Hur anpassar du enkelt din Ubuntu Terminal med PowerLine Linux? (Exempel)

Många människor älskar möjligheten att lägga till anpassade inställningar till sina datorer, så det är viktigt att veta hur du anpassar din Ubuntu Terminal för PowerLine Linux.

Det är ett enkelt, användbart och praktiskt tillbehör. Dess struktur består av en delstats online-stödprogram som kallas VIM. Det fungerar också med andra samtidiga applikationer som kallas i3, Awesome, zsh, fish, tmux, bash, IPython och Qtile.

Med andra ord kan PowerLine definieras som ett Python-skript vars syfte är att erbjuda kommandoraden, men de körs lokalt på datorn. Den har också en konfiguration och kan fjärrmanipuleras.

Inifrån Ubuntu-terminalen kan du styra alla operationer du behöver utföra på din dator, som att installera App Outlet, ladda ner program och applikationer eller formatera eller formatera SD-minne.

En steg-för-steg guide om hur du anpassar din Ubuntu Terminal med PowerLine Linux

Kunskap om applikationen är viktigt vet hur man kodar dem och känna igen det efter behag. Hans procedur är som följer:

  • Det första steget är att gå in i applikationen och öppna ett unikt användarkonto, varefter verktygsfältet och andra användbara kommandon kommer att visas.
  • Det är mycket viktigt att veta att för enkla saker som att ändra teman, färger eller din hempanel, finns knapparna på huvudfältet och alternativfältet.
  • Efter tryckning ett popup-fönster visas med alla kommandon och ändringsalternativ. Det är mycket viktigt att du alltid trycker på en knapp efter att processerna är klara “Hålla med” eller “Skriv ner” i den nedre delen.

Om du ändrar rutinen krävs specialisthjälp eftersom uppdateringar eller villkor kan vara skadade.

Är det viktigt att använda Powerline?

Svaret är lite abstrakt eftersom det beror på användaren och de krav de behöver för sin dator. Anpassningsfunktionen är mycket användbar, särskilt för dem som gör vissa saker.

Några av funktionerna inkluderar att definiera teman, inklusive mörka teman, eller att placera vissa applikationer på strategiska platser på skrivbordet. Plattform erbjuder modifiering av otaliga verktyg som en del av verksamhetsstödet.

Viktiga funktioner för att anpassa din Ubuntu Terminal med PowerLine Linux

Precis som alla typer av funktioner på din dator har anpassning av din Ubuntu Terminal med PowerLine funktioner som:

Den är utdragbar och funktionsrik

Efter ändringsprocessen korrigerade de filen mycket bättre töjbarhet än andra verktyg. Eftersom det tillåter optimering och enkelhet i konfigurationsfiler.

Allt detta tack vare en applikationsplugg som heter Pytonorm, som söker orientering inom en strukturerad kod utan att vara beroende av tredje part. Att vara en triggeraspekt för att anpassa din Ubuntu Terminal till PowerLine Linux.

Stabil baskod

Den har ett högt urval då enhetstester kan utföras i samband med typ av kod. Det fungerar även med Python 2.6+ och Python 3.

Inkluderar hantering av varningar och statusrader

Den ursprungliga versionen utvecklades för att fungera med VIM-tillståndslinjer, utvecklades gradvis för att kodas Tmux och olika WM. Inuti finns det även skalapplikationer som bash / zsh bland de andra tillgängliga alternativen.

fönsterkodning

Konfiguration och färgscheman är skrivna i JSON-format

Det första du bör veta är att det är ett ganska enkelt och lättanvänt format eftersom det fungerar med tillägget normaliserad fil intuitivt för att öka användarkomforten. Ändringar görs på några sekunder och med bara några få steg.

Ubuntu Terminal är unik för utvecklare eftersom det är verktyget de använder för att installera paket eller program, uppdatera dem och mer.

Den är snabb och lätt

Den kvalificerar sig som en snabb plattform eftersom den har anropat support Demon. Den täcker flera linjer för att säkerställa bättre koncentration och datorprestanda.

Precis som du kan anpassa din terminal, kan du också anpassa ditt Ubuntu-skrivbord, ha kul med att ändra färgen på mappar på ditt Linux-operativsystem.

Relaterade artiklar

Back to top button