Hur ändrar man appikoner och mappar på Mac? –

Vilka ikoner kan ändras?

Tyvärr kan inte alla appikoner ändras eftersom detta endast är tillåtet med tredjepartsikoner. Faktum är att vissa av dem har ett alternativ redan integrerat i sina inställningar för att kunna ändra det till något annat förslag från utvecklarna, men inte i de flesta av dem. I vilket fall som helst tillåter inte infödda applikationer att du ändrar ikonen, eller åtminstone inte genom de metoder vi ska förklara, även om en av mapparna kan ändras.

Var man kan ändra ikoner i macOS

Det finns inget avsnitt i Mac-inställningar som låter dig ändra ikonerna för flera program och mappar samtidigt. Av denna anledning måste du ändra det en efter en, men det blir väldigt enkelt om du följer dessa steg:

  • Kopiera fotot du sparat på din Mac, antingen ditt eget eller nedladdat från Internet. Vi rekommenderar att du öppnar den med en förhandsgranskning, går till menyn Redigera i verktygsfältet och klickar på Kopiera.
  • Navigera till platsen för mappen eller programmet du vill anpassa och klicka på dess ikon en andra gång, klicka sedan på Få info. Om denna ansökan du bör gå till mappen Applications, eftersom det inte kommer att fungera från dockan.
  • Välj program- eller mappikonen som visas högst upp i popup-fönstret och klicka cmd + v för att sätta in den.
  • Ange nu ditt Mac-administratörslösenord för att tillåta ändringar.

Varför visas inte mina ändringar i bryggan?

Om du ändrade ikonen på rätt sätt och inte uppskattar ändringarna i dockan eller någon annan del, är vårt råd för att åtgärda det här problemet att ta bort den från den delen, starta om din Mac och returnera den här ikonen till den plats där den var tidigare. Detta säkerställer att ändringarna du har gjort redan har tillämpats.

Två riktlinjer för användning av bilder

Även om du kan använda alla möjliga bilder för ikoner, oavsett om de är fyrkantiga eller inte, rekommenderas det att de ser ut som om de är konstiga och inte matchar Mac-estetiken. Det rekommenderas också att de är i .PNG-format och har en genomskinlig bakgrund så att den vita bakgrunden inte syns på ikonen och ser ful ut.

Vilka andra ikoner kan jag lägga till?

Om en befintlig app eller mapp redan har en ikon som du vill återanvända i en annan app, kan du också göra det. För att göra detta måste du klicka på Få info på den ursprungliga ikonen du vill ha, kopiera den angivna ikonen med cmd + c och följa samma steg som ovan för att klistra in den i en annan applikation du vill acceptera. …

Återgå till originalikonen

Om du vill återställa det ursprungliga objektet som tidigare fanns i programmet måste du klicka på Få info i programmet eller mappen du vill återställa, välj ikonen högst upp i fönstret och klicka på cmd + x sluta. Detta är inte nödvändigt efter att du klistrat in det någonstans, eftersom det redan hjälper dig att ta bort den nya ikonen du placerade.

Relaterade artiklar

Back to top button