighet tjäna extra pengar genom att sälja produkter att de inte längre används och att de är i gott skick. Å andra sidan kan köpare få vissa varor som kostar mer i butik.

Om du är ny på att använda den här appen bör du veta att plattformen har vissa policyer angående produkter som du får eller inte får sälja, så innan du erbjuder en artikel skulle det vara klokt att granska innehållet som är tillåtet att publicera.

Du bör också veta om det Wallapop är mycket mångsidig och erbjuder olika betalningsmetoder som är säkra för både säljaren och köparen. På så sätt kommer ni båda att vara nöjda med transaktionen ni just gjorde.

Nu, om du är osäker på om du ska förhandla med en annan användare, är det förståeligt eftersom många människor gömmer sig numera bakom datorn för att göra dåliga handlingar. Men i Wallapop kan du upptäcka falska profiler för att undvika att hamna i en bluff.

Och om produkten du är intresserad av ligger utanför din stad, kan du beräkna fraktkostnaden baserat på produktens vikt med samma applikation. för att se till att du kan täcka alla dina utgifter köpa det generera.

vara köpare

När du surfar i appen kan du stöta på vissa produkter som kan fånga din uppmärksamhet, eller så gör du bara en specifik sökning efter dem i butiken. Om någon av dessa produkter är din frustrerade dröm kan du börja förhandla.

Det finns ett sektionssystem i Wallapop som låter dig boka en produkt medan de inblandade slutför verksamheten. Det måste du göra klart Som köpare kan du inte boka en produkt.

hur man bokar på wallapop

Det du kan göra när du pratar med säljaren är att visa ett genuint intresse av att ta emot varan, lägga ett erbjudande och göra klart för säljaren att du vill att varan ska reserveras för dig eftersom du inte vill att någon annan ska köp det.

Om säljaren anser att du menar allvar med att förhandla kan de överväga din begäran och reservera produkten. Något du bör tänka på är ibland kan det ta dagar innan säljaren svarar.

Om du är återförsäljare

Om de erbjuder en produkt och har en intresserad köpare kommer de att kunna byta positioner för var och en av dem via chatt. Som säljare är det du som bestämmer försäljningspriset och leveransvillkoren.

Observera att produkten du erbjuder är i de bästa förutsättningarna för att avsluta rean har ett gott rykte som säljare.

Nu, om du har en produkt på rea och en köpare är intresserad, kan de be dig reservera den varan åt dem. Detta är ett sätt att säkerställa att du inte gör affärer med samma produkt med en annan person och att de har en försäljningsprioritet.

shopping på wallapop

Dessutom, när systemet upptäcker att det finns en reserverad produkt kommer det inte längre att marknadsföra den så att andra köpare inte kommer att frestas att förhandla med dig. Det viktigaste i detta steg är det endast säljaren har rätt att reservera produkten.

För att göra detta behöver du söka efter en annons för din produkt och du ser en bokningsknapp bredvid den. Efter att ha tryckt på den kommer denna produkt att ändra sin status.

Hur lägger man bud på en produkt på Wallapop?

Att lägga ett erbjudande på Wallapop är väldigt enkelt, det första du bör göra är att söka efter varan du vill köpa. För att göra detta kan du söka i kategorier och filtrera alternativ efter pris och var produkten finns. Detta gör att applikationen kan söka mer detaljerat.

Sedan, när resultatet kommer in, måste du välja den som bäst passar dina behov och läsa hela beskrivningen som säljaren har lagt upp. Detta inkluderar kostnad och fraktsätt. Om du är nöjd med denna information kan du öppna en chatt och starta en konversation med säljaren.

I den här chatten kan du reda ut dina tvivel och förhandla fram ett pris, om säljaren tillåter det. Om ni båda accepterar villkoren klickar du bara på köp nu så måste du automatiskt fylla i ett fraktformulär.

gör en reservation på wallapop

Vilka betalningsmetoder accepterar Wallapop?

Även om det finns flera betalningsalternativ på Wallapop, är de två mest populära: kontanter, när du använder den här metoden du måste överväga säljarens ursprung och platsför om de bor i närheten kan du köpa produktens skick när den skickas till dig. Å andra sidan, om personen bor långt bort kan du betala med kreditkort, för detta behöver du beräkna fraktkostnader och verifiera din identitet i ansökan.

Vilka är leveransmetoderna tillgängliga i den här butiken?

Flera leveranssätt finns tillgängliga. En av dem är personlig leverans. Det är väldigt funktionellt när de båda bor i samma stad och produkten går direkt mellan de intresserade. Ett annat sätt är genom fraktbyråerna som kommer att ansvara för att leverera paketet.

Relaterade artiklar

Back to top button